LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2016 20:58

Συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την ΕΤΕπ για την απασχόληση των νέων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζει να στηρίζει την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα με νέο πρόγραμμα χορήγησης δανείων

τράπεζα Πειραιώς

Συμφωνία επιτεύχθηκε για την παροχή υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς για χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για ανέργους σε όλη την Ελλάδα.

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με στη δέσμευσή της για την ολοκληρωμένη στήριξη της επιχειρηματικότητας, προχώρησε στη σύναψη νέας συμφωνίας με την ΕΤΕπ για τη χορήγηση χρηματοδοτήσεων στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης επιτυχημένης συνεργασίας με την ΕΤΕπ στο πλαίσιο του προγράμματος «Grouped Loans for SMEs». Με βάση τη διευρυμένη συμφωνία, η  Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο ύψους 90 εκ. ευρώ, για την χρηματοδότηση σχεδίων που υλοποιούνται από μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η υποστήριξη αυτή θα έχει τη μορφή επενδυτικών δανείων, και κεφαλαίων κίνησης για την ανάπτυξη υφιστάμενων αλυσίδων εφοδιασμού.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, προβλέπονται ανταγωνιστικά επιτόκια μέσω της πρωτοβουλίας «Jobs for Youth» της ΕΤΕπ σε επιχειρήσεις που προωθούν την απασχόληση των νέων.

Η επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας χρηματοδότησης μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΕπ έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να συμβάλει έμπρακτα και καθοριστικά στην ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν, την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη της απασχόλησης των νέων. Η συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς που στοχεύει στην υποστήριξη της επιστροφής της Ελληνικής Οικονομίας σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.

«Η στήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα και οι επενδύσεις σε νέους ανθρώπους αποτελούν βασικούς στόχους της δραστηριοποίησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί βασικό εταίρο της ΕΤΕπ στην Ελλάδα και οι από κοινού προσπάθειές μας θα βοηθήσουν εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να δημιουργήσουν αναγκαίες νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπεύθυνος για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας η ΕΤΕπ θα προβεί σε χορήγηση επιπλέον 40 εκ. ευρώ για την υποστήριξη επενδύσεων από μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και σε παροχή κεφαλαίων  κίνησης για επιλέξιμες επενδύσεις που αφορούν την απασχόληση των νέων. Οι συμβάσεις για τη νέα χορήγηση δανείων δυνάμει της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους», υπογράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ΕΤΕπ δρομολόγησε την πρωτοβουλία «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους», το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα χορήγησης δανείων της Τράπεζας που αφορά ειδικά τη στήριξη των νέων, τον Ιούλιο του 2013. Λειτουργώντας συμπληρωματικά ως προς τις πολιτικές για την απασχόληση των νέων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, το πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για επαγγελματική κατάρτιση, κινητικότητα σπουδαστών και μαθητευόμενων και στοχεύει στην αντιμετώπιση της έλλειψης θέσεων εργασίας για νέους σε εταιρείες μικρότερου μεγέθους. 

Η νέα πιστωτική γραμμή που συμφωνήθηκε με την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία που συμφωνείται μεταξύ της ΕΤΕπ και ελληνικής τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση των νέων σε διάστημα δύο εβδομάδων. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους», η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί τη χορήγηση δανείων από τοπικές τράπεζες σε χώρες όπου οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα δυσχερείς για τους νέους.

Κατά τους ερχόμενους μήνες, η Τράπεζα Πειραιώς πρόκειται να αξιοποιήσει το νέο δάνειο ύψους 40 εκ. ευρώ της ΕΤΕπ, ώστε να χορηγεί δάνεια σε εταιρείες των κλάδων της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από ανταγωνιστικότερα επιτόκια και θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την ικανότητα ανταπόκρισής τους για την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στους νέους στην Ελλάδα.

Το 2016, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διέθεσε 215 εκ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων για στήριξη του νέου Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και υποστήριξη της επιχειρηματικής έρευνας και της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Τρεις νεαρές γυναίκες που συνελήφθησαν κατηγορούνται για οργάνωση τζιχαντιστικής επίθεσης18:48Περιστέρι - Παναθηναϊκός: Επέστρεψαν στις νίκες οι "πράσινοι"18:34Αγρίνιο: Προβλήματα από την σφοδρή βρόχοπτωση - Ποτάμια λάσπης οι δρόμοι18:20Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου - Η κίνηση στους δρόμους18:06Βορίζια: Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ο γαμπρός του 39χρονου - Συνεχίζονται οι έρευνες17:52ΗΠΑ: Ύποπτο πακέτο με λευκή σκόνη σε στρατιωτική βάση - Ασθένησαν άνθρωποι17:38Formula 1: Νικητής ο Λάντο Νόρις στο σπριντ της Βραζιλίας17:24Τροχαίο στην Εύβοια: Τζιπ τούμπαρε σε κεντρικό δρόμο17:10Λωρίδα της Γάζας: Νεκρός ένας παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά16:55Θλάση ο Τολιόπουλος, χάνει τα ματς με Περιστέρι, Παρί και Ρεάλ16:41Η “καταιγίδα” αμερικανικών κυρώσεων κατά τουρκικών εταιρειών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν16:27Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο: Οι θησαυροί του Τουταγχαμών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό16:13Θεσσαλονίκη: 57χρονη παρέδωσε 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό για να τα “φυλάξει”15:59ΗΠΑ: “Παγώνει” το επίδομα για αγορά τροφίμων σε δεκάδες εκατομμύρια πολίτες15:45Πιερία: Συνελήφθη άνδρας για εξαπάτηση ηλικιωμένης – Προσποιήθηκε τον γιατρό15:32Κλοπή στο Λούβρο – Μακρόν: Τα κοσμήματα θα βρεθούν και οι ένοχοι θα συλληφθούν15:18Ρονάλντο: Θα είναι δύσκολο να αποσυρθώ - Πιθανότατα θα κλάψω15:04Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ σε οίκους ανοχής – Συνελήφθησαν 15 γυναίκες14:51Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να παραχωρήσει το καλοκαίρι τον Βινίσιους14:37Επιστροφή Ενοικίου: Θα καταβληθεί νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο14:23
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο