LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜαγνησίαΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2018 16:55

Πανικός σε σχολείο: Έπεσαν σοβάδες και τζάμια εν ώρα μαθήματος! (εικόνες)

Τριτοκοσμικές εικόνες σε Λύκειο του Βόλου. Λουκέτο στο σχολείο μετά το συμβάν. Ανήσυχοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Σοβάδες - σχολείο

Εικόνες ντροπής στο Γενικό Ενιαίο Λύκειο στην περιοχή του Αλμυρού, στον Βόλο, καθώς κατά τη διάρκεια μαθήματος έπεσαν σοβάδες και τζάμια, τραυματίζοντας, ελαφρά, κάποιους μαθητές στα πόδια! Το περιστατικό οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να εκκενώσει το συγκρότημα, στέλνοντας τους 290 μαθητές του σε τρία διαφορετικά σχολεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, κατά το οποίο «από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Η ΕΛΜΕ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών και ασκεί δριμεία κριτικής στις κυβερνήσεις που «έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μονάδων».

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, παρόμοια περιστατικά ανύπαρκτης συντήρησης και ατυχημάτων έχουν καταγραφεί και σε άλλα σχολεία της περιοχής, όπως το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας και στο Ειδικό Σχολείο του συγκροτήματος του «Πολυκλαδικού».

Η ΕΛΜΕ απαιτεί άμεσο και συνεχή έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών, την άμεση θέσπιση μέτρων πυροπροστασίας, τον στατικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και  γενναία χρηματοδότηση ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή από κάθε άποψη.

Συγκεκριμένα για το ΓΕΛ Αλμυρού ζητά την απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών για το αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα καθώς και να μη διασπαστεί το σχολείο.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το σχολείο εκκενώθηκε, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στατικότητας από κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Η αυτοψία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο