LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα / ΑργολίδαΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2020 14:38 | Ανανέωση: 25 Μαΐου 2020 14:26

Κορονοϊός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δομή στο Κρανίδι (βίντεο)

Μετά το νέο κρούσμα, φούντωσαν οι αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών, που ζητούν την άμεση απομάκρυνση της δομής.

Δελτίο Ειδήσεων - Κρανίδι - αντιδράσεις - δομή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί της Δευτέρας επιχειρηματίες και κάτοικοι της Ερμιονίδας, ζητώντας την άμεση διακοπή της δομής φιλοξενίας στο Κρανίδι και την μεταφορά απο την περιοχή των αλλοδαπών που φιλοξενούνται σε αυτήν.

Κάτοικοι και τοπικές αρχές ένωσαν την φωνή τους στο λιμάνι στο Πόρτο Χέλι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό τους κιαι να γίνουν πράξη όσα τους υποσχέθηκαν οι αρμοδιοι για κλείσιμο της δομής επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, όπως τους είχε διαμηνύσει και ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, κάτι που πρέπει να γίνει, όπως τονίζουν πριν να είναι αργά και για την υγεία ολων όσοι φιλοξενούνται εκεί, αλλά και των κατοίκων με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης εκφράζουν φόβους για το τι θα γίνει σε περίπτωση διασποράς της νόσου, καθώς δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα στη δομή, μετά το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε την Παρασκευή, τονίζοντας ότι 'τρέμουν' για το τι θα γίνει εάν χρειαστεί να μπει σε νέα καραντίνα όλη η περιοχή.
Όπως σημειώνουν, τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο τουριστικό προϊόν και της Ερμιονίδας, και της Πελοποννήσου, αλλά γενικότερα και της χώρας.

Το πρωί της Δευτέρας έφθσασε στην δομή στο Κρανίδι και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να γίνουν έλεγχοι σε όσους διαβιουν στη δομή. Δεν ειναι γνωστό εαν θα εξεταστούν όλοι ή θα ληφθούν δείγματα από ομάδες που ανήκουν στις πιο στενές επαφές του ανηλίκου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
 

Βασικό αίτημα παραμένει η απομάκρυνση των μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή.

«Έχουμε κάνει τρομερή προσπάθεια να αναδείξουμε την περιοχή κι όλα αυτά κινδυνεύουν να ισοπεδωθούν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 κάτοικος της περιοχής η οποία τόνισε ότι «όταν τελείωσε η καραντίνα αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν έξω». Δεύτερος κάτοικος που μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως «δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στους διαμένοντες, ενώ μετά τα πρώτα κρούσματα δεν ήρθε ξανά ο ΕΟΔΥ».

«Η δομή είναι ακατάλληλη για να εντάξει τους ανθρώπους αυτούς στην κοινωνία», τόνισε ο ίδιος τονίζοντας ότι, η υπόσχεση από πλευράς Νότη Μηταράκη για μεταφορά της δομής σε άλλη περιοχή, «πηγάζει από το ότι ήρθε εδώ και είδε ότι τουρισμός και μεταναστευτικό δεν πάνε μαζί».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο