LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 02 Μαρτίου 2021 13:19

Κορονοϊός: Εκκλησία “μετατρέπεται” σε σχολείο

Στόχος η αποσυμφόρηση του γειτονικού σχολείου, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ενορία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης παραχωρεί τους χώρου του Ιερού Ναού και του Πνευματικού της Κέντρου στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενορία, στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στην διασπορά του ιού. Έτσι, προσφέρει τους χώρους του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του σχολείου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ενορία μας, ανεξάρτητα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω των γνωστών συνθηκών, στην προσπάθειά της να προσφέρει πρακτικά όποια βοήθεια μπορεί στην τοπική μας κοινωνία και ύστερα από επαφές που είχε ο προϊστάμενος του ιερού μας Ναού, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη και με την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου - ήδη από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου - θέτει στην διάθεση του ανωτέρω Σχολείου τους χώρους του Ναού και του Πνευματικού μας Κέντρου.

Είναι γνωστό πως στο εν λόγω Σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με την εκκλησία μας, υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στην διασπορά της COVID-19.

Στους χώρους της Ενορίας μας μπορούν, με ασφάλεια, να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του Σχολείου σε χώρους που ο μικρότερος είναι τουλάχιστον 100 τ.μ. Και ο Ναός, και οι χώροι του Πνευματικού μας Κέντρου διαθέτουν χώρους υγιεινής, θέρμανση και internet και υπάρχει και επαρκείς αύλειος χώρος για τα διαλείμματα των παιδιών. Είναι, τέλος, σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το σχολείο στους χώρους μας μέσω της θύρας που υπάρχει στην κοινή περίφραξη των δύο προαυλείων.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και είναι έτοιμος να παράσχει με κάθε μέσο όποια βοήθεια χρειαστεί. Είμαστε στην διάθεση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, όποτε κρίνουν ότι θα μας χρειαστούν.»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΣήμερα 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείεςΣήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group" μιλά στον ΑΝΤ1 για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΣήμερα 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08Κουσουλός - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" για τη μητέρα του Παναγιωτάκη 19:58Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο