LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2022 13:46 | Ανανέωση: 19 Απριλίου 2022 14:12

ΑΠΘ: Νέα ένταση για το “Στέκι στο Βιολογικό” (εικόνες)

Αντιεξουσιαστές πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς από την ταράτσα. 

ΕΝΤΑΣΗ - ΑΠΘ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένταση επικρατεί για δεύτερη μέρα έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί μπροστά από τη σχολή για να περιφρουρήσουν τις εργασίες που κάνει ο εργολάβος, προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου. Ομάδα από τους συγκεντρωμένους αντεξουσιαστές είχε ανεβεί νωρίτερα στην ταράτσα του κτιρίου του Τμήματος Βιολογίας εκτοξεύοντας αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων.

ΕΝΤΑΣΗ - ΑΠΘ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο μεταξύ μπροστά από διπλανό κτίριο, που στεγάζει το Τμήμα Γεωπονίας- Δασολογίας έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές που συμμετέχουν σε σχήματα των ΕΑΑΚ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά τους. Νωρίτερα οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, στις οποίες κοινοποίησαν το αίτημα για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus.

ΕΝΤΑΣΗ - ΑΠΘ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι εργασίες στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη αφορούν στο έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ. Το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΑΠΘ και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΕΝΤΑΣΗ - ΑΠΘ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ειδήσεις σήμερα: 

Καλλιθέα: ιερέας αρνήθηκε συσσίτιο σε διεμφυλική – Η αντίδραση Ιερώνυμου

Κάρυστος: Ρωσικό δεξαμενόπλοιο δεσμεύτηκε από το Λιμενικό

Θεσσαλονίκη; Σύλληψη ποδοσφαιριστή για επεισόδια μετά από αγώνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΣήμερα 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο