LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΦθιώτιδαΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2022 08:02

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Φθιώτιδας: τραγική εμπειρία οι κηδείες νέων που αφήνουν ορφανά

Τι είπε ο ιεράρχης για τον κορονοϊό, τα κρούσματα σε ιερείς της επισκοπικής περιφέρειας του και τις αμφιβολίες που φέρονται να έχουν ορισμένοι πιστοί για να εμβολιαστούν.

Πρωινοί Τύποι - Μητροπολίτης Φθιώτιδας - Συμεών

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό ιστορικό και έχω κάνεις τις τρεις δόσεις του εμβολίου και θα κάνω και τέταρτη και πέμπτη και όσες δόσεις χρειαστεί», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Συμεών, «με τα εμβόλια δηλώνουμε και εκφράζουμε την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και για την ζωή», τονίζοντας πως σε κάθε επίπεδο η Εκκλησία, ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχουν ανοιχτά και καθαρά εκφραστεί υπέρ των εμβολίων. 

«Έχω βιώσει την τραγική εμπειρία να τελέσω την εξόδιο ακολουθία νέων ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό και άφησαν πίσω τους ορφανά παιδιά. Αυτό είναι κάτι πιο ισχυρό από κάθε επιστημονικό επιχείρημα», επεσήμανε ο ιεράρχης.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας προσέθεσε πως «με παίρνουν πνευματικά μου παιδιά από το νοσοκομείο και μου λένε “γιατί δεν σας ακούσαμε και δεν κάναμε το εμβόλιο;”. Τους λέω “τώρα είναι ώρα μάχης και όχι ώρα απολογισμού”».

«Έχω 10 ιερείς που νοσούν, αλλά ο τρόπος που νοσούν είναι σαν να κάνουν διακοπές, είναι όλοι εμβολιασμένοι και είναι σχεδόν ασυμπωματικοί και λέω αστειευόμενος και εγώ “δεν μπορώ να κολλήσω και εγώ για να ξεκουραστώ;”», είπε ο κ. Συμεών.

Σχετικά με όσους έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό τους, είπε πως «από την μια είναι το φως και από την άλλη το σκοτάδι, από την μια είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό με τον εμβολιασμό. Να αξιοποιήσουμε την ευλογία και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός, αν θέλετε να κάνουμε και τον Σταυρό μας και να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο»

«Η περιοχή μου θρηνεί 200 ανθρώπους από τον κορονοϊό. Τα Χριστούγεννα πήγα στην Μαλεσίνα που θρηνεί 30 θανάτους από κορονοϊό. Κάναμε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους αυτούς και μίλησα με τους συγγενείς τους. Ο πόνος είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο», είπε ο Μητροπολίτης, καταλήγοντας πως είναι αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν rapid test για να πάνε να πιούν έναν καφέ, αυτό είναι μια πράξη υπευθυνότητας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Ανεμβολίαστοι: αποσωληνώθηκε η 16χρονη

ΗΠΑ: λευκοί σκότωσαν Αφροαμερικανό, επειδή… έτρεχε στην γειτονιά τους!

ΕΟΔΥ: δωρεάν rapid test σε 42 σημεία το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο