LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 02 Μαρτίου 2021 13:19

Κορονοϊός: Εκκλησία “μετατρέπεται” σε σχολείο

Στόχος η αποσυμφόρηση του γειτονικού σχολείου, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ενορία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης παραχωρεί τους χώρου του Ιερού Ναού και του Πνευματικού της Κέντρου στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενορία, στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στην διασπορά του ιού. Έτσι, προσφέρει τους χώρους του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του σχολείου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ενορία μας, ανεξάρτητα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω των γνωστών συνθηκών, στην προσπάθειά της να προσφέρει πρακτικά όποια βοήθεια μπορεί στην τοπική μας κοινωνία και ύστερα από επαφές που είχε ο προϊστάμενος του ιερού μας Ναού, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη και με την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου - ήδη από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου - θέτει στην διάθεση του ανωτέρω Σχολείου τους χώρους του Ναού και του Πνευματικού μας Κέντρου.

Είναι γνωστό πως στο εν λόγω Σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με την εκκλησία μας, υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στην διασπορά της COVID-19.

Στους χώρους της Ενορίας μας μπορούν, με ασφάλεια, να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του Σχολείου σε χώρους που ο μικρότερος είναι τουλάχιστον 100 τ.μ. Και ο Ναός, και οι χώροι του Πνευματικού μας Κέντρου διαθέτουν χώρους υγιεινής, θέρμανση και internet και υπάρχει και επαρκείς αύλειος χώρος για τα διαλείμματα των παιδιών. Είναι, τέλος, σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το σχολείο στους χώρους μας μέσω της θύρας που υπάρχει στην κοινή περίφραξη των δύο προαυλείων.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και είναι έτοιμος να παράσχει με κάθε μέσο όποια βοήθεια χρειαστεί. Είμαστε στην διάθεση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, όποτε κρίνουν ότι θα μας χρειαστούν.»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λήμνος: Δικυκλιστής έπεσε σε γκρεμό 16:40Μύκονος – Κολοσσός Ρόδου: Οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη16:20Αγνοείται ομάδα ορειβατών στον Ταΰγετο -Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού16:00Ιράν: Αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.00015:45Αυστραλία: Έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία15:30Γαλλία-ΗΠΑ-Γροιλανδία: Η Γαλλία προτίθεται να ζητήσει την υιοθέτηση οικονομικών αντίμετρων της ΕΕ μετά τις δασμολογικές απειλές των ΗΠΑ 15:20Ολυμπιακός: Ο Μαριάνι θα «σφυρίξει» στο κρίσιμο ματς με την Λεβερκούζεν15:00Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου14:4043χρονος "πέταξε" με 153 χλμ./ώρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης14:20Θεσσαλονίκη: 35χρονος "καβάλησε"το ταξί παράνομα και συνελήφθη 14:00Berlinale 2026: Αυλαία με το “No Good Men” της Σαχρμπανού Σαντάτ13:40Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 λόγχες της Ελληνιστικής εποχής σε σπίτι 44χρονου13:20ΗΠΑ-Τουρκία-Αίγυπτος: Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα13:00ΗΠΑ - Μινεσότα: Δικαστής περιόρισε τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης12:40Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού (βίντεο)12:26Μαχαίρωμα τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης12:12Πρέβεζα: Γυναίκα οδηγούσε μεθυσμένη - Συνελήφθη από την τροχαία11:56Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για τροχονομικές παραβάσεις11:42Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σήμερα ο μεγάλος τελικός11:28Αγαπηδάκη: Το ούζο και το τσίπουρο δεν θεραπεύουν την γρίπη11:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο