LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΑχαΐαΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 08:57 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 20:23

Αίγιο: Ο “γιατρός” και ο “δικηγόρος”… της άρπαξαν 8000 ευρώ!

Πως οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα και να της αποσπάσουν τα χρήματα.

Ηλικιωμένη  - χέρια - πρόσωπο

Ηλικιωμένη που κατοικεί στο Αίγιο, προ ημερών δέχθηκε τηλεφώνημα από δυο άνδρες. Ο ένας της συστήθηκε ως γιατρός και ο δεύτερος ως δικηγόρος. Την ενημέρωσαν, πως η κόρη της – που διαμένει σε μεγάλο νησί του Αιγαίου – είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης μεταμόσχευσης, ζητώντας της χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Η 86χρονη στο άκουσμα της είδησης, όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκε και ζητούσε να μάθει περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της, δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεση να μεταβεί άμεσα στο νησί για να βρεθεί κοντά του. Οι δράστες στην προσπάθεια τους να μην χαλάσει η «δουλειά», την καθησύχασαν λέγοντας πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Όπως και έγινε, στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, άκουγε μια καταβεβλημένη γυναικεία φωνή να της λέει «μαμά είμαι καλά..δεν ακούγομαι καλά λόγω της κατάστασης. Κάνε αυτό που σου λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος».

Η γυναίκα, αφού πείσθηκε πως μίλησε με την κόρη της, εξέφρασε την αδυναμία αποστολής των 8.000 ευρώ, καθώς δεν είχε τρόπο για την άμεση καταβολή του ποσού μέσω τραπέζης, με τους συνομιλητές της για ακόμα μια φορά να προθυμοποιούνται να την «εξυπηρετήσουν», με τον «δικηγόρο» να αναλαμβάνει δράση. Της έκλεισε ραντεβού με συνεργάτη της εταιρείας του που θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της κατά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι στον Πύργο. Όταν ο συνεργός έφθασε στο σημείο η ηλικιωμένη πέταξε από το μπαλκόνι μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων, στην οποία είχε βάλει τα χρήματα καθ’ υπόδειξη του δράστη. Η ρίψη της σακούλας, έγινε κατόπιν προτροπής του ίδιου ατόμου, με το αιτιολογικό να μην ταλαιπωρηθεί λόγω ηλικίας ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ωστόσο εκείνο που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός, ότι οι δράστες φέρεται να γνώριζαν την οικογενειακή κατάσταση του θύματος, καθώς από την πρώτη στιγμή της ανέφεραν το μόνιμο τόπο κατοικίας της κόρης της, όπου συνέβη και το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα.

Κατά πληροφορίες, η 86χρονη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, κάλεσε την κόρη της, στον προσωπικό της αριθμό, χωρίς όμως εκείνη να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην κλήση της μητέρας της, την επίμαχη χρονική στιγμή. Όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν, αποκαλύφθηκε η απάτη.

πηγή:flamis.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δακτύλιος: τα όρια, οι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις

Χανιά: οικιακή βοηθός “ξάφρισε” τον ηλικιωμένο που φρόντιζε

ΚΙΝΑΛ: ξεκίνησε η μάχη για την ηγεσία - κατέθεσαν υπογραφές οι υποψήφιοι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)Σήμερα 13:23 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη. Πετροπόλεμος και χρήση χημικών στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγόςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε νεκρός ο 51χρονος αδερφός του. 

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, τίθεται ήδη σε εφαρμογή το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)13:54Θεσσαλονίκη: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας13:40Ζάκυνθος - Ο πατέρας του 2χρονου στο Πρωινό: Προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι καλά, αλλά τα χάνω13:26Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο του Όσλο13:12Ναύπακτος: Άνδρας συνελήφθη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς έξω απο το σπίτι του12:58Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας12:44Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34Τσιάρας: Οι πραγματικοί και έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα 11:20Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη11:06Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για κλοπές, μεταξύ αυτών τρεις ανήλικοι10:52Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης 10:38Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:24Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε σε γάμο και κατέληξε στο νοσοκομείο10:10Πυροβολισμοί στο Ίλιον: Πεθερός πήγε να βιάσει την 17χρονη νύφη του09:56Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42Νυχτερινός Ποιμήν: Το ευχαριστώ του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ09:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο