LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛέσβοςΔημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2020 10:08

Λέσβος: Οδηγός αγροτικού επιχείρησε να πατήσει άνδρες των ΜΑΤ (βίντεο)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες και από τον «εξοπλισμό» κατοίκων του νησιού, με τον οποίο «πολέμησαν» κατά των αστυνομικών.

 αγροτικό - ΜΑΤ

Σκηνικό πολέμου διαμορφώθηκε τα τελευταία 24ωρα σε Χίο και Λέσβο όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή των κλειστών κέντρων μεταναστών.

Είναι συγκλονιστικό το βίντεο του GRTimes.gr όπου φαίνεται ένας από τους κατοίκους να κάνει όπισθεν με το αγροτικό του αυτοκίνητο και επιχειρεί να… πατήσει τους άνδρες των ΜΑΤ και να τους ρίξει πάνω στην κλούβα που ήταν εκεί σταθμευμένη.

Επίσης φωτογραφίες εμφανίζουν ρόπαλα με… καρφιά να εκτοξεύονται εναντίον αστυνομικών, ενώ από τη ρίψη -πιθανότατα φωτοβολίδων- οι στολές ανδρών των ΜΑΤ πήραν φωτιά!

αγροτικό - ΜΑΤ

ΜΑΤ - επεισόδια - Χίος Λέσβος

ΜΑΤ - επεισόδια - Χίος Λέσβος

Στα γεγονότα αναφέρεται με νέα ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όλη η ανακοίνωση

«Μια μέρα μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις κατά Αστυνομικών στη Μυτιλήνη και Χίο, με οργή και θλίψη πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η χώρα κυριαρχείται από τον νόμο της ζούγκλας.

Οι σοκαριστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με ακραίες εκδηλώσεις μίσους κατά των Αστυνομικών, με αμέτρητους τραυματισμούς, με εφόδους σε δωμάτια ξενοδοχείου που διέμεναν συνάδελφοί μας και πυροβολισμούς κατά των διμοιριών, είναι μόνο ένα μέρος του χάους που επικράτησε.

Όσο κι αν ορισμένοι θέλουν να υποτιμηθεί το περιστατικό και να χαθεί στην επικαιρότητα, δεν θα το επιτρέψουμε. Η χθεσινή έκρηξη μίσους δεν ήταν κάτι πηγαίο και αυθόρμητο. Εδώ και καιρό, πρόσωπα που κατέχουν θέσεις ευθύνης, πυροδοτούσαν με δηλώσεις τους το κλίμα και ωθούσαν τους συντοπίτες τους σε εξέγερση. Και τελικά το κατάφεραν. Αλλά αναρωτήθηκαν σε ποιους επιτέθηκαν; Οι κάτοικοι των νησιών εύκολα ξέχασαν ότι εδώ και 5 χρόνια η ευταξία στους τόπους τους διατηρήθηκε αποκλειστικά και μόνο, χάρη στη δράση των διμοιριών και των Αστυνομικών που έχουν σταλεί εκεί από κάθε άκρη της Ελλάδας. Οι Αστυνομικοί των διμοιριών ήταν αυτοί που απέτρεψαν τόσους και τόσους ξεσηκωμούς μεταναστών.

Αλλά δυστυχώς γι’ ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι στις δύσκολες στιγμές, η Ηγεσία ήταν απούσα κι έκανε σπασμωδικές κινήσεις χωρίς κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα. Η Ένωσή μας έχει σωρεία καταγγελιών, στις οποίες περιγράφεται η παντελής εγκατάλειψη των δυνάμεων. Ειδικότερα:

  • Η επιχείρηση είχε πολλά «κενά» και δεν υπήρχε κανένας συντονισμός στις κινήσεις των δυνάμεων.
  • Οι ασύρματοι δεν λειτουργούσαν, οπότε δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με το κέντρο. Ακόμα κι όταν οι συνάδελφοι καλούσαν το κέντρο για να δηλώσουν ότι υπήρχαν πυροβολισμοί εναντίον τους από το πλήθος, δεν λάμβανε κανείς!
  • Παρότι μιλάμε για μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας, ο σχεδιασμός έγινε κυριολεκτικά στο πόδι. Όπως μας καταγγέλθηκε, δεν προηγήθηκε ενημέρωση των επικεφαλής και τα σχέδια μοιράστηκαν την ώρα που ξεκίνησε η μετακίνηση των διμοιριών.
  • Ως δια μαγείας, οι διμοιρίες ήταν μόνες τους, χωρίς καμία συνδρομή ή υποστήριξη από άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ανωτέρω συνιστούν μείζονα υπηρεσιακή κρίση, η οποία δεν πρέπει να προσπεραστεί δια της μεθόδου του στρουθοκαμηλισμού. Δεν επιτρέπεται από τη μια, η δικαιοσύνη και τα υπηρεσιακά συμβούλια να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε παραπτώματα του χαμηλόβαθμου προσωπικού και από την άλλη, να εθελοτυφλούν σε σοβαρότατα παραπτώματα των ιεραρχικά ανώτατων Αξιωματικών του Σώματος που θέτουν σε κίνδυνο τους υφισταμένους τους. Ήδη θα έπρεπε να έχει διαταχθεί έρευνα για τις εγκληματικές παραλείψεις του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου που οδήγησαν στα χθεσινά γεγονότα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει διαθέσει το νομικό της τμήμα στα μέλη της και σύντομα θα ακολουθηθούν οι νομικές και ποινικές διαδικασίες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
«Έφυγε» από τη ζωή ο Echo, ο σκύλος που είχε εντοπίσει τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου - "Του αφαίρεσαν τη ζωή"23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης23:43Σύλληψη πέντε ατόμων για παράνομη πώληση ποτών σε ανηλίκους σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη23:28Βλάντιμιρ Στίματς: Συνελήφθη σε αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βελιγράδι23:13Τροχαίο στην Παραμυθιά: Νεκρός 57χρονος μοτοσικλετιστής22:58Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και στο Ρέθυμνο για το μακελειό στα Βορίζια - Μία σύλληψη για οπλοκατοχή22:43Τροχαία: Εννέα συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ - Καταγράφηκαν 119 παραβάσεις (βίντεο)22:28Το επίσημο πρόγραμμα της Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις επόμενες ημέρες 22:13Πάτρα: Επίθεση 15 ατόμων σε δύο 16χρονους – Τους τραυμάτισαν στο πρόσωπο με κλειδιά21:59Λάρισα: Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες (εικόνες)21:45Εκτέλεση 42χρονου στην Αράχωβα: Βίντεο ντοκουμέντο με το φλεγόμενο όχημα των δραστών21:31Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Κρήτη21:17Ευλογιά: Δραματική έκκληση κτηνοτρόφων για εμβολιασμούς21:03ΠΑΕ Βόλος: Έχουμε υποβάλλει μήνυση κατά του Σούντγκρεν - Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται20:49ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6% στις υιοθεσίες στη χώρα20:35Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα20:22Βορίζια: Για αντίποινα και χειροβομβίδες απειλούν την οικογένεια της 56χρονης που κηδεύεται αύριο20:07Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:53Εύβοια: Ακαριαίο θάνατο βρήκε αγριογούρουνο μετά από τροχαίο με ΙΧ19:39Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλέτας με αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής19:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο