LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:25 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:30

Κορονοϊός: συναγερμός για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Σε συναγερμό οι Αρχές. Πόσα άτομα βρέθηκαν θετικά. Πού αναμένεται να "δέσει" το πλοίο.

Μέιν Σιφ 6 - κρουαζιερόπλοιο

Συναγερμός έχει σημάνει στο κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που βρίσκεται στη Μήλο, καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 12 μέλη του πληρώματος που έχουν απομονωθεί στις καμπίνες τους, καθώς τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, έδειξαν ότι νοσούν. Το πλοίο μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες.

Αρχικά αναμενόταν το πλοίο να επιστρέψει στο Ηράκλειο Κρήτης, από όπου και ξεκίνησε, αλλά το τελικό σχέδιο αναφέρει ότι θα "δέσει" στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα εξεταστούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τόσο οι 12 θετικοί, όσο και όσοι υποδειχθούν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου εξετάζεται περιοδικά κάθε 10-12 ημέρες από εταιρεία συμβεβλημένη με τη ναυτιλιακή τους. Οι θετικοί πρόεκυψαν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Υπάρχει δε μία εκτίμηση ότι δεν υπάρχει διασπορά, καθώς οι ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν μόλις χθες στο κρουαζιερόπλοιο.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

TUI: ασυμπτωματικά τα 12 μέλη του πληρώματος

Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει η κρουαζιέρας που συντονίζονται με τις αρχές στην Ελλάδα, τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, απομονώθηκαν αμέσως επί του πλοίου, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας TUI.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα τεστ θα επαναληφθούν ενώ ήδη από τους 12 που εξετάστηκαν και αρχικά βρέθηκαν θετικοί, στο δεύτερο τεστ δεν εντοπίστηκε ο ιός. Προσθέτει δε ότι κανένα από τα 12 άτομα που βρέθηκαν θετικά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

"Έχουμε προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά στην ξηρά και στο πλοίο για την επανέναρξη των κρουαζιέρας σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές και συντονίσαμε όλες τις διαδικασίες με τις αρμόδιες Αρχές. Εκτός από την πρόληψη πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο, η TUI Cruises έχει επίσης ορίσει διαδικασίες επί του σκάφους σε περίπτωση θετικού τεστ COVID-19, οι οποίες είναι πλέον αποτελεσματικές" πρσθέτει η ανακοίνωση.

Δήμος Μήλου: Καμιά αποβίβαση επιβάτη στο νησί

Ανακοίνωση για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 εξέδωσε ο Δήμος Μήλου, διαψεύδοντας ότι υπήρξε αποβίβαση επιβατών στο νησί. Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους δημότες της Μήλου ότι το αναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, με πορεία πλεύσης από τον Πειραιά στην Κρήτη και ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο, ΔΕΝ  ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Το αναφερόμενο πλοίο προσήλθε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου χωρίς να αποβιβάσει το κοινό του, με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού μας, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο. Θα παραμείνει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του λιμανιού της Μήλου, αναμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του Δημάρχου Μήλου, έπειτα από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Μήλου,  δρομολογήθηκαν ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα προέβη σε διασπορά ψεύδους είδησης, επιβλαβής για το νησί μας, παραβιάζοντας τον κώδικα ειδησεογραφικής δεοντολογίας, εφόσον δεν αποτελεί έγκυρο και επαληθευμένο γεγονός.

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων φορέων και δημοτών, ως προς τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όλων και απαιτεί να διορθωθούν τα αήθη δημοσιεύματα που πανικοβάλουν τους δημότες και το τουριστικό μας κοινό».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα αγροτών: Κλείνει στις 12.00 το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα10:21Μάτι: Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει τον βανδαλισμό της "Καιόμενης Σφαίρας"10:06Η Πολωνία έκλεισε δύο αεροδρόμια λόγω των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία09:52Διασώθηκαν 131 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου09:38Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστίνιου09:24Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:10Βαρκελώνη: Διεξήχθη το 116ο Copa Nadal (εικόνες)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο