LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛέσβοςΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2022 18:51

Φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Τέσσερα χρόνια φυλάκισης στους Αφγανούς που πυρπόλησαν το ΚΥΤ Μόριας, τον Σεπτέμβριο του 2020. Γιατί θα αφεθούν ελεύθεροι. 

AP - ΜΟΡΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκαν δύο άτομα στην Μυτιλήνη, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο ΚΥΤ μεταναστών στη Μόρια τον Σεπτέμβριο του 2020. Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων πρωτόδικα είχε καταδικάσει τους δύο νεαρούς Αφγανικής καταγωγής – την περίοδο του εμπρησμού ήταν ακόμα ανήλικοι- σε πέντε χρόνια φυλάκιση, όμως μείωσε την πρωτόδικη ποινή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή όπου εκτίουν την ποινή τους.

Έτσι, δεδομένης της σημερινής ποινής οι δύο νεαροί θα ζητήσουν την αποφυλάκιση τους αφού έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους.

Οι κατηγορίες που τους, αφορούσαν εμπρησμό από πρόθεση από κοινού, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο και από τον οποίο προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας.

«Η ακροαματική διαδικασία κατέδειξε την ενοχή τους, το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους αυτούς που υπέφεραν τόσα χρόνια από το μεταναστευτικό και εκείνους που κινδύνευσαν εκείνο το βράδυ να καούν» τόνισε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, δικηγόρος ιδιοκτήτη αποθήκης στη Μόρια που υπέστη ζημιά ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Καταδικάστηκαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Έρχεται όμως και ο Άρειος Πάγος. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι ο ένας αφήνεται ελεύθερος με απόφαση του τριμελούς ανηλίκων και ο άλλος θα εμφανιστεί στις 5 Ιουλίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Αθηνών και θα αφεθεί κι αυτός ελεύθερος» είπε η Βίκυ Αγγελίδου, δικηγόρος των δύο καταδικασμένων νεαρών.

Πηγή: stonisi.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: δημιουργικές επαφές και οι προβλέψεις για την Τρίτη (βίντεο)

Γυναικοκτονία στη Δράμα: ο καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία

Φάρσαλα: Φίδι σε μπαλκόνι τρίτου ορόφου (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30Τροχαίο στην Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με μπετονιέρα (εικόνες)18:16Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09Λουτράκι: Φωτιά σε δασική έκταση (εικόνες)16:55Προσύμνη Αργολίδας: Φωτιά σε δασική έκταση16:41Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)16:28Ράφα: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στη συνοικία της Γάζας16:14Πολωνία: Περπάτησε 100 χιλιόμετρα για ένα γκολ16:01Επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Μπελέρη: Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη15:47Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα κλείσει τη διαδικασία για το κράτος δικαίου στην Πολωνία15:34ΗΠΑ: Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία για να σκοτώσει, αλλά... (βίντεο)15:20Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι15:06Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (εικόνες)14:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο