LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΕπιχειρήσειςΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2016 20:19

Οκτώ τελικά οι υποψήφιοι για τις άδειες

Εκτός διαγωνισμού ο επιχειρηματίας Βρυώνης του Τ/Σ "Ε". Δεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα αν και είχε κατατεθεί εκτός διορίας και με καθυστέρηση 40 λεπτών!

Control rooms - στούντιο - παραγωγές - τηλεόραση

Οκτώ θα είναι τελικώς οι διεκδικητές, στον διαγωνισμό «παρωδία» για τις μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, μετά την ξαφνική εμπλοκή στο παρά 1΄ της δημοπρασίας με τις εγγυητικές επιστολές δύο εκ των υποψηφίων.

Η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα, αν και εκπρόθεσμη, έγινε δεκτή από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, παρά το ότι οι έγκριτοι νομικοί τόνιζαν ότι εγείρονται σαφή ζητήματα νομιμότητας γι αυτό και θα έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος και να μην πάρει μέρος στο διαγωνισμό, όπως και ο επιχειρηματίας Βρυώνης, η εγγυητική επιστολή του οποίου θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που ορίζει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, oι εγγυητικές επιστολές των ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, DMI (συμφερόντων Σαββίδη), Τ.Π.Κ (συμφερόντων Καλογρίτσα), ITV (κυπριακών συμφερόντων) και ΑΛΕΡ ΕΓΚΟ (συμφερόντων Μαρινάκη) «είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις».

Παράλληλα, σε ότι αφορά «την εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη». Κατόπιν αυτών, στην δημοπρασία που θα διεξαχθεί την Τρίτη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, θα πάρουν μέρος οκτώ διεκδικητές.

Καλογρίτσας - Βρυώνης

Η εμπλοκή με τις παραπάνω εγγυητικές αποτέλεσε ένα καίριο πλήγμα στον ούτως ή άλλως διάτρητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δυναμιτίζοντας περαιτέρω το εκρηκτικό κλίμα. Γι αυτό άλλωστε σε βάρος τους οι υπόλοιποι διεκδικητές υπέβαλλαν ενστάσεις, ζητώντας από την Επιτροπή να τους θέσει εκτός διαγωνισμού, αιτήματα που έγκριτοι νομικοί θεώρησαν ως απολύτως βάσιμα και δίκαια μιας και στην περίπτωση Καλογρίτσα οι δικηγόροι του κατέθεσαν την απαραίτητη εγγυητική επιστολή 40 λεπτά μετά από την λήξη της διορίας κι ενώ η Υπηρεσία Πρωτοκόλλου της ΓΓΕΕ είχε απαγορεύσει σε άλλον διαγωνιζόμενο να διορθώσει έγγραφο που είχε καταθέσει.

Οι εγγυητικές των δύο υποψηφίων Καλογρίτσα και Βρυώνη προκάλεσαν νωρίτερα πλήθος αντιδράσεων και από τον πολιτικό κόσμο. Σε δήλωση του, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει ότι «όλα είναι στον αέρα. Στήνεται ένα τριτοκοσμικό πανηγύρι εικόνας χωρίς ουσία. Όλοι συμφωνήσαμε τον Οκτώβριο του 2015, πως πρέπει να μπει μια τάξη. Η Κυβέρνηση όμως εννοούσε αυτό που ένας βουλευτής της ομολόγησε: Να στήσει τα δικά της «οχυρά», όπως ο ίδιος είπε, στο χώρο της ενημέρωσης. Τους έχουν όμως οι πολίτες πάρει χαμπάρι…»

Για «οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει τη δικής της διαπλοκή ελέγχοντας την ενημέρωση. Ακόμη και σ’ αυτή την κατάφωρα αντισυνταγματική διαδικασία, αλλάζει τους κανόνες κατά πως βολεύει τις σκοτεινές επιδιώξεις της: η εγγυητική επιστολή που κατατέθηκε εκπρόθεσμα και προσπαθούν να την κάνουν δεκτή, αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Στο «παρά πέντε» του διαγωνισμού ένταση υπήρξε και στη Βουλή, όπου ο Χρήστος Σπίρτζης κλήθηκε από τον Γιάννη Κουτσούκο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να δώσει απαντήσεις για την συμμετοχή των κουμπάρων του της οικογένειας Καλογρίτσα, εργοληπτών του Δημοσίου, που καταγγέλθηκε από τον Πάνο Καμμένο ότι πιέζει, μέσω μαύρων ταμείων, για να ευνοηθεί στον διαγωνισμό.

Επίσης στην Βουλή, απευθύνθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος παρέμβασης από οποιονδήποτε ή/και για χατήρι οιουδήποτε μνηστήρα, κάνοντας λόγο για διάφανη διαδικασία.

Σύγχυση από τις κυβερνητικές παλινωδίες

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κι ενώ κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τον αδιαφανή και αντισυνταγματικό διαγωνισμό για τις μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, δίχως να απαντά για το μη πιστοποιημένο από διεθνή φορέα ηλεκτρονικό σύστημα ή τις καταγγελίες Καμμένου για μαύρα ταμεία και πιέσεις από συγκεκριμένο υποψήφιο, η Κυβέρνηση συνεχίζει τις παλινωδίες, θολώνοντας ακόμη περισσότερο τα νερά και προκαλώντας την απόλυτη σύγχυση στους διεκδικητές των αδειών για το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Αφού δήλωσε ότι θα κλείσουν εντός τριμήνου όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια, η Όλγα Γεροβασίλη ακύρωσε, λίγες ώρες πριν από τον διαγωνισμό, τις δηλώσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών ότι ακολουθεί η αδειοδότηση θεματικών σταθμών.

Μιλώντας στον Real FM, η Κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι "στη συζήτηση για τα θεματικά κανάλια εγώ δεν είπα ότι θα υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν. Δεν σας έχω απαντήσει καν σε αυτό το ερώτημα, γιατί ακριβώς δεν έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση…", ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου "δεν ισχύει η δήλωση του Νίκου Παππά ότι θα προκηρυχθούν και θεματικές άδειες;", η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε "ακριβώς δεν είπε αυτό. Είπε ότι αργότερα θα δούμε. Εάν θα υπάρχουν θεματικές άδειες θα το συζητήσουμε", χωρίς να προσδιορίζει πότε είναι αυτό το "αργότερα".

Όλγα Γεροβασίλη - κυβερνητική εκπρόσωπος - Γεροβασίλη

Σκηνικό ...τηλεπαιχνιδιού στήνει η Κυβέρνηση!!!

Η Κυβέρνηση πάντως έχει στήσει …σκηνικό τηλεπαιχνιδιού στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία έχει μετατραπεί σε φρούριο γεμάτο κάμερες παρακολούθησης εντός και εκτός του χώρου. Το απόγευμα το κτήριο παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Έγινε έλεγχος με σκύλους για εκρηκτικά στον χώρο και ακολούθως η Γραμματεία «σφραγίστηκε». Εντός του κτηρίου θα βρίσκονται 120 αστυνομικοί το 24ώρο, 30 ανά βάρδια, ενώ περιμετρικά της Γραμματείας θα βρίσκονται άλλοι 150 αστυνομικοί το 24ώρο από διάφορες υπηρεσίες.

Πρόβα - τζενεράλε για την “διάτρητη” δημοπρασία

Στην πρωινή πρόβα τζενεράλε παρουσιάστηκε δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος της δημοπρασίας, καθώς πληθώρα κωδικών του δεν ανταποκρίνονταν, υποψήφιοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση και απαιτήθηκε η παρέμβαση ειδικού τεχνικού. Το μεσημέρι, εκπρόσωποι των υποψηφίων επισκέφθηκαν τα δωμάτια απομόνωσης κάθε διεκδικητή.

Την Τρίτη θα γίνει η κλήρωση για το ποιος υποψήφιος θα πάει σε ποιο δωμάτιο, ενώ με κλήρωση αναδείχθηκε και η σειρά με την οποία θα μεταβούν στο κτήριο οι υποψήφιοι.

Πρώτη θα φθάσει στις επτά και δέκα το πρωί η ομάδα του ΑΝΤ1 και θα ακολουθήσουν ο ένας μετά τον άλλον οι υπόλοιποι υποψήφιοι, με διαφορά δεκαλέπτου. Παράλληλα, με αυτές για το ηλεκτρονικό σύστημα που δεν φέρει διεθνή πιστοποίηση, μαίνονται και οι αντιδράσεις για τους όρους διεξαγωγής της δημοπρασίας, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μείνουν κλειδωμένοι στο κτήριο για 50 ώρες ή περισσότερες και κάθε υποψήφιος να απομονωθεί από τους άλλους, ενώ σφοδρές είναι οι επικρίσεις για τα 120 ράντσα του στρατού που διατίθενται για ξεκούραση, την ύπαρξη αστυνομικών σε ρόλο κλητήρων για την μεταφορά εγγράφων, αλλά και την πλήρη καταγραφή κάθε κίνησης επί 24ώρου βάσεως από κάμερες.

Στούντιο - control rooms - κάμερες - κοντρόλ - οθόνες

ΝΔ: θα ακυρώσουμε τον "νόμο Παππά'

Για διαγωνισμό παρωδία που θα ακυρώσει όταν αναλάβει την εξουσία κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

"Η κυβέρνηση θέλει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και μονοπώλιο ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταστήσει σαφές, ότι ο «νόμος Παππά», από εμάς θα καταργηθεί, γιατί θεωρούμε ότι είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου, δεν αναγνωρίζεται. Για μας, αυτός ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, είναι μια γκρίζα διαδικασία" τόνισε στον ΒΗΜΑ FM ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Control rooms - στούντιο - παραγωγές - τηλεόραση

Δημοπρασία "διασυρμός" για τις άδειες

Το μειωμένο κύρος της διαδικασίας αναδεικνύεται καθώς η δημοπρασία θα είναι ηλεκτρονική μόνο κατ΄ όνομα, αφού θα περιλαμβάνει και έγγραφες προσφορές. Η δημοπρασία θα είναι χωριστή για κάθε άδεια και θα διεξαχθεί ως εξής:

  • Ανακοίνωση τιμής εκκίνησης από την Επιτροπή
  • "Γύροι¨" προσφορών από τους διεκδικητές
  • Στο τέλος κάθε γύρου, ενημέρωση όλων για την υψηλότερη προσφορά
  • Ευχέρεια «αποχώρησης» υποψηφίων οποιαδήποτε στιγμή
  • Διαρκείς γύροι προσφορών, ώσπου να μείνουν 2 διεκδικητές
  • Οι 2 υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές
  • Αστυνομικοί τις μεταφέρουν στην Επιτροπή
  • Η Επιτροπή ανακοινώνει την σειρά των διεκδικητών (1ος, 2ος) βάσει τιμήματος
  • Ακολουθεί τελικός γύρος με νέες κλειστές προσφορές
  • Κατοχύρωση της άδειας στο υψηλότερο τίμημα

"Υπάρχει μια προφανής πρόθεση της κυβέρνησης να εισβάλλει -για να μην πω τη βαρύτερη έκφραση, να ελέγξει απολύτως-, στον χώρο, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της δικής της πολιτικής παρουσίας" τόνισε στον Αθήνα 98,4 ο Βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

"Η Ένωση Κεντρώων συμφωνεί με το να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο της χώρας και να θεσπιστούν κανόνες πλουραλισμού και διαφάνειας. Ωστόσο, η όλη διαδικασία, πρέπει να γίνει μέσω ΕΣΡ. Καλούμε, τον κ. Βούτση να προβεί σε άμεσες ενέργειες συγκρότησης νέου ΕΣΡ, ώστε η όλη διαδικασία να γίνει νομότυπη", σημειώνει η Ένωση Κεντρώων.

Σιωπή για τις καταγγελίες Καμμένου

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και λίγες ώρες πριν από την επίμαχη, κατ΄ ευφημισμό, αδιάβλητη δημοπρασία των αδειών, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πάρει επίσημη θέση για την καταγγελία βόμβα του Πάνου Καμμένου, ότι ο κουμπάρος του, επιχειρηματίας Καλογρίτσας, χρησιμοποιώντας μαύρο χρήμα, πιέζει για να ευνοηθεί στον διαγωνισμό.

"Όχι μόνο το οικονομικό τίμημα, διότι μπορεί να στηθούν κανάλια τύπου Μπερλουσκόνι με το «έχεις λεφτά να πάρεις άδεια, την παίρνεις»", τόνισε το Στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΧθες 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)Χθες 21:53 | Ειδήσεις

Μέχρι πόσα μέτρα θα μπορούν να είναι υψηλότερα και ποια κτήρια, σύμφωνα με την τροπολογία για τον Οικοδομικό Κανονισμό, μετά από το κύμα αντιδράσεων.

POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τουςΧθες 18:48 | Ειδήσεις

Υπάρχει ακόμη ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων που δεν έχει ανταποκριθεί καθόλου στα όσα προβλέπει ο νόμος και είναι αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων.

Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του ΑεροδρομίουΧθες 21:53 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αεροδρομίου. Πότε περνά και στα υπόλοιπα ΜΜΜ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο