LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2018 16:37

ΝΔ για Μεσοπρόθεσμο: Με “αριστερή χρυσόσκονη” δεν βάφονται αυγά

Αντιδράσεις και από το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ για τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές προβλέψεις ως το 2022.

Εφορία - Λεφτά - κομπιούτερ

Επίθεση στην κυβέρνηση, σχετικά με τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, οι προβλέψεις του οποίου αποκαλύφθηκαν από την έκθεση αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«1ον. Θα επιβάλλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018. Συγκεκριμένα, θα περικόψει για ακόμη μια φορά τις συντάξεις και θα μειώσει το αφορολόγητο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό λογαριασμό στα 14,5 δισ. ευρώ. 2ον. Θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους υψηλούς δημοσιονομικούς  στόχους, σε πλήρη ασυνέπεια με όσα υποστήριζε ο κ. Τσίπρας μέχρι πρόσφατα με επιχειρήματα του τύπου “σκοτώνουν την κοινωνία”, “πνίγουν την οικονομία”, “δεν βγαίνουν”. Σήμερα, αντιθέτως, αγνοώντας την αρνητική επίδραση που αυτά έχουν στην πραγματική οικονομία, ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι η επίτευξή τους όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικός χώρος για δήθεν αντίμετρα. Δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από σφοδρός πολέμιος, τώρα έγινε λάτρης των υψηλών πρωτογενών  πλεονασμάτων, αδιαφορώντας για το στέγνωμα της οικονομίας και τη φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γράφει τον επίλογο ενός πολιτικού εγχειριδίου με τίτλο: “Πώς να υπόσχεσαι τα πάντα και να πράττεις τα αντίθετά τους, για να κερδίζεις λίγο ακόμη χρόνο παραμονής στην εξουσία”. Όμως, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πια ότι με “αριστερή χρυσόσκονη” δεν βάφονται αυγά».

Χρ. Σταϊκούρας

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος τόνισε ότι η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου «επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μετά τα μνημόνια θα υπακούει στο δόγμα του Χότζα. Έβαζε στο μικρό σπίτι ζώα για να κάνει τους ενοίκους να νοιώσουν άνετα στη συνέχεια, βγάζοντας μερικά από αυτά».

Φίλιππος Σαχινίδης

Ο κ. Σαχινίδης πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση καταθέτει ένα σχέδιο που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στην εξάντληση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δημιουργεί θεωρητικά υπερπλεονάσματα της τάξης του 5% του ΑΕΠ σε βάρος των νοικοκυριών και των επενδύσεων. Μετά με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψει ένα μικρό μέρος από όσα με φόρους αφαίρεσε από τους πολίτες.

Όπως όμως επισημαίνει η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αυτός ο σχεδιασμός είναι μετέωρος. Στηρίζεται στην εκτίμηση ότι σε συνθήκες υπερφορολόγησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται η κατανάλωση και οι επενδύσεις και έτσι θα έχουμε για την τριετία 2018-2022 ρυθμούς αύξησης άνω του 2%. Όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οικονομολόγοι του έκαναν πολιτική καριέρα στην πλάτη των πολιτών ισχυριζόμενοι ότι η λιτότητα αφαιρεί από την ανάπτυξη. Σήμερα φαίνεται να προσχωρούν στις πιο ακραίες θεωρητικές σχολές οικονομολόγων που υποστηρίζουν ότι η λιτότητα τροφοδοτεί την ανάπτυξη. Εύγε!!».

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζουν, «ας επιδείξει λιγότερη σπουδή η Νέα Δημοκρατία στην έκδοση ανακοινώσεων-συνονθυλευμάτων και περισσότερη στην προσεκτική μελέτη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής,  όταν αυτό κατατεθεί στην Βουλή.

Κατόπιν, ας εκμεταλλευθεί την ευκαιρία να εμπλακεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο καταθέτοντας επιχειρήματα και όχι αστεϊσμούς του επιθεωρησιακού genre.

Κάτι τέτοιο θα περιποιούσε τιμή και στην ιδιότητά της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και στους Έλληνες πολίτες, την στιγμή που η χώρα αλλάζει οριστικά σελίδα».

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου και το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δ΄ αξιολόγησης, που κατατίθεται την Παρασκευή στην Βουλή, το ΚΚΕ αναφέρει «το επικείμενο πολυνομοσχέδιο, με τις γνωστές fast track διαδικασίες, επιβεβαιώνει ότι η δήθεν “καθαρή έξοδος” είναι στρωμένη με νέα μέτρα φτωχοποίησης, όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες και τα τερατώδη ματωμένα πλεονάσματα, τα οποία θα προστεθούν στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και σε όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό οπλοστάσιο. Οι κυβερνητικοί βουλευτές δε χρειάζονται “ενημέρωση” από τους υπουργούς τους, για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, “ασκήσεις μνήμης” χρειάζονται γιατί έχουν χάσει το λογαριασμό, για το πόσα αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφίσει».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Με μια μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος 15:16Γιορτή της μητέρας: Οι ένοπλες δυνάμεις εύχονται “χρόνια πολλά” (βίντεο)15:02Masters Ρώμης - Τσιτσιπάς: Πρόωρο τέλος για τον Έλληνα τενίστα14:48ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ14:34Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!14:20Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news η είδηση για απαγόρευση λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια 14:04Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων13:50Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Χωρίς δρομολόγια την Κυριακή - Η επίσημη ανακοίνωση 13:36Γιορτή της Μητέρας: Η συγκινητική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού 13:22ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 4 άτομα για ναρκωτικά και όπλα σε Αττική και Αχαΐα13:08Κασσελάκης: “Πυρά” σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Συνεργασία με Πλεύση Ελευθερίας (εικόνες)12:54Νέα Σμύρνη: Πατέρας σκότωσε τον γιο του - Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του εγκλήματος12:40Γιορτή της Μητέρας - Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις μητέρες (βίντεο)12:26Γιορτή της μητέρας - Φίνος Φιλμ: Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες μάνες (βίντεο)12:12Νέα Σμύρνη: Άνδρας μαχαίρωσε τον γιο του11:58Τραγωδία στη Ρόδο: 28χρονος εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα σε έργα ύδρευσης 11:44Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στο Πανόραμα (εικόνες)11:30Έκρηξη βόμβας στην Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 36χρονος ενοικιαστής του διαμερίσματος 11:16Κοινωνικός Τουρισμός: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα11:02Περιπέτεια για μαθητές σε σχολική εκδρομή: Έκαναν στάση με το λεωφορείο αλλά... ξέχασαν δύο κορίτσια 10:48
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο