LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2017 11:10

Στην EXIN Financial πωλήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική

Μετά από 125 χρόνια, η ασφαλιστική της ΕΤΕ «αλλάζει χέρια». Μόνο το 25% της εταιρείας παραμένει στην Εθνική Τράπεζα.

Εθνική Ασφαλιστική

Μετά απο 125 χρόνια κοινής πορείας, οι δρόμοι της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής "χωρίζονται", καθώς η ΕΤΕ ανακοίνωσε την συμφωνία της με την EXIN Financial Services Holding B.V. για την πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι  718,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΤΕ θα διατηρήσει μερίδιο 25% των μετοχών στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία θα παραμείνει ο αποκλειστικός φορέας τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών της ΕΤΕ, όπως ορίζει η νέα 10ετής συμφωνία για προϊόντα ασφάλισης ζωής, αποταμίευσης και ζημιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, "η πώληση της  Εθνικής Ασφαλιστικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ενώ θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να αφοσιωθεί στις κύριες δραστηριότητες της και στην υγιή πιστωτική επέκταση".

Σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, σημειώνει "ύστερα από 125 έτη κοινής πορείας η οποία ξεκίνησε το 1891, η ΕΤΕ προχώρησε στην πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευση της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές. Παράλληλα, σύναψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας bancassurance για τη διανομή των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ. Η απόφαση να διατηρηθεί μειοψηφική συμμετοχή της τάξεως του 25%, συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τη σχέση μας με την EXIN. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο νέος μας συνεργάτης, η EXIN, διακατέχεται από μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια".

ΕΧΙΝ: παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους πελάτες

Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί τη μεγαλύτερη και παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η EXIN, η  συμφωνία και η συνεργασία αναδεικνύουν τη δέσμευση της για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή, σε συνέχεια της εξαγοράς μεριδίου ύψους 50% στην AIG Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 2016. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το χαρτοφυλάκιο εταιριών της EXIN θα παράγει ασφάλιστρα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εδραίωση της συνεργασίας μας με την ΕΤΕ. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας στην Εθνική Ασφαλιστική, ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω την εξαιρετική βάση που τόσο επιδέξια έχουν οικοδομήσει οι εταίροι μας στην ΕΤΕ. Ο συνδυασμός των διαχρονικών αξιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τεχνολογική μας εμπειρογνωμοσύνη θα συμβάλουν στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τα επόμενα χρόνια" δήλωσε ο Matt Fairfield, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EXIN.

"Η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τη δέσμευσή μας στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νότιας Ευρώπης ως μέρος της πανευρωπαϊκής μας στρατηγικής. Η EXIN έχει την τεχνογνωσία να ηγηθεί της αναγέννησης του κλάδου σε όλη την περιοχή", επεσήμανε ο John Koudounis, συνιδρυτής της EXIN, ενώ ο έτερος συνιδρυτής της ΕΧΙΝ John Calamos σημείωσε "αναζητώ ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε ευτυχείς γιατί βρήκαμε κάτι το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ζηλανδία: Κόκκινες αστραπές κόβουν την ανάσα (βίντεο)23:59Ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησε την κατάσταση στη Γάζα με τον εμίρη του Κατάρ23:47Καρδίτσα – Κολοσσός Ρόδου: Ο Τζέφερσον μίλησε… στο τελευταίο δευτερόλεπτο23:33Τραγωδία στο Πήλιο – Κυνηγός έχασε τη ζωή του μετά από πτώση σε βραχώδη πλαγιά23:20ΟΦΗ – Ατρόμητος: Πέταξε ψηλά… το Περιστέρι23:06Τραμπ: Δεν θα χάνει τον καιρό του με τον Πούτιν22:53Πανσερραϊκός – ΑΕΛ: “Παρθενική” νίκη για τη Λάρισα22:39Ωρωπός: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κομμωτήριο και χτύπησαν με ρόπαλα και σφυρί τον ιδιοκτήτη22:26Πανιώνιος – Άρης: Έσπασαν… το ρόδι οι φιλοξενούμενοι22:12Σφραγίστηκε το μπαρ στο Γκάζι (βίντεο)21:59Ηρακλής – ΑΕΚ: Εύκολη νίκη για την “Ένωση”21:45Κυρανάκης για το sms του Υπουργείου Μεταφορών: Δεν έγινε παραβίαση προσωπικών δεδομένων21:32ΠΑΟΚ – Περιστέρι: Εμφατική νίκη ο “Δικέφαλος”21:18Μητσοτάκης για Διονύση Σαββόπουλο: Η κληρονομιά του αποτελεί κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης21:05Κηφισιά – Παναιτωλικός: Μοιρασιά σε μια αναμέτρηση με δραματικό φινάλε20:51Θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά με θύμα 29χρονο οδηγό μηχανής20:38Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ο Τραμπ είναι ο μόνος ηγέτης που μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία20:24Γιώργος Παπαβασιλείου: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη20:10ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου19:55Τι καιρό θα κάνει τη Κυριακή19:42
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο