LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚορινθίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2014 09:26

Έκρηξη στα δικαστήρια της Κορίνθου

Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη το πρωί σε γραφείο στα δικαστήρια της Κορίνθου.

αστυνομία

Από τον εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε πυρκαγιά, που προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του ανακριτή. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και περιπολικά της Αστυνομίας.

Με αφορμή την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το γραφείο του 2ου τακτικού ανακριτή Κορίνθου, ο οποίος και εξερράγη σήμερα το πρωί την ώρα μάλιστα που εισερχόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου ο πρώτος υπάλληλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:

«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους. Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και τον αποτροπιασμό μου για το τυφλό αυτό χτύπημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η κοινωνία οφείλει να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και να εκδηλώνει την πίστη της στους θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες».

Την επίθεση καταδίκασε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Δυστυχώς, σε μια εποχή εργατικών διεκδικήσεων που ο παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που έχουν αποφασίσει η κυβέρνηση, η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. έχει πάρει σάρκα και οστά, δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων στο δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, τοποθετώντας βόμβα και προκαλώντας καταστροφές και ανησυχία σε εργαζόμενους.

Για άλλη μια φορά, το επικίνδυνο της εργασίας μας, γίνεται ορατό και θέτει επί τάπητος το θέμα των συνθηκών εργασίας μας, αλλά και της έλλειψης ασφάλειας στις Δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Ελλάδας εκφράζουν τη αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της Κορίνθου και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας που στοχεύουν κατά των εργαζόμενων και των διεκδικήσεων τους».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρίαΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα. Παράλληλα ο διευθυντής της CIA αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα στο Ισραήλ. Πιέση από τις ΗΠΑ και μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο