LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα / ΑργολίδαΔημοσίευση: 25 Μαΐου 2020 14:38 | Ανανέωση: 25 Μαΐου 2020 14:26

Κορονοϊός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δομή στο Κρανίδι (βίντεο)

Μετά το νέο κρούσμα, φούντωσαν οι αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών, που ζητούν την άμεση απομάκρυνση της δομής.

Δελτίο Ειδήσεων - Κρανίδι - αντιδράσεις - δομή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί της Δευτέρας επιχειρηματίες και κάτοικοι της Ερμιονίδας, ζητώντας την άμεση διακοπή της δομής φιλοξενίας στο Κρανίδι και την μεταφορά απο την περιοχή των αλλοδαπών που φιλοξενούνται σε αυτήν.

Κάτοικοι και τοπικές αρχές ένωσαν την φωνή τους στο λιμάνι στο Πόρτο Χέλι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό τους κιαι να γίνουν πράξη όσα τους υποσχέθηκαν οι αρμοδιοι για κλείσιμο της δομής επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, όπως τους είχε διαμηνύσει και ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, κάτι που πρέπει να γίνει, όπως τονίζουν πριν να είναι αργά και για την υγεία ολων όσοι φιλοξενούνται εκεί, αλλά και των κατοίκων με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης εκφράζουν φόβους για το τι θα γίνει σε περίπτωση διασποράς της νόσου, καθώς δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα στη δομή, μετά το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε την Παρασκευή, τονίζοντας ότι 'τρέμουν' για το τι θα γίνει εάν χρειαστεί να μπει σε νέα καραντίνα όλη η περιοχή.
Όπως σημειώνουν, τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο τουριστικό προϊόν και της Ερμιονίδας, και της Πελοποννήσου, αλλά γενικότερα και της χώρας.

Το πρωί της Δευτέρας έφθσασε στην δομή στο Κρανίδι και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να γίνουν έλεγχοι σε όσους διαβιουν στη δομή. Δεν ειναι γνωστό εαν θα εξεταστούν όλοι ή θα ληφθούν δείγματα από ομάδες που ανήκουν στις πιο στενές επαφές του ανηλίκου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
 

Βασικό αίτημα παραμένει η απομάκρυνση των μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή.

«Έχουμε κάνει τρομερή προσπάθεια να αναδείξουμε την περιοχή κι όλα αυτά κινδυνεύουν να ισοπεδωθούν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 κάτοικος της περιοχής η οποία τόνισε ότι «όταν τελείωσε η καραντίνα αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν έξω». Δεύτερος κάτοικος που μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως «δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στους διαμένοντες, ενώ μετά τα πρώτα κρούσματα δεν ήρθε ξανά ο ΕΟΔΥ».

«Η δομή είναι ακατάλληλη για να εντάξει τους ανθρώπους αυτούς στην κοινωνία», τόνισε ο ίδιος τονίζοντας ότι, η υπόσχεση από πλευράς Νότη Μηταράκη για μεταφορά της δομής σε άλλη περιοχή, «πηγάζει από το ότι ήρθε εδώ και είδε ότι τουρισμός και μεταναστευτικό δεν πάνε μαζί».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο