LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛακωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2019 14:07

Φρίκη: Σκυλιά αλυσοδεμένα στον ήλιο σε δημοτικό χώρο (βίντεο)

Οργή, θλίψη και ερωτήματα προκαλεί το βίντεο που δείχνει τα ανυπεράσπιστα ζωντανά αλυσοδεμένα σε συνθήκες καύσωνα.

Σκυλιά - αδέσποτα - αλυσοδεμένα - καύσωνας

Για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης ζώων συντροφιάς σε χώρο του Δήμου Σπάρτης, κάνει λόγο η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος και απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, ο χώρος του Δήμου Σπάρτης δεν πληροί της προϋποθέσεις που ορίζονται από τον νόμο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν δείχνει πολιτική βούληση για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Σε ένα κράτος δικαίου, η εφαρμογή της νομοθεσίας από όλους και για όλα, καθώς και η προστασία ανυπεράσπιστων πλασμάτων, θα έπρεπε να είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς διαπιστώνεται περίτρανα ότι αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας», ανέφερε η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος:

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε απαράδεκτες συνθήκες συγκέντρωσης και διαβίωσης ζώων συντροφιάς σε χώρο του Δήμου Σπάρτης ο οποίος, εμφανώς, δεν πληροί τις νόμιμές προϋποθέσεις ενδιαιτήματος, θέλουμε να αναδείξουμε για πολλοστή φορά την έλλειψη πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την πλήρη εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.

Μόλις τον Νοέμβριο του 2018, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αραχωβίτης δήλωνε μεταξύ άλλων, «έχω καθήκον να παρεμβώ προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία».

Μήνες μετά, αυτό που παρατηρείται σε όλη την χώρα είναι α) παράνομοι χώροι συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από Δήμους και ιδιώτες, β) η διαβίωση των ζώων αυτών σε απαράδεκτες συνθήκες, κάτι που συνιστά κακοποίηση. Όλα αυτά συμβαίνουν με την πλήρη ανοχή των αρμόδιων αρχών, την πλήρη απραξία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, αλλά και την ανοχή αυτής προς τα υπηρεσιακά στελέχη τα οποία συστηματικά δρουν με σκοπό την διαστρέβλωση και κατ’ επέκταση την μη εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.

Σε ένα κράτος δικαίου, η εφαρμογή της νομοθεσίας από όλους και για όλα, καθώς και η προστασία ανυπεράσπιστων πλασμάτων, θα έπρεπε να είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς διαπιστώνεται περίτρανα ότι αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε κάθε περίπτωση παράβασης ή καταστρατήγησης της πρωτοποριακής νομοθεσίας μας που αφορά στην προστασία των ζώων, ο φορέας μας θα προσφεύγει, όπως κάνει διαχρονικά, σε όλες τις αρμόδιες και ανώτατες εισαγγελικές αρχές.

Βίντεο: zoosos.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο