LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /Κορινθία /

Ληστείες

Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2013 17:46

Χειροπέδες σε συμμορία ληστών στην Κορινθία

Χειροπέδες πέρασε η Ασφάλεια Κορίνθου σε μια σκληρή ομάδα κακοποιών, που έσπερναν τον τρόμο ληστεύοντας πρατήρια καυσίμων και σπίτια στο Νομό Κορινθίας. 

Χειροπέδες

Του Γιάννη Αρβανίτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, προσπαθούσαν εδώ κι εβδομάδες να εντοπίσουν τα ίχνη της συμμορίας των ληστών. Τελικά, και μετά από συντονισμένες κινήσεις, η συμμορία εξαρθρώθηκε και τρία μέλη της  συνελήφθησαν.

Πρόσκειται για δυο Αλβανούς κι έναν Έλληνα, ηλικίας 31 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία ληστειών  και για παράβαση του νόμου περί όπλων.  Άλλος ένας Αλβανός, μέλος της συμμορίας, αναζητείται αφού έχει  εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, εδώ κι έναν χρόνο οι κακοποιοί είχαν διαπράξει τουλάχιστον έξι ληστείες.

Δύο φορές, στις 8-1-2013 κι έναν μήνα μετά, λήστεψαν πρατήριο καυσίμων επί της ΕΟ Κορίνθου – Τρίπολης.  Από  τις δυο ληστείες αποκόμισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, διάφορα προϊόντα και κινητά τηλέφωνα.

Το διάστημα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2013, «χτύπησαν» τέσσερις οικίες σε Γαλατάκι, Εξαμίλια και Κοκκώνι  Κορινθίας . Οπλισμένοι με πιστόλια, μαχαίρια και ρόπαλα ακινητοποιούσαν τα θύματα τους (ενοίκους) και άρπαζαν χρήματα, τιμαλφή, χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη και μικροαντικείμενα αξίας.  Άρπαξαν και δυο αυτοκίνητα τα οποία  εγκατέλειψαν σε Βραχάτι και Αγίους Θεοδώρους (Κορινθίας).

Η αξία των κλοπιμαίων, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους (θύματα), ξεπερνά τις 65.000 ευρώ, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια των δραστών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η δράση των μελών της συμμορίας δεν  περιορίζεται σε αυτές τις ληστείες και τα θύματά τους είναι πολύ περισσότερα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, αρχικά, στον Εισαγγελέα Κορίνθου και στη συνέχεια στον Ανακριτή, κι έχει διαταχθεί  η κράτησή τους. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο