LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2020 18:00

Κορονοϊός - Βόλος: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα

Υψηλό ποσοστό θετικότητας στην COVID-19 καταγράφηκε στα “drive through” τεστ που διενεργήθηκαν την Πέμπτη στην πόλη.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΟΔΥ - ΕΛΕΓΧΟΙ DRIVE THROUGH - RAPID TESTS

(φωτογραφία αρχείου)

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα υψηλά ποσοστά πολιτών που διαγνώστηκαν θετικοί στην COVID-19 σήμερα, κατά τη διάρκεια διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) σε κατοίκους του Βόλου, μέσω δειγματοληψίας και με τη διαδικασία “drive through”.

Στη διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έγιναν συνολικά 353 τεστ σε πολίτες και μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 44 δείγματα ήταν θετικά, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 13%, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό του Βόλου, ενώ η πλειοψηφία των ελεγχθέντων είναι ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ανάλογα τεστ διενεργήθηκαν και από τον Δήμο Βόλου όπου είχε διαπιστωθεί ότι ελέγχθηκαν συνολικά τότε 1.086 πολίτες και βρέθηκαν 88 θετικοί, δηλαδή ποσοστό 8,1%.

Σήμερα, η προσέλευση πολιτών για τα rapid tests, που έγιναν στον χώρο στάθμευσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ήταν μεγάλη. Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το απόγευμα, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ οι οδηγοί ή συνοδηγοί, χωρίς κανείς από τους επιβαίνοντες να εξέλθει από το αυτοκίνητο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που ήταν “παρών” στη διαδικασία εξέφρασε την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας στην COVID-19 που εμφάνισαν τα τεστ και δήλωσε προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται και τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας πως “drive through” rapid tests θα γίνονται καθημερινά σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις, δηλαδή Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει το ίδιο και σε μικρότερες σε πληθυσμό πόλεις. «Σκοπός όλων μας είναι να προσέχουμε, να τηρούμε τους κανόνες προφύλαξης και να αποφύγουμε κάθε συγχρωτισμό» σημείωσε.

Την ανησυχία της για τα θετικά στον COVID-19 περιστατικά εξέφρασε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βλάβη αμαξοστοιχίας έξω από το Λιανοκλάδι - Στο σκοτάδι έμειναν οι επιβάτες23:59Τανζανία – Κιλιμάντζαρο: Πολύνεκρη συντριβή ελικοπτέρου23:44Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Τα σπαρακτικά λόγια του συντρόφου της αεροσυνοδού που σκοτώθηκε στη συντριβή του Falcon στην Άγκυρα23:30Βασιλιάς Κάρολος: Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθυνε στους Βρετανούς23:16Πατρών-Πύργου: Τροχαίο δυστύχημα το βράδυ των Χριστουγέννων - Ακολούθησαν επεισόδια από τους συγγενείς23:02Χαλάνδρι: Διανομέας σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ των Χριστουγέννων22:48Ο «πόλεμος»...γιγάντων για τον Καρέτσα 22:33Από το γιορτινό κλίμα στην καθημερινότητα χωρίς σοκ22:17Το «θαύμα των Χριστουγέννων» στη Θεσσαλονίκη - Δώρο ζωής από 57χρονο22:02Σουηδία: Αστυνομικοί σκότωσαν νεαρό που είχε επιτεθεί σε ενοίκους σπιτιού21:48Κρήτη: Απόπειρα κλοπής ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο - Συνελήφθη 22χρονος21:34Ο Άρης Μουγκοπέτρος συνελήφθη μετά από μήνυση της συζύγου του 21:20Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης σε υποκατάστημα τράπεζας21:05Ηράκλειο: Τραυματισμός εξαιτίας λακκούβας20:51Βραζιλία: 2χρονη έπεσε σε ποτάμι και την κατασπάραξαν πιράνχας20:36ANT1 Sports: Διακοπές... και μεταγραφικά σενάρια στο ποδόσφαιρο20:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:08Θεσσαλονίκη: 70χρονη έπεσε θύμα απάτης - Παρέδωσε κοσμήματα και λίρες αξίας 100.000 ευρώ19:54Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά - Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου τους19:40Αγρίνιο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε σοφίτα19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο