LATEST NEWS
 
2014 FIBA Basketball World Cup /Ειδήσεις /

Εθνική Ελλάδος

Δημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2014 22:29

Καϊμακόγλου: Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα

Σαφές μήνυμα ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στο Μουντομπάσκετ έστειλε ο Κώστας Καϊμακόγλου και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Εθνική μας θα είναι έτοιμη.

Κώστας Καϊμακόγλου

«Ότι έγινε στη Σεβίλλη θα μείνει στη Σεβίλλη. Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα», επισήμανε ο Κώστας Καϊμακόγλου ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής (19:00) με τη Σερβία για τη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ.

«Σήμερα είναι πιο πολύ πιστεύω μια μέρα που θέλουμε να αποφορτιστούμε στο σώμα και στο μυαλό. Γιατί όταν έχεις ένα τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια το σώμα προσαρμόζεται και είναι έτοιμο, όσο δύσκολο κι αν είναι, αλλά το μυαλό είναι σημαντικό να είναι χαλαρό. Αύριο θα δούμε και τη Σερβία πιο αναλυτικά στο βίντεο και θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας διεθνής και αναφέρθηκε τόσο στην μέχρι τώρα πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος όσο και στους Σέρβους.

«Για το πως παίζουμε και αν παίζουμε καλά, είναι περισσότερο για αυτούς που βλέπουν απ' έξω. Εμείς και προσωπικά εγώ, χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε. Μας έχει ευλογήσει ο θεός να παίζουμε μπάσκετ, να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και πρέπει να το ευχαριστιόμαστε. Αυτή τη στιγμή αυτό κάνουμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στον πρώτο γύρο. Αν μας το έλεγαν πριν αρχίζει η διοργάνωση ότι θα ερχόμασταν εδώ με ένα 5-0 θα πανηγυρίζαμε, θα νομίζαμε ότι πάμε για χρυσό μετάλλιο. Απλά όπως λένε "ό,τι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας". Το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ. Ό,τι έγινε στη Σεβίλλη θα μείνει στη Σεβίλλη. Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Σερβία ο Κώστας Καιμακόγλου στάθηκε στο πλάνο της Εθνικής και υποσχέθηκε ότι οι διεθνείς μας θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

«Θεωρώ ότι οι προπονητές μας, στους οποίους αξίζουν τα εύσημα προετοιμάζουν τα πάντα πολύ καλά, όπως και τα παιδιά που κάνουν το σκάουτινγκ. Κάνουν όλοι πολύ καλή δουλειά. Αύριο θα έχουμε αναλυτικότερα το πλάνο που θα εκτελέσουμε. Θα δούμε όμως πιο πολύ και την ομάδα μας, να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα, μπαίνοντας δυνατά από το πρώτο λεπτό. Και το στοιχείο που θα μας οδηγήσει θα πρέπει να είναι η άμυνα. Όσο για το φιλικό, δεν είναι και τόσο μεγάλο το μέτρο σύγκρισης. Είχαμε και οι δύο απουσίες. Ήταν πολύ νωρίς γενικά. Τα πόδια ήταν πολύ πιασμένα. Τους Σέρβους τους ξέρουμε πάνω κάτω. Έχουν παίκτες μεγάλη κλάσης, που παίζουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους ή και στο ΝΒΑ. Πρωταγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα αυτή. Το 5-0 δεν λέει τίποτα πια... Από εδώ και πέρα να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη», ανέφερε σχετικά.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στάθηκε επίσης στην σκληροτράχηλη άμυνα της Εθνικής μας και σημείωσε πως άπαντες στις τάξεις της «γαλανόλευκης» πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος απέναντι στη Σερβία.

«Ξέρουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε ότι έχει τελειώσει η πρώτη φάση και ότι ο αγώνας που έρχεται κρίνει πολλά και είναι νοκ άουτ. Αντιμετωπίσαμε τη Σερβία σε φιλικό στην προετοιμασία, αλλά είναι διαφορετική ομάδα. Και φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι έχεις κάνει και ποια ήταν η θέση σου σε έναν αγώνα τελικό όπως είναι αυτός της Κυριακής. Δεν τέθηκε θέμα επιλογής. Ίσως και να είναι η καλύτερη τέταρτη ομάδα, συνεπώς και να είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις, δεν είναι η Σερβία η ομάδα που θα επέλεγες. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας.

Είναι ένα παιχνίδι, σαράντα λεπτά στα οποία θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα που παίζει πολύ δυνατά, παίζει σκληρά, έχει μεγάλα κορμιά και από τα χαρακτηριστικά της είναι η ταχύτητα. Θα πρέπει να βάλουμε το τρέξιμο στο παιχνίδι της Κυριακής για να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι. Μέσα από την άμυνα να βρούμε την ευκαιρία να πάμε σε αιφνιδιασμούς. Πλέον όλοι παίζουν γρήγορο μπάσκετ και πραγματικά αν δεν παίζεις έτσι τουλάχιστον κάποια λεπτά στο παιχνίδι σου, έχεις πρόβλημα στο σκοράρισμα και ίσως η ομάδα σου να αντιμετωπίσει προβλήματα. Εμάς αυτό μέχρι στιγμής μας βοηθάει. Μας λύνει τα χέρια σε κάποια σημεία του αγώνα και είναι κάτι που το κυνηγάμε μέσα στο παιχνίδι», τόνισε ο Γλυνιαδάκης.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι «οι Σέρβοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, τόνισε: «Δεν είμαστε φαβορί. Το τι λένε οι Σέρβοι είναι κάτι δικό τους. Μας ενδιαφέρει μόνο το δικό μας παιχνίδι. Ότι έχουμε κάνει το αφήνουμε πίσω μας. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει και όλες τις νίκες που έχουμε κάνει και συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό. Σε αυτή την ομάδα υπάρχει δημιουργικό άγχος. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, νέα φιλοσοφία. Ας μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα παιδιά έχουν παίξει πολλούς τελικούς και αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα και στο υψηλότερο επίπεδο».

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο