LATEST NEWS
 
Οικονομία /Γενικά /

Βρυξέλλες

Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2015 23:17

FAZ: H Αθήνα δεν έχει υποβάλει λίστα με μεταρρυθμίσεις

Αυτό υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα και σημειώνει πως «η λίστα θα καταρτιστεί πλέον από κοινού». Αναφέρει ότι εκφράστηκαν παράπονα από τους θεσμούς.

Ακρόπολη - Σημαίες Ε.Ε.-Ελλάδας

Για «κακή προετοιμασία των Ελλήνων» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Brussels Groups ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει υποβάλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που της έχει ζητηθεί από τους εταίρους της.

Με τίτλο «Οι πιστωτές παραπονούνται για κακή προετοιμασία των Ελλήνων», η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της FAS από κύκλους της διαπραγμάτευσης, δεν έχει ακόμη υποβάλει λίστα με μεταρρυθμιστικά σχέδια στις Βρυξέλλες». 

«Στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους διεθνείς δανειστές της χώρας για μεταρρυθμιστικά σχέδια. Μια ανάλογη λίστα πρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, πρώτα να καταρτιστεί από κοινού», σημειώνεται στον υπότιτλο του δημοσιεύματος.

«Ναι μεν συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Αθήνας και των πιστωτών της χώρας την Παρασκευή το βράδυ για μια πρώτη συνεδρίαση, αλλά εκεί συζητήθηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα. Η ατμόσφαιρα περιγράφηκε κατόπιν ως νηφάλια. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ΕΜΣ παραπονέθηκαν για την κακή προετοιμασία των διαπραγματεύσεων», τονίζει ο συντάκτης του κειμένου και υποστηρίζει ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ακυρωθεί επανειλημμένως συνεδριάσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

«Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ελληνικά υπουργεία στους εκπροσώπους των πιστωτών, παρότι ο πρωθυπουργός (Αλέξης) Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στην καγκελάριο (Άγκελα) Μέρκελ την Δευτέρα», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με έναν εκπρόσωπο των πιστωτών να δηλώνει στην εφημερίδα ότι «ήταν απογοητευτικές ημέρες».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο στις 13:00 και πως πρόκειται να κρατήσουν όλο το Σαββατοκύριακο. «Η λίστα θα καταρτιστεί πλέον από κοινού», επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους των πιστωτών και υπογραμμίζει επίσης ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

Αν ως τότε υπάρχει λίστα, προσθέτει, θα μπορούσαν οι υπουργοί Οικονομικών να συμμετάσχουν μετά το Πάσχα (των Καθολικών) σε μια έκτακτη συνάντηση του Eurogroup. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει στο μεταξύ να αποφασίσει στην Βουλή κάποιες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

«Αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν την λίστα και διαπιστώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδεσμευτεί μια τελευταία δανειακή δόση ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», τονίζεται επίσης στο δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κάνει λόγο για επιπλέον "τρύπα" ύψους 20 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Ελλάδας λόγω της έλλειψης μεταρρυθμίσεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25
00:22:38Ο Υφυπ. Εργασίας για τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία22-03-2019 09:12 
00:02:10 
Φτωχότεροι κάθε χρόνο γίνονται οι Έλληνες 21-03-2019 20:00
00:00:58 
Χαρίζουν στο Δημόσιο τα ακίνητα που κληρονομούν λόγω… φόρων 21-03-2019 19:59
00:05:12 
Επίδομα ενοικίου: χρήσιμος οδηγός με όλες τις απαντήσεις21-03-2019 07:28
00:02:06 
Αυξήσεις μόνο για τους …συνεπείς πελάτες της αποφάσισε η ΔΕΗ20-03-2019 20:43
00:04:35 
Τζαβέλα στον ΑΝΤ1: η ΕΕ θα έπρεπε να διαπραγματεύεται για τον αγωγό EastMed20-03-2019 20:56
00:01:50 
Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα μαθήματα «απομυζούν» το εισόδημα των νοικοκυριών20-03-2019 20:44
00:01:45 
“Growth Awards 2019” από την Eurobank και την Grand Thorton 21-03-2019 20:46
00:01:41 
Τι θα σημάνει η μονομερής προώθηση του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία20-03-2019 19:50
00:01:26 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του Σκορπιού σε πολυτελές resort 17-03-2019 20:44
00:02:10 
Προκλήσεις των Σκοπιανών με "μακεδονικό οίνο" σε μεγάλη Έκθεση Κρασιού, στην Γερμανία17-03-2019 20:03
00:00:45 
Νέα “καμπανάκια” από τον Γιάννη Στουρνάρα 16-03-2019 20:29
00:02:03 
Τελεσίγραφο του Μαξίμου στους Θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη»20-03-2019 19:49
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο