LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Φεβρουαρίου 2019 17:24

“Ανακαλύψτε τη γεύση της Ελλάδας” στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Με συμμετοχές ρεκόρ, πλήθος καινοτόμων προτάσεων, αλλά και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, «άνοιξε τις πύλες» της για το κοινό.

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 1-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

H 6η ΄Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, «άνοιξε τις πύλες» της για το κοινό, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό και θα περιμένει τους φίλους της ως και τις 4 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετοχές στην φετινή Έκθεση είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά και εκτός των προτάσεων που θα παρουσιάσει στο κοινό, θα υπάρχει και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, αναφέρει τα εξής:

Η έκθεση που έγινε θεσμός επιστρέφει δυναμικά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από τη  1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Η κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιμένει… ελληνικά και προσφέρει την δυνατότητα τόσο σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες με ισχυρή θέση στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά όσο και σε μικρούς παραγωγούς, να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους και να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 1-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, και έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας. 

Ακόμα, η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξάντλητους γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotel Brain, διεκδικεί και φέτος επάξια τον τίτλο της γαστρονομικής γιορτής, καθώς οι επισκέπτες στα πλαίσια της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις ημέρες πλούσιες σε γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχωρίζει η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» εισβάλουν οι Δημήτρης Γιγίνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χρήστος Βέργαδος, Διονύσης Αλέρτας, Βασίλης Παπαμικίνος, Γκίκας Ξενάκης, Ελένη Ψυχούλη, Χάρης Νικολούζος, Ηλίας Σκουλάς, καθώς και οι καθηγητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργος Τσαπάρας, Παναγιώτης Πορίχης, Θάνος Καλογιάννης και Γιάννης Αθανασόπουλος για να μας μυήσουν στα μυστικά της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 1-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μοναδικές γεύσεις, αρώματα, έμπνευση, πειθαρχία και αδιάκοπη προσπάθεια  «πρωταγωνιστούν» στην κουζίνα του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019», ο οποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης, προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή και αναδεικνύει τους επόμενους ταλαντούχους σεφ της χώρας. Η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού και μας χαρίζουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωσή της στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους. Για πρώτη φορά φέτος, εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

Τα δικά της «μεθυστικά» vibes δίνει η ενότητα «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE».  Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του, δημιουργούν cocktails που έχουν σαν βάση τους τα εθνικά μας ποτά και αποκαλύπτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας, μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.

Φυσικά, την «τιμητική» τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες.  Κορυφαίοι οινογράφοι , κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι,  μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου και  της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων. Πρωταγωνιστής και φέτος το ΙΕΚ ΑΚΜΗ που συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση, ως χορηγός εκπαίδευσης. Οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας.

Πιο αναλυτικά, οι ταλαντούχοι σπουδαστές της μεγαλύτερης σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της χώρας θα υποστηρίξουν το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα», από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 .

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ - 1-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΕΞΠΟΤΡΟΦ Β2Β

Μέσα από τις εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Έτσι, δημιουργείται μια γέφυρα συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας.

Ενεργώντας προς την κατεύθυνση της άμεσης αύξησης των πωλήσεων μέσα από το χώρο της έκθεσης  η ΕΞΠΟΤΡΟΦ σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Hellas Food World. Η θυγατρική εταιρεία της Axis Blueschild, του διεθνούς ομίλου στον τομέα της εξαγωγικής ανάπτυξης, επέλεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως στρατηγικό συνεργάτη της δίνοντας με την εμπειρία και το κύρος νέα ώθηση στις επαφές των Ελλήνων παραγωγών και B2B αγοραστών από όλο τον κόσμο παρέχοντας τους μια ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά τα Ελληνικά προϊόντα τροφίμων και ποτών.

Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 αναλαμβάνει και φέτος η RM International. Με 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων

Εισιτήρια από 3€ για λάτρεις της γαστρονομίας

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :

Παρασκευή, 1/2/2019  : 12:00 -  21:00

Σάββατο,      2/2/2019   : 10:00 – 21:00

Κυριακή,       3/2/2019   :  10:00 – 21:00

Δευτέρα,       4/2/2019   :  10:00 – 17:00

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η ΕλλάδαΣήμερα 10:39 | Ειδήσεις

Με τη νέα κίνηση επιχειρείται να αξιοποιηθεί η σταθερότητα των τιμών που επικρατεί στις αγορές προ των ευρωεκλογών.

ΔΥΠΑ: Bonus καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”Σήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Ποιο το ύψος του bonus, πότε ξεκίνησαν οι πιστώσεις ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων και ποιες οι προϋποθέσεις υπαγωγής.

Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της ΠρωτομαγιάςΣήμερα 15:08 | Ειδήσεις

Ποιες ακριβώς ώρες θα ισχύσει η απεργία. Πώς θα επηρεάσει τις αναχωρήσεις των εκδρομέων του Πάσχα.

“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Χθες 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:02ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο