LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2017 07:37

Πειραιώς: Ημερίδα για τη διαχείριση αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων

Πρωτοβουλία της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ να αναδείξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.

Τράπεζα Πειραιώς - Ημερίδα

Οι «Διεθνείς πρακτικές και νέες τάσεις στην Ελλάδα» αποτέλεσαν το αντικείμενο της δεύτερης Ημερίδας για τη Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων που διοργάνωσε η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών του χώρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία της Πειραιώς Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. να αναδείξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στη Διαχείριση Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Οργανισμών και των Επαγγελματικών Ταμείων, έδωσε την ευκαιρία στα ενδιαφερόμενα μέρη, εποπτικές αρχές, ταμεία, συμβούλους, αναλογιστές, διαχειριστές, να προσεγγίσουν τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων από διαφορετικές αφετηρίες και οπτικές.

Μεγάλου: στρατηγική πρόκληση η διαχείριση των αποθεματικών

Ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου επεσήμανε ότι «το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί μια μεγάλη στρατηγική πρόκληση με δημοσιονομικό, οικονομικό, θεσμικό και βέβαια κοινωνικό περιεχόμενο. Φιλοδοξούμε  η συζήτηση αυτή να παραμείνει ανοιχτή και να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας πιο προωθημένης σύγχρονης αντίληψης για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων με σοβαρές, δημιουργικές, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα τυγχάνουν ευρύτερων συναινέσεων».

Όπως είπε, «η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της Πειραιώς Asset Management AEΔAK έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών επαγγελματικής διαχείρισης των αποθεματικών ασφαλιστικών φορέων και οργανισμών. Έμπειρα και υπεύθυνα στελέχη, τεχνογνωσία, άμεση πρόσβαση στις αγορές, ευρύτητα επιλογών επενδύσεων και διαχείρισης, ολοκληρωμένες λύσεις και αξιόπιστη πολιτική, συνθέτουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και εγγυώνται την αποδοτική συνεργασία με τους πελάτες μας. Εξάλλου, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του φορέα διαχείρισης είναι η κρίσιμη παράμετρος που θα συμβάλλει στην εδραίωση της εμπιστοσύνης στην ιδέα και τις πρακτικές της επαγγελματικής διαχείρισης από τους κατεξοχήν ειδικούς».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας δόθηκε έμφαση στις διεθνείς πρακτικές και τις κυριότερες τάσεις που διαμορφώνονται σήμερα στην Ελλάδα. Οι διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν τις απόψεις, τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Συζητήθηκαν θέματα εποπτείας και διακυβέρνησης των Επαγγελματικών Ταμείων και αναδείχθηκαν διεθνείς πρακτικές οργάνωσης και επενδυτικής διαχείρισης Ταμείων.

Χαιρετισμό και εισαγωγικά σχόλια για τον ρόλο των εποπτικών αρχών αλλά και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Επαγγελματικών Ταμείων απηύθυνε ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ακολούθησε ομιλία - πρόταση για ένα νέο σύστημα συντάξεων από τον κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο, Καθηγητή Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην Διοικητή ΙΚΑ.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον κ. Justin Wray, Deputy Head of the Policy Department and Head of Insurance Policy Unit, της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) και παρουσιάστηκαν τα αρχικά συμπεράσματα από την 1η συμμετοχή επαγγελματικών ταμείων σε Stress Test, για την Ελλάδα από τους κ.κ. Ευφροσύνη Κουσκουνά Πρόεδρος  Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Σταματία Σπανοπούλου Εκτελεστικό μέλος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Μαρία Μαργαριτσανάκη Ελεγκτής Τμήματος Αδειοδότησης Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Δημήτρη Γκέκα Σύμβουλος Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, όπου αναδείχτηκε η χρησιμότητα προληπτικής εποπτείας.

Στα εισαγωγικά σχόλια για το θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης ο κ. Νικόλαος  Φράγκος Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, περιέγραψε τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματά του.

Στο επόμενο τμήμα της θεματολογία της Ημερίδας που αφορούσε σε πρακτικές ευρωπαϊκών συνταξιοδοτικών ταμείων, οι κ.κ. Theodore Economou, Chief Investment Officer, Multi-Asset, Lombard Odier Asset Management (Switzerland) SA και Alessandro Stori, Director Fondenergia Pension Fund, ανέδειξαν τις βέλτιστες  πρακτικές οργάνωσης, διακυβέρνησης, επενδυτικής διαχείρισης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στα οποία έχουν επιτελικό ρόλο.  

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τοποθετήσεις, επίσης, έκαναν διακεκριμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς: ο κ. Αθανάσιος Αρβανίτης, Group Treasurer, Επικεφαλής του Τομέα PiraeusFinancial Markets, ο κ. Ηλίας Λεκκός, Επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς, η κυρία Αρχόντισσα Προεστάκη, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ και ο κ. Ηρακλής Μπαμπλέκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς AssetManagement ΑΕΔΑΚ. Το συντονισμό των ομιλιών έκανε η κυρία Φωτεινή Κουτρούμπα, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Institutional Mandates and Distribution της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «στο σύγχρονο διαρκώς μεταλλασσόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, η "Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων" βρίσκεται στο επίκεντρο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, θεσμικών παραγόντων και αναγνωρισμένων στελεχών του χώρου, έχουν ως στόχο να εντοπίσουν τις βέλτιστες πολιτικές, να προσεγγίσουν τις προκλήσεις  που παρουσιάζονται στη διαδικασία της Διαχείρισης Αποθεματικών διατυπώνοντας προτάσεις, θέσεις και παρεμβάσεις.

Οι κύριες διαπιστώσεις και προβληματισμοί αναπτύχθηκαν γύρω από τον άξονα της εποπτείας και της επαγγελματικής διαχείρισης. Επιδιώκεται η θωράκιση του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εστιάζοντας στη χρησιμότητα της προληπτικής εποπτείας και το θεσμικό έλεγχο. Παράλληλα, επαγγελματική διαχείριση καθίσταται απαραίτητη για κάθε θεσμικό χαρτοφυλάκιο».

«Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ελληνικής Οικονομίας συνεχίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια και επιτυχία και στην μεγάλη πρόκληση της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο