LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑρκαδίαΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2022 20:20

Μεγαλόπολη: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση

Ισχυρές δυνάμεις επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή, από ξηράς και αέρος, να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Πυρκαγιά - Μεγαλόπολη

Η φωτιά σε δασική έκταση νότια της Μεγαλόπολης, ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή Ρούτσι Αρκαδίας

Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων και 9 πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν μέχρι την δύση του ηλιου 3 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υπάλληλοι των ΟΤΑ με υδροφόρες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτα κυκλοφορικά μέτρα έλαβε η αστυνομία στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας στον κόμβο Λεύκτρου - Σπάρτης, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Ρούτσι, του δήμου Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί, για λόγους ασφαλείας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον κόμβο Λεύκτρου -Σπάρτης.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων για Σπάρτη θα πραγματοποιείται από τις παλαιές εθνικές οδούς Τρίπολης - Σπάρτης και Καλαμάτας -Σπάρτης.

Όσον αφορά το μέτωπο της φωτιάς, εξακολουθεί να καίει δασική έκταση, ενώ οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν, ώστε να μην επεκταθεί σε γειτονικές δασικές εκτάσεις.

Δύσβατη η περιοχή

Το σημείο είναι αρκετά δύσβαστο και η κινητοποίηση για την κατάσβεση της είναι μεγάλη, λόγω ότι πνέουν δυνατοί βόρειοι άνεμοι που φθάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στόχος των πυροσβεστών είναι να περιορίσουν το μέτωπο πριν νυχτώσει και η κατάσταση γίνει δυσκολότερη.

Πηγή εικόνων: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Κάηκαν σπίτια στο Ντράφι – Εκκένωση οικισμών

Ρόδος - Θάνατος 16χρονου: Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του

“Συμπέθεροι” διέλυσαν σπίτι γιατί… δεν εγκρίνουν την σχέση των παιδιών τους (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο