LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:25 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:30

Κορονοϊός: συναγερμός για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Σε συναγερμό οι Αρχές. Πόσα άτομα βρέθηκαν θετικά. Πού αναμένεται να "δέσει" το πλοίο.

Μέιν Σιφ 6 - κρουαζιερόπλοιο

Συναγερμός έχει σημάνει στο κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που βρίσκεται στη Μήλο, καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 12 μέλη του πληρώματος που έχουν απομονωθεί στις καμπίνες τους, καθώς τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, έδειξαν ότι νοσούν. Το πλοίο μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες.

Αρχικά αναμενόταν το πλοίο να επιστρέψει στο Ηράκλειο Κρήτης, από όπου και ξεκίνησε, αλλά το τελικό σχέδιο αναφέρει ότι θα "δέσει" στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα εξεταστούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τόσο οι 12 θετικοί, όσο και όσοι υποδειχθούν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου εξετάζεται περιοδικά κάθε 10-12 ημέρες από εταιρεία συμβεβλημένη με τη ναυτιλιακή τους. Οι θετικοί πρόεκυψαν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Υπάρχει δε μία εκτίμηση ότι δεν υπάρχει διασπορά, καθώς οι ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν μόλις χθες στο κρουαζιερόπλοιο.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

TUI: ασυμπτωματικά τα 12 μέλη του πληρώματος

Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει η κρουαζιέρας που συντονίζονται με τις αρχές στην Ελλάδα, τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, απομονώθηκαν αμέσως επί του πλοίου, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας TUI.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα τεστ θα επαναληφθούν ενώ ήδη από τους 12 που εξετάστηκαν και αρχικά βρέθηκαν θετικοί, στο δεύτερο τεστ δεν εντοπίστηκε ο ιός. Προσθέτει δε ότι κανένα από τα 12 άτομα που βρέθηκαν θετικά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

"Έχουμε προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά στην ξηρά και στο πλοίο για την επανέναρξη των κρουαζιέρας σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές και συντονίσαμε όλες τις διαδικασίες με τις αρμόδιες Αρχές. Εκτός από την πρόληψη πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο, η TUI Cruises έχει επίσης ορίσει διαδικασίες επί του σκάφους σε περίπτωση θετικού τεστ COVID-19, οι οποίες είναι πλέον αποτελεσματικές" πρσθέτει η ανακοίνωση.

Δήμος Μήλου: Καμιά αποβίβαση επιβάτη στο νησί

Ανακοίνωση για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 εξέδωσε ο Δήμος Μήλου, διαψεύδοντας ότι υπήρξε αποβίβαση επιβατών στο νησί. Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους δημότες της Μήλου ότι το αναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, με πορεία πλεύσης από τον Πειραιά στην Κρήτη και ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο, ΔΕΝ  ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Το αναφερόμενο πλοίο προσήλθε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου χωρίς να αποβιβάσει το κοινό του, με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού μας, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο. Θα παραμείνει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του λιμανιού της Μήλου, αναμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του Δημάρχου Μήλου, έπειτα από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Μήλου,  δρομολογήθηκαν ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα προέβη σε διασπορά ψεύδους είδησης, επιβλαβής για το νησί μας, παραβιάζοντας τον κώδικα ειδησεογραφικής δεοντολογίας, εφόσον δεν αποτελεί έγκυρο και επαληθευμένο γεγονός.

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων φορέων και δημοτών, ως προς τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όλων και απαιτεί να διορθωθούν τα αήθη δημοσιεύματα που πανικοβάλουν τους δημότες και το τουριστικό μας κοινό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη στους 37 για εγκληματική οργάνωση, απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματοςΣήμερα 15:19 | Ειδήσεις

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τι αναφέρει σε ανακοίωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέσηΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

 Στην αμυντική θωράκιση της ΕΕ, αλλά και στις πρωτοβουλίες για φθηνότερη ενέργεια, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία, στον απόηχο των κυρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία.


 


 


 


 


 


 


 


 

Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσειςΣήμερα 13:49 | Ειδήσεις

«Διεξάγεται έρευνα για να βρεθούν όλα όσα συνέβησαν. Ήταν άμεση η ανταπόκριση του ασθενοφόρου. Όσοι έχουν ευθύνη πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για τον θάνατο της 16χρονης.

Άλιμος: 15χρονος υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα σε γυμναστήριο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων "Αγία Σοφία"Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Ο 15χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνοτουρκική συνάντηση στη Σμύρνη για τα Μ.Ο.Ε. – Γέφυρες εμπιστοσύνης σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο16:33Ιαπωνία: Άνδρας καταδικάστηκε για τον βιασμό της κόρης του – Τον κατήγγειλε δημόσια16:19Μεντβέντεφ: Ο Τραμπ πάει γυρεύοντας με τη Ρωσία16:05Φέγενορντ – Παναθηναϊκός: Οριστικά στις 22:00 η σέντρα του ματς15:51ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη στους 37 για εγκληματική οργάνωση, απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος15:36Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ακυρώνει δεκάδες πτήσεις, λόγω επικείμενης καταιγίδας15:22Φιλοζωική Ομοσπονδία: Προσφέρει 1.500 ευρώ σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί ο βασανιστής του σκύλου στην Ηλεία15:08Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: Αποκλείστηκε το 17:30, ανοιχτό αν θα γίνει σήμερα στις 22:00 14:54Ελλάδα: Ανησυχητικά τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα τα τυχερά παιχνίδια από 16χρονους14:40Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, το διαψεύδω 14:26Σε εξέλιξη σύσκεψη της UEFA με θέμα την αναβολή του Φέγενορντ - Παναθηναϊκός14:11Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις13:56Φέγενορντ - Παναθηναϊκός: Νέα ώρα μετάδοσης, σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 17:30, στον ΑΝΤ113:42Μητσοτάκης στο Politico: Ώρα για κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό στην άμυνα – Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο13:28Δίκη Βαλυράκη: "Είδα έναν άνθρωπο ξυλοκοπημένο, είχε μελανιές και χτυπήματα στο κεφάλι του", κατέθεσε ο γιος του13:14Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση13:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες του κυκλώματος με τις παράνομες επιδοτήσεις12:46Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει προσφυγή για να αποκτήσουν οι δημοσιογράφοι πρόσβαση στη Γάζα12:32ΕΛ.ΑΣ. για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: Δεν προκύπτει τηλεφωνική ενημέρωση12:18Επεισόδια με κρότου λάμψης και χημικά στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο (εικόνες)12:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο