LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗλείαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2021 09:05 | Ανανέωση: 10 Αυγούστου 2021 15:32

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Ηλεία και Γορτυνία

Σε θέση μάχης για τις αναζωπυρώσεις και τον έλεγχο των πυρκαγιών σε Ηλεία και Γορτυνία βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ηλεία - φωτιά - Δελτίο Ειδήσεων

Σε θέση μάχης για τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται σε σημεία απ' όπου έχει περάσει η φωτιά, κυρίως σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία.

Μάλιστα, όπως έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότερες από τις αναζωπυρώσεις γίνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Νέες εκκενώσεις περιοχών

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας στην Αρκαδία, όπου το μεσημέρι στάλθηκε μέσω του 112, νέα εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Λιβαδάκι και Καπελλίτσα, με προτροπή προς τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τη γέφυρα Σέκουλα.

Στον όμορο νομό Ηλείας, μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης, για τον οικισμό Λάλα, το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν πηγαίνοντας προς την εθνική οδό.

Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας

Πάντως, με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στην Ηλεία και τη Γορτυνία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

φωτιά - Γορτυνία - καμμένα

Δήμαρχος Γορτυνίας: Είναι δύσκολη ακόμη η κατάσταση

«Είναι δύσκολη ακόμη η κατάσταση», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας, για τις πολλαπλές εστίες φωτιάς, κυρίως από αναζωπυρώσεις, που καίνε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, υπάρχουν «αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις»λέγοντας πάντως ότι οι ενισχυμένες δυνάμεις που δρουν στην περιοχή δίνουν μάχες «σε πολλά σημεία, όπου υπάρχουν εστίες».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, επεσήμανε ότι είναι αρκετά δύσκολη η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας τονίζοντας ότι οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης «ενισχύθηκαν και με τους Γάλλους και με τους Τσέχους πυροσβέστες».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία ταξιτζή στην Ηλεία: Συνελήφθη ο δράστης

Βασίλης Φιλώρας: Σήμερα η κηδεία του ήρωα πυροσβέστη

Ζερεφός για φωτιές: ζούμε την κλιματική αλλαγή (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο