LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Μέγαρο Μουσικής

Δημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2015 16:58

Με 850 μαθητές το 4ο συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο

Στο συνέδριο παρευρέθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή 850 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νικόλαος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Είμαστε προφανώς όχι απλά διατεθειμένοι, υποχρεωμένοι να συνεργήσουμε, να επικουρήσουμε και με το Υπουργείο Παιδείας και με άλλους οργανισμούς και θεσμούς, να γίνουν κάποιες μόνιμες δομές που να μπορούν να προλαμβάνουν και να διαμορφώνουν πολιτικές σε σχέση με τη πρόληψη. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της πορνογραφίας, αλλά και μία σειρά από καταστάσεις που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και το bullying και οι οποίες οφείλονται στην κακή χρήση του internet», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Βούτσης.

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο -  Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Νικόλαος Βούτσης

«Η προσπάθεια λοιπόν πρέπει να είναι κοινή, να συντονιστεί, να κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά μας, να καταλάβουμε και εμείς οι παλαιότεροι και οι ενδιάμεσοι το ότι μπαίνετε σε ένα νέο κόσμο όπου αυτά για εσάς είναι αυτονόητα ενώ για εμάς ήταν αδιανόητα. Με τον καιρό ωστόσο και εμείς οι παλαιότεροι τα προσεγγίσαμε με περιέργεια, τα χρησιμοποιήσαμε ενώ εσείς με αυτά ξεκινάτε τη ζωή σας όπως εμείς με τη γομολάστιχα και με το μολύβι. Σε αυτή τη ρότα πρέπει να οδηγηθούμε. Αυτά είναι τα διακυβεύματα και οι προκλήσεις για όλους μας και όχι να σας επαναφέρουμε στη τάξη απαγορεύοντας, κλειδώνοντας και βάζοντας κωδικούς», πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών - Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Προστασία του Πολίτη - Γιάννης Πανούσης

Από πλευράς του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ανέφερε ότι: «Όλοι παιδιά είμαστε τελικά, αν το καλοσκεφτεί κανένας, αλλά όπως είπε ο Υπουργός, και έχει δίκιο, εσείς είστε ιθαγενείς στην νέα τεχνολογία, εμείς είμαστε μετανάστες. Εσείς γεννηθήκατε με αυτό, εμείς προσπαθούμε να το καταλάβουμε. Πρέπει όμως, στη σκυταλοδρομία των γενεών, να μπορέσουμε να συζητήσουμε μαζί σας διάφορα θέματα, που η ηλικία σας, ακόμα σε μια τρυφερότητα και ένα ρομαντισμό απέναντι στον κόσμο, που πολλές φορές είναι σκληρός, δεν είναι πάντα αγγελικά πλασμένος, δεν σας προστατεύει από τους κινδύνους».

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών - Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Προστασία του Πολίτη - Γιάννης Πανούσης

«Είναι πολύ καλό να έχεις μια επικοινωνία με έναν μαθητή στην Κίνα, με μια μαθήτρια σε μία χώρα της Αφρικής, να καταλαβαίνεις, να μιλάς. Και αυτό, η παγκοσμιότητα, η παγκοσμιοποίηση έχει προβλήματα. Η παγκοσμιότητα ως μία ενότητα του ανθρώπινου γένους, όλοι αδέρφια είμαστε σε αυτό τον πλανήτη που ζούμε, αν το καλοδείτε, είναι πολύ καλό. Όμως, προσοχή, επαναλαμβάνω δεν είναι όλοι οι άνθρωποι, είπαμε, ανιδιοτελείς. Υπάρχουν και επικίνδυνοι, υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν λοιπόν αυτό το εργαλείο, αυτό το μέσο, αυτό το μέσο της πλανητοποίησης των αξιών, της επικοινωνίας των ανθρώπων, για ίδιον όφελος και με πολύ επικίνδυνες δραστηριότητες. Άρα λοιπόν, ακριβώς επειδή είναι παγκόσμιο το διαδίκτυο δημιουργεί και παγκόσμιους κινδύνους, στο επίπεδο της εγκληματικότητας και των δικαιωμάτων. Άρα έχουμε μία πληροφορική τεχνολογία που γίνεται εργαλείο, και, ή παλιά εγκλήματα γίνονται με νέο τρόπο ή διαμορφώνει και όρους νέων εγκλημάτων», υπογράμμισε ο κ. Πανούσης, τονίζοντας πως «ο εχθρός εδώ δεν έχει πρόσωπο. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα και αυτή είναι η γραμμή-άμυνά μας: να βρούμε το πρόσωπο του εχθρού μας πριν ο εχθρός μας πειράξει τα πρόσωπα των δικών μας ανθρώπων».

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Διευθυντής - Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης

Στο συνέδριο μίλησε επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, κάνοντας έναν απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με το διαδίκτυο και ανάλυση στατιστικών αποτελεσμάτων, που προέκυψαν από τη συλλογή εξειδικευμένων ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρωθεί από μαθητές, ανά την επικράτεια./

«Από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουμε διερευνήσει 8.430 υποθέσεις και 4.490 καταγγελίες πολιτών. Παράλληλα οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν διαχειριστεί 1.870 αιτήματα της Interpol και Europol», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σφακιανάκης, τονίζοντας πως «η πρώτη μας καινοτόμος δράση στη πρόληψη είναι οι Ημερίδες, που έχουμε διοργανώσει σαν Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχουμε ογδόντα εννέα Ημερίδες σε πόλεις όλης της χώρας μας, με πάνω από 27.000 συμμετέχοντες μαθητές και γονείς».

«Δεύτερο, τα διαδικτυακά μαθήματα. Αυτή η νέα τάση, που σας είπα, με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Μέχρι σήμερα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχουν γίνει διαδικτυακά μαθήματα σε πάνω από 5.000 σχολεία», πρόσθεσε.

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Στο συνέδριο παρευρέθησαν ακόμη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο βοηθός του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Επίσης, το Συνέδριο παρακολούθησαν η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι.

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Επιπλέον, προβλήθηκε και το τηλεοπτικό «σποτ» για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τις Ημερίδες που διοργανώνονται.

Η διοργάνωση περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:

  • 1η ενότητα - «Το λόγο έχουν τα παιδιά μας!» . Στο συνέδριο αυτό το λόγο είχαν τα παιδιά, πουενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το Διαδίκτυο και τους κινδύνους του, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να μεταφέρουν τις χρήσιμες πληροφορίες και τη γνώση που απέκτησαν στους φίλους τους, αλλά και στους γονείς τους. Τονίστηκε ότι το Διαδίκτυο είναι «ΦΩΣ», καθώς έχει μόνο 2% αρνητικά και 98% θετικά. Για τα αρνητικά, τα παιδιά μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 11188 ή το CyberAlert.
  • 2η ενότητα - «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας», στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκαν οι  δυνατότητες που παρέχονται μέσω του διαδικτύου, αποτελώντας πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ενημέρωσης. Σκοπός της ενότητας ήταν να αναδειχθεί η σημαντικότητα του Διαδικτύου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

4ο Συνέδριο - θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Το Συνέδριο ήταν ανοιχτής δομής και επικοινωνίας, δεδομένου ότι μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου, με εφαρμογές live - streaming, από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), από όπου το παρακολούθησαν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βερολίνο: Πυροβολισμοί και μαχαιριές με τραυματίες22:31ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο: ο δρόμος προς το Brexit και οι αλλαγές στο καθεστώς κινητικότητας των πολιτών22:18Καύσωνας – Δημόσιο: για ποιους υπαλλήλους θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία από την υπηρεσία22:05Ιταλία: Καύσωνας και πυρκαγιές στον νότο21:51Κορονοϊός – ΠΟΥ: η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση21:38Γροιλανδία: έλιωσαν 22 γιγατόνοι πάγου σε μια μέρα!21:24ΕΟΠΥΥ: Με SMS η ενημέρωση των ασφαλισμένων για τον ΑΜΚΑ21:10Πυροσβεστική: μάχη με δεκάδες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο20:57Υπόθεση Βαλυράκη - μάρτυρας στον ΑΝΤ1: Δεχόμαστε απειλές για να σιωπήσουμε (βίντεο)20:44Ηράκλειο: χειροπέδες σε… θερμόαιμο για μπαλωθιές20:31ΠΑΟΚ: οι ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν για τους αγώνες με την Μποέμιανς20:18Ηρακλής Κωστάρης: αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Μπακογιάννη20:04Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά και ποια εμβόλια πήραν έγκριση;19:50Παρίσι: κινηματογραφική ληστεία με λεία εκατομμυρίων ευρώ19:36Μειωμένα ενοίκια: Πιστώνονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι αποζημιώσεις19:21Ντούσκος για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο: ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! (βίντεο)19:07Καύσωνας: Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους18:52Έγκλημα στη Δάφνη: Η ζήλεια όπλισε το χέρι του συζύγου18:39Αφγανιστάν: επίθεση ενόπλων στα γραφεία του ΟΗΕ18:26Αργεντινή: η στιγμή που η θάλασσα “καταπίνει” σπίτι (βίντεο)18:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο