LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΣέρρεςΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2022 07:54

Θάνατος μαθητή στις Σέρρες - Χρυσάφης: Ο διευθυντής δεν μας είχε ενημερώσει για τις εργασίες στον λέβητα (βίντεο)

Για το τραγικό περιστατικό σε σχολείο μίλησε ο Δήμαρχος Σερρών. Τι λέει για τον διευθυντή του σχολείο και τον εργολάβει που είχε αναλάβει τις εργασίες.

Αλέξανδρος Χρυσάφης - Καλημέρα Ελλάδα
Σοκ έχει προκαλέσει η φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου αγοριού και τον τραυματισμό άλλων δύο παιδιών, με το ένα να έχει επιστρέψει σπίτι του και το δεύτερο να έχει διακομιστεί προληπτικά στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένο, ενώ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον εργολάβο που είχε αναλάβει τις εργασίες, όσο και στον διευθυντή του σχολείου.

«Είμαι έξαλλος με αυτούς που δεν έκαναν την δουλειά τους και με τον εργολάβο ο οποίος δεν είχε ενημερώσει κανέναν ότι θα κάνει εργασίες την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο» είπε ο κ. Χρυσάφης σημειώνοντας ότι είχε υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι δεν θα γίνονται εργασίες εν ώρα σχολείου.

Την ίδια ώρα, απαντώντας στα όσα υποστηρίζει ο διευθυντής ότι δηλαδή είχε ενημερώσει και τον Δήμο και την δευτεροβάθμια με επιστολές, ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία επιστολή από το σχολείο προς τον Δήμο ότι θα γινόντουσαν εργασίες και αναρωτήθηκε «πώς ο διευθυντής επέτρεψε να μπει ένας εργολάβος μέσα χωρίς να έχει την ΄έγγραφη άδεια του δήμου».

Σερρες - 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών2

Σχετικά με το ποιος επέβλεπε τις εργασίες ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι «ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει επιβλέποντα μηχανικό, ο μηχανικός του δήμου δεν κάνει επιστασία, ελέγχει την εξέλιξη του έργου».  

«Δεν ενημερωθήκαμε ότι θα πάει ο άνθρωπος αυτός να κάνει την δουλειά του. Και ποιος του άνοιξε την πόρτα του σχολείου ενώ τα παιδιά είναι μέσα χωρίς να έχει την άδεια του δήμου» σημείωσε ακόμα τονίζοντας ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση, ενώ είπε ότι «την ώρα του συμβάντος δεν ήταν εκεί ούτε ο διευθυντής ούτε ο εργολάβος».

Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι η οικογένεια του παιδιού είναι σε άσχημη κατάσταση. «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», ανέφερε ο Δήμαρχος Σερρών.

Πάντως, ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Γιώργος Γρηγοριάδης επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου, μεταφέροντας του τα όσα είπε ο δήμαρχος Σερρών. Ο διευθυντής του απάντησε ότι έχει στα χέρια του όλα τα έγγραφα που έστειλε εκεί που έπρεπε προκειμένου να ενημερώσει και πρόσθεσε ότι η δικαιοσύνη θα βρει το τι συνέβη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη - 16χρονος: Η στιγμή που φεύγει από το βενζινάδικο (βίντεο ντοκουμέντο)

“Κιβωτός του Κόσμου” - Μητέρα 15χρονου: Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει (βίντεο)

Κορονοϊός - Πεκίνο: Χαλάρωση των περιορισμών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο