LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΗράκλειοΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:25 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020 11:30

Κορονοϊός: συναγερμός για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Σε συναγερμό οι Αρχές. Πόσα άτομα βρέθηκαν θετικά. Πού αναμένεται να "δέσει" το πλοίο.

Μέιν Σιφ 6 - κρουαζιερόπλοιο

Συναγερμός έχει σημάνει στο κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, που βρίσκεται στη Μήλο, καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 12 μέλη του πληρώματος που έχουν απομονωθεί στις καμπίνες τους, καθώς τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, έδειξαν ότι νοσούν. Το πλοίο μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες.

Αρχικά αναμενόταν το πλοίο να επιστρέψει στο Ηράκλειο Κρήτης, από όπου και ξεκίνησε, αλλά το τελικό σχέδιο αναφέρει ότι θα "δέσει" στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα εξεταστούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τόσο οι 12 θετικοί, όσο και όσοι υποδειχθούν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου εξετάζεται περιοδικά κάθε 10-12 ημέρες από εταιρεία συμβεβλημένη με τη ναυτιλιακή τους. Οι θετικοί πρόεκυψαν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Υπάρχει δε μία εκτίμηση ότι δεν υπάρχει διασπορά, καθώς οι ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν μόλις χθες στο κρουαζιερόπλοιο.

Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

TUI: ασυμπτωματικά τα 12 μέλη του πληρώματος

Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει η κρουαζιέρας που συντονίζονται με τις αρχές στην Ελλάδα, τα άτομα που βρέθηκαν θετικά, απομονώθηκαν αμέσως επί του πλοίου, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας TUI.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τα τεστ θα επαναληφθούν ενώ ήδη από τους 12 που εξετάστηκαν και αρχικά βρέθηκαν θετικοί, στο δεύτερο τεστ δεν εντοπίστηκε ο ιός. Προσθέτει δε ότι κανένα από τα 12 άτομα που βρέθηκαν θετικά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

"Έχουμε προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά στην ξηρά και στο πλοίο για την επανέναρξη των κρουαζιέρας σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές και συντονίσαμε όλες τις διαδικασίες με τις αρμόδιες Αρχές. Εκτός από την πρόληψη πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο, η TUI Cruises έχει επίσης ορίσει διαδικασίες επί του σκάφους σε περίπτωση θετικού τεστ COVID-19, οι οποίες είναι πλέον αποτελεσματικές" πρσθέτει η ανακοίνωση.

Δήμος Μήλου: Καμιά αποβίβαση επιβάτη στο νησί

Ανακοίνωση για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 εξέδωσε ο Δήμος Μήλου, διαψεύδοντας ότι υπήρξε αποβίβαση επιβατών στο νησί. Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τους δημότες της Μήλου ότι το αναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, με πορεία πλεύσης από τον Πειραιά στην Κρήτη και ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο, ΔΕΝ  ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Το αναφερόμενο πλοίο προσήλθε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου χωρίς να αποβιβάσει το κοινό του, με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού μας, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο. Θα παραμείνει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του λιμανιού της Μήλου, αναμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του Δημάρχου Μήλου, έπειτα από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Μήλου,  δρομολογήθηκαν ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα προέβη σε διασπορά ψεύδους είδησης, επιβλαβής για το νησί μας, παραβιάζοντας τον κώδικα ειδησεογραφικής δεοντολογίας, εφόσον δεν αποτελεί έγκυρο και επαληθευμένο γεγονός.

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων φορέων και δημοτών, ως προς τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όλων και απαιτεί να διορθωθούν τα αήθη δημοσιεύματα που πανικοβάλουν τους δημότες και το τουριστικό μας κοινό».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας σε αγρότες: Αυτά είναι τα περιθώρια των παρεμβάσεων που έχει η ΚυβέρνησηΧθες 16:34 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο.

Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμήΧθες 22:27 | Ειδήσεις

Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της ενεργής συμμετοχής στην πολιτική.

Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι στην Εξεταστική Επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ κλήθηκε να καταθέσει το λάθος πρόσωπο.

Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίαςΧθες 23:55 | Ειδήσεις

Αμφότεροι, υποστήριξαν την αθωότητα τους, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία. Τι είπαν στις απολογίες τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14Σίκινος: Εντοπίστηκε σκελετός που ανήκει σε εξαφανισμένη Γαλλίδα τουρίστρια 21:04Θεσσαλονίκη: Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών το 202620:50Κουσουλός - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είναι ο "Φραπές"20:40ΑΝΤ1 Sports: Ο Ολυμπιακός νιώθει… την καυτή ανάσα της ΑΕΚ στη βαθμολογία20:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος20:20Γερμανία - Ουκρανία: Συμφωνία 10 σημείων για κοινή παραγωγή όπλων20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο