LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 20 Φεβρουαρίου 2019 15:04

“ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ”: σύμπραξη ΣΕΒ και ALBA για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας

H εκπαιδευτική πρωτοβουλία έχει στόχο την διάχυση της γνώσης και την ανάδειξη δεξιοτήτων.

The American College of Greece - ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ - ΣΕΒ - Alba

Παρουσιάστηκε η κοινή εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του Alba, με τίτλο: «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», που περιλαμβάνει σειρά δράσεων τριετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Στη συνέντευξη Τύπου, τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Alba κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, ο Δ/ντής του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, Καθηγητής κ. Xαράλαμπος Μαινεμελής, ενώ παρέμβαση έκανε και ο επιχειρηματίας κ. Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Πρόεδρος ΣΕΝ/JA Greece.

Όπως τονίστηκε, η κοινή αυτή πρωτοβουλία συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία του Alba με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΣΕΒ για την ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης, καθώς και της δημιουργίας και διάχυσης νέας γνώσης πάνω στη σύγχρονη οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

Το περιεχόμενο της συνεργασίας αφορά τέσσερις βασικούς πυλώνες δράσης για την ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων και των ηγετικών χαρακτηριστικών τους. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την παρουσία εμπειρογνωμόνων και στελεχών στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba, πρόγραμμα υποτροφιών για στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές ημερίδες, καθώς και την ίδρυση ενός πρωτοπόρου Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership).

Η συνεργασία ΣΕΒ-Alba παρέχει τη δυνατότητα μεταλαμπάδευσης επιχειρηματικής γνώσης από έμπειρα στελέχη προς τους φοιτητές, υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, καλύπτει σύγχρονη θεματολογία με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την οργανωσιακή εμπειρία. Παράλληλα, το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ θα προωθεί την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα.

ΣΕΒ - logo - Λογότυπο

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, στην παρέμβασή του τόνισε ότι «η ενίσχυση και διάχυση της νέας γνώσης στον τομέα της διοίκησης και του σύγχρονου μάνατζμεντ, αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την ανάπτυξη, επιβίωση και μεγέθυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Οι ικανότητες και δεξιότητες που χρειάζονται τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων για να σταθούν με επιτυχία στο σημερινό –και πολύ περισσότερο στο αυριανό– μέτωπο του παγκόσμιου ανταγωνισμού απαιτούν τις κατάλληλες προσαρμογές. Η συνεργασία του ΣΕΒ με το διεθνώς αναγνωρισμένο Alba αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: να εξοπλίσουμε κατάλληλα τα στελέχη μας και κατ’ επέκταση τους αυριανούς ηγέτες με τα αναγκαία εργαλεία και πρακτικές. Κυρίως με τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, που απαντά στις προκλήσεις και απαιτήσεις αλλαγής του παραγωγικού μας υποδείγματος, με άξονες την εξωστρέφεια και την καινοτομία, όπως και του αναπόδραστου ψηφιακού μετασχηματισμού, που αλλάζει ριζικά τους τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε και παράγουμε.  Στον ΣΕΒ, με την αρωγή του Alba, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στο να αλλάξουμε εποχή. Να προετοιμάσουμε τις επιχειρήσεις μας και να συνδιαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον με σύγχρονους όρους. Για εμάς η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον».

Από τη μεριά του, ο Πρύτανης του Alba, κ. Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, υπογράμμισε ότι «στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπου οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις ανατρέπουν καθημερινά και αναπάντεχα επιχειρηματικούς κλάδους, επιχειρηματικά μοντέλα, τον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε, βρισκόμαστε μπροστά σε νέα πολύπλοκα οικονομικά και κοινωνικά φαινόμενα που συνήθως δεν τα έχουμε ξανασυναντήσει. Χρειαζόμαστε λοιπόν να μαθαίνουμε συνεχώς και να προσαρμοζόμαστε άμεσα σε νέες πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες. Ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια “συμμαχία γνώσης”, δημιουργώντας ένα νέο “οικοσύστημα γνώσης”, για να βοηθήσουμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν συνεχώς και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις. Η συνεργασία του Alba και του ΣΕΒ λοιπόν, σύμφωνη με την κοινή τους αποστολή για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, συμβάλλει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής κοινότητας ως βασικού πυλώνα για τη βελτίωση της οικονομίας και της κοινωνίας».

The American College of Greece - ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ - ΣΕΒ - Alba

Ο Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μαινεμελής επισήμανε πως «η τεχνολογική καινοτομία, η ψηφιακή οικονομία και η παγκοσμιοποίηση μεταβάλλουν ταχύτατα τη φύση και το περιεχόμενο της εργασίας διεθνώς. Στο άμεσο μέλλον, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας στο εργασιακό περιβάλλον θα αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της αποστολής του οργανωσιακού ηγέτη. Σκοπός του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία είναι να προωθήσει την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στους σύγχρονους οργανισμούς. Μέσα από τον συνδυασμό υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκής έρευνας και ελκυστικής επικοινωνίας, το Κέντρο θα διαδώσει τις αξίες, τις δεξιότητες και τις πρακτικές της δημιουργικής ηγεσίας στην Ελλάδα».

Στην παρέμβασή του ο κ. Μάρκος Βερέμης ανέφερε πως «η σημασία της δημιουργικότητας στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, η ευελιξία που αυτή προωθεί και η ανάγκη λειτουργίας μέσα σε νέου τύπου δομές, καθώς ο κόσμος της εργασίας αλλάζει ραγδαία, περνάει μέσα από την αυξημένη συνεργασία μεταξύ των φορέων γνώσης και επιχειρηματικότητας. Έτσι, η ανάπτυξη και διάδοση νέων διοικητικών δεξιοτήτων και πρακτικών καθίσταται προϋπόθεση επιχειρηματικής εξωστρέφειας και καινοτομίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής σε διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα για ανθρώπους και επιχειρήσεις».

The American College of Greece - ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ - ΣΕΒ - Alba

Οι δράσεις απευθύνονται σε στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ και χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: α) συμμετοχή στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba ανώτερων στελεχών του ΣΕΒ και επιχειρήσεων-μελών του, ως ομιλητές, με στόχο τη μεταφορά πρακτικής γνώσης και επιχειρηματικών εμπειριών στους σπουδαστές, β) προγράμματα υποτροφιών για φοίτηση σε μεταπτυχιακά του Alba, γ) εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για ανάπτυξη στελεχών, διάρκειας έως 300 ωρών τον χρόνο, δ) Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ για τη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership).

Ο ΣΕΒ καλύπτει το κόστος συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις είτε εξ ολοκλήρου είτε σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Συνολικά, θα ωφελούνται περισσότερα από 500 στελέχη επιχειρήσεων ετησίως.

Τι προσφέρει το «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ»

Συμμετοχή ανώτερων στελεχών ΣΕΒ και επιχειρήσεων-μελών του στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba: Ανώτερα στελέχη του ΣΕΒ, και των εταιρειών-μελών του, θα συμμετέχουν ως ομιλητές σε μαθήματα και σεμινάρια, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό έργο του Alba με πρακτικές γνώσεις και εμπειρία.

Υποτροφίες για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba: Ο ΣΕΒ παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες-μέλη του να υποστηρίξουν την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, μέσω της φοίτησής τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba (Master’s και MBA), καλύπτοντας το 50% των συνολικών διδάκτρων. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΣΕΒ παρέχει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης στα στελέχη των εταιρειών-μελών του και σηματοδοτεί την προτεραιότητα που αποδίδει ο ΣΕΒ στην ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για την Ανάπτυξη Στελεχών: Οι δράσεις για την Ανάπτυξη Στελεχών περιλαμβάνουν εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και θεματικές ημερίδες, συνέδρια, κ.λπ. Τα προγράμματα, διάρκειας έως 300 ωρών ετησίως, απευθύνονται σε στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, όλων των βαθμίδων, με έμφαση σε μεσαία στελέχη που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξελιχθούν. Η θεματολογία επιλέγεται σε ετήσια βάση, με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την οργανωσιακή εμπειρία. Το κόστος συμμετοχής καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΣΕΒ, ενώ οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με ένα συμβολικό ποσό, το οποίο ενισχύει κοινωφελείς σκοπούς.

Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία: Ο σκοπός του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ είναι να προωθήσει την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Το Κέντρο φιλοδοξεί να ενδυναμώσει την επιχειρηματική κοινότητα, αναπτύσσοντας ηγετικά χαρακτηριστικά και ικανότητες που είναι απαραίτητες για σύγχρονες, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας τα επόμενα χρόνια απαιτούν τον μετασχηματισμό πολλών υφιστάμενων δομών και νοοτροπιών, με προσανατολισμό προς πιο δημιουργικούς τρόπους παραγωγής, εργασίας και συνεργασίας. Η δημιουργική ηγεσία θα παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

The American College of Greece - ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ - ΣΕΒ - Alba

Οι δράσεις του Κέντρου απευθύνονται κυρίως σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη, και περιλαμβάνουν: ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα δημιουργικότητας και ηγεσίας στην Ελλάδα και διεθνώς, κύκλο ομιλιών για νέες επιχειρηματικές προκλήσεις, και ένα ετήσιο συνέδριο για τις πλέον σύγχρονες τάσεις και πρακτικές στη δημιουργική ηγεσία.

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν: το Lead Creatively: Discussion Series, ένα ετήσιο κύκλο ομιλιών με διακεκριμένους μελετητές, ο οποίος αποσκοπεί στη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τη δημιουργική ηγεσία σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και το Ετήσιο Συμπόσιο, όπου θα συζητηθούν νέες και πρωτοποριακές ιδέες και πρακτικές αναφορικά με τη δημιουργική ηγεσία. Το θέμα του Ετήσιου Συμποσίου συνδέεται με κάθε κύκλο εφαρμοσμένης έρευνας. Για το 2019, το θέμα είναι «Η Δημιουργική Ηγεσία και η τέχνη της επιμέλειας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσειςΧθες 13:53 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα ακαθάριστα έσοδα τα οποία δήλωσαν πέρσι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχωνΧθες 12:27 | Ειδήσεις

Συνολικά υποβλήθηκαν 972.893 αιτήσεις και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, οι δικαιούχοι είναι 107.204. Πως θα ενημερωθούν.

ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίεςΧθες 13:32 | Ειδήσεις

Τα κοντέινερ προέρχονταν από τον Λίβανο και είχαν τελικούς προορισμούς την Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία 

Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχουςΧθες 08:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Για ποιους θα ειναι προσυμπληρωμένα τα δεδομένα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο