LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑχαΐαΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 08:57 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 20:23

Αίγιο: Ο “γιατρός” και ο “δικηγόρος”… της άρπαξαν 8000 ευρώ!

Πως οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα και να της αποσπάσουν τα χρήματα.

Ηλικιωμένη  - χέρια - πρόσωπο

Ηλικιωμένη που κατοικεί στο Αίγιο, προ ημερών δέχθηκε τηλεφώνημα από δυο άνδρες. Ο ένας της συστήθηκε ως γιατρός και ο δεύτερος ως δικηγόρος. Την ενημέρωσαν, πως η κόρη της – που διαμένει σε μεγάλο νησί του Αιγαίου – είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης μεταμόσχευσης, ζητώντας της χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Η 86χρονη στο άκουσμα της είδησης, όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκε και ζητούσε να μάθει περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της, δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεση να μεταβεί άμεσα στο νησί για να βρεθεί κοντά του. Οι δράστες στην προσπάθεια τους να μην χαλάσει η «δουλειά», την καθησύχασαν λέγοντας πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Όπως και έγινε, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, άκουγε μια καταβεβλημένη γυναικεία φωνή να της λέει «μαμά είμαι καλά..δεν ακούγομαι καλά λόγω της κατάστασης. Κάνε αυτό που σου λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος».

Η γυναίκα, αφού πείσθηκε πως μίλησε με την κόρη της, εξέφρασε την αδυναμία αποστολής των 8.000 ευρώ, καθώς δεν είχε τρόπο για την άμεση καταβολή του ποσού μέσω τραπέζης, με τους συνομιλητές της για ακόμα μια φορά να προθυμοποιούνται να την «εξυπηρετήσουν», με τον «δικηγόρο» να αναλαμβάνει δράση. Της έκλεισε ραντεβού με συνεργάτη της εταιρείας του που θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της κατά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι στον Πύργο. Όταν ο συνεργός έφθασε στο σημείο η ηλικιωμένη πέταξε από το μπαλκόνι μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων, στην οποία είχε βάλει τα χρήματα καθ’ υπόδειξη του δράστη. Η ρίψη της σακούλας, έγινε κατόπιν προτροπής του ίδιου ατόμου, με το αιτιολογικό να μην ταλαιπωρηθεί λόγω ηλικίας ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ωστόσο εκείνο που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός, ότι οι δράστες φέρεται να γνώριζαν την οικογενειακή κατάσταση του θύματος, καθώς από την πρώτη στιγμή της ανέφεραν το μόνιμο τόπο κατοικίας της κόρης της, όπου συνέβη και το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα.

Κατά πληροφορίες, η 86χρονη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, κάλεσε την κόρη της, στον προσωπικό της αριθμό, χωρίς όμως εκείνη να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην κλήση της μητέρας της, την επίμαχη χρονική στιγμή. Όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν, αποκαλύφθηκε η απάτη.

πηγή:flamis.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δακτύλιος: τα όρια, οι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις

Χανιά: οικιακή βοηθός “ξάφρισε” τον ηλικιωμένο που φρόντιζε

ΚΙΝΑΛ: ξεκίνησε η μάχη για την ηγεσία - κατέθεσαν υπογραφές οι υποψήφιοι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr αποκαλύπτει πώς το ρωσικό αέριο "βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37Super League: Νέο σόου του Λεβαδειακού 19:23ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Ο Μητσοτάκης δημιουργεί και επιτείνει το αδιέξοδο19:08"Χάος" στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία (βίντεο)18:54Εύβοια: Μεθυσμένη οδηγός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα - Έπεσε με το ΙΧ της σε δύο οχήματα18:40Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο" δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων18:26«Η ειρήνη δεν απέχει πολύ», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από τη συνάντησή του με τον Πούτιν18:13Μαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικός17:59Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα - Οδηγός ντελίβερι συγκρούστηκε με μηχανή (εικόνες)17:46Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος17:32Με πολλές απουσίες η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό 17:18Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων: Το χρονικό του ναζιστικού εγκλήματος17:04Μπαράζ τροχονομικών παραβάσεων στο Ίλιον - Πάνω από 10 οχήματα μεταφέρθηκαν με γερανό16:51Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Κώτσηρας - Προϋπολογισμός 2026: Η εκλογή Πιερρακάκη δείχνει την απόσταση που έχει διανύσει η χώρα15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Μερτς: Αν πέσει η Ουκρανία, στο στόχαστρο της Ρωσίας θα τεθεί η ΕΕ15:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο