LATEST NEWS
 
Life /ΓενικάΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2018 13:19

Ο Έλληνας που έκανε την Νέα Υόρκη να λατρέψει το παστίτσιο (φωτό)

Ουρές κάνουν οι Νεοϋορκέζοι για το παστίτσιο, ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, χάρη στον Αναστάσιο Μυτιλιναίο…

Εστιατόριο - Νέα Υόρκη - παστίτσιο

Πόσο εύκολο είναι να γίνει περιζήτητο ένα από τα πιο πρακτικά πιάτα της Ελλάδας, το «φαγητό που ετοιμάζει η Ελληνίδα μητέρα για να φροντίσει ολόκληρη την οικογένεια», το ταπεινό, αλλά εξόχως νόστιμο παστίτσιο;

Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος διατηρεί δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το «Πρακτορείο 104,9 FM» πώς άλλαξε η ζωή του όταν το χόμπι του, ένα εστιατόριο που άνοιξε αυτός και η οικογένειά του για να τους παρέχει επιπλέον εισόδημα, έγινε η κανονική του εργασία, αλλά και πώς το παστίτσιο έχει γίνει περιζήτητο μεταξύ των πελατών του, οι οποίοι ταξιδεύουν ακόμα και μια ώρα για να το απολαύσουν κι ας μην μπορούν να το... προφέρουν σωστά.

Γεύση Ελλάδας με προδιαγραφές ΗΠΑ

Η ιστορία του Έλληνα σεφ, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει viral στα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο προετοιμασίας του πιάτου που προσφέρει στο εστιατόριό του να διαχέονται στις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια ιστορία επιτυχίας με πυρήνα το φαγητό "που φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά".

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ.σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες). Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος, ενώ περιγράφει πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».

Το ξεκίνημα, που οδήγησε στη δημιουργία του χώρου, έγινε όταν στην οικογένεια του κ. Μυτιληναίου άρχισαν να βλέπουν «την ανάγκη που είχε η γειτονιά για κάτι τέτοιο, ένα ελληνικό εστιατόριο, καθώς είναι μια τεράστια ελληνική κοινότητα αυτή που κατοικεί και σήμερα στο Queens της Νέας Υόρκης», εξηγεί ο νεαρός Έλληνας ιδιοκτήτης.

«Σήμερα είναι το μόνο σημείο στη γενική περιοχή της Νέας Υόρκης, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για να φάει ελληνικό φαγητό. Ανάμεσα στη μετακίνηση, την κυκλοφορία, χρειάζεται μία ώρα για να έρθει κανείς, μία για να επιστρέψει, το εστιατόριό μας είναι το μόνο σημείο στο οποίο έρχονται (σ.σ, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης) για ελληνικό φαγητό» εξηγεί.

Εστιατόριο - Νέα Υόρκη - παστίτσιο

Η Αμερική αναζητεί ποιοτικό φαγητό και γεύσεις

«Το φαγητό που ζεσταίνεις στα μικροκύματα ήταν κάτι που ήθελαν οι Αμερικανοί και οι Νεοϋορκέζοι πριν από πολλά χρόνια, σήμερα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος πιστεύω πως είναι πολύ πιο ενημερωμένος για ό,τι βάζει στο σώμα του, κάτι που είναι καταπληκτικό αφού θέλουν να έχουν πολύ καλύτερη υγεία» εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος και μοιράζεται μαζί μας κάποιες από τις εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητα ενός Έλληνα που εργάζεται στον πολύ απαιτητικό τομέα της εστίασης στις ΗΠΑ.

«Η δουλειά που κάνω είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ πως θα κάνω, ο πατέρας μου εργαζόταν στις κατασκευές, ήταν μόνο η μητέρα μου εκείνη που εργαζόταν στον χώρο της εστίασης για μικρό διάστημα, όταν ήταν νεαρή, σε καταστήματα στη Νέα Υόρκη» περιγράφει ο κ. Μυτιληναίος, που πλέον υποδέχεται τακτικά δημοσιογράφους, food bloggers και vloggers στην κουζίνα του.

Εστιατόριο - Νέα Υόρκη - παστίτσιο

Μια ελληνική οικογένεια και μια "οικογένεια γεύσης"

Ένα από τα πέντε παιδιά μας οικογένειας, που από τα τέλη της δεκαετίας του '60 δίνει μια διαρκή μάχη να εξασφαλίζει την επαγγελματική επιτυχία, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος -«μπορείς να με λες και Τάσο όπως η μητέρα μου» θα μας πει- δεν εργαζόταν πάντα στην εστίαση. Για την ακρίβεια δούλεψε πολλά χρόνια στο χώρο των κατασκευών μέχρι που η συγκυρία και μια οικογενειακή ιδέα έφερα το "Somethingreek" στη ζωή του.

«Η ελληνική κουζίνα εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα καθαρή, υγιεινή και "διαίτης", είμαι -κι εγώ ακόμη- τυχερός που με αυτήν την κουζίνα μεγάλωσα καθημερινά αλλιώς κι εγώ θα είχα ...πολύ βάρος!» σχολιάζει ο κ. Μυτιληναίος, ενώ περιγράφει μια οικογένεια που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό ακόμη και σήμερα το συναισθηματικό δέσιμο.

Από την άλλη πλευρά ως μια "δεύτερη οικογένεια" χαρακτηρίζει ο κ. Μυτιληναίος το προσωπικό του "Somethingreek", όπου εργάζονται πάνω σε ελληνικές γεύσεις, πέρα από το πιάτο που έχει κάνει γνωστό τον χώρο, σε άτομα από όλο τον κόσμο. «Η Κέλι είναι που διευθύνει, ο ένας Κώστας είναι που αναλαμβάνει το ψήσιμο μαζί με τον Μάνο, ενώ στην ομάδα είναι ακόμη ένας Κώστας, που αναλαμβάνει τις παραδόσεις, ο Όσκαρ και ο Τζέρεμι» λέει.

«Κάθε ημέρα είναι όλα λίγο διαφορετικά (...) ξεκινάω με έναν ελληνικό καφέ, κάθε ημέρα έχει κάτι νέο, οι πωλητές, τα υλικά, είναι η επιθυμία της μητέρας μου, φτάνω στο χώρο γύρω στις 11, καμιά φορά λίγο νωρίτερα και πολλές φορές είμαι αυτός που ανοίγω» σημειώνει ο κ. Μυτιληναίος και εξηγεί πως το προσωπικό είναι μεν κυρίως Έλληνες, αλλά υπάρχουν πάντα όσοι έρχονται από την κοινωνία της Νέας Υόρκης για να σχηματίζουν την ομάδα.

«Είμαι πολύ τυχερός που κάνω αυτό που αγαπώ» καταλήγει και μας αποχαιρετά για να ετοιμάσει τι άλλο; Μια υπέροχη μερίδα παστίτσιο!

Εστιατόριο - Νέα Υόρκη - παστίτσιο

Εστιατόριο - Νέα Υόρκη - παστίτσιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαDior στο Καλλιμάρμαρο: Η λάμψη της μόδας στην Αθήνα (εικόνες)Σήμερα 06:15 | Ειδήσεις

Λαμπερές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, με το Καλλιμάρμαρο να γεμίζει από υψηλούς καλεσμένους και μόδα.

Friends Reunion: Το βίντεο του παρουσιαστή από τα παρασκήνιαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Ο παρουσιαστής του reunion έβγαλε κι άλλο πολύτιμο υλικό στη δημοσιότητα και προκαλεί νέα δάκρυα στα «Φιλαράκια» και τους φίλους τους.

“Ήλιος”: Πρωτιά για την σεζόν 2020 - 2021Χθες 10:45 | Ειδήσεις

Ο «Ήλιος», η καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1, θα επιστρέψει στις οθόνες μας την επόμενη σεζόν και θα καθηλώσει για άλλη μια χρονιά  το τηλεοπτικό κοινό.

Κειτ Μίντλετον: Ο εκφοβισμός στο σχολείο, οι αυτοτραυματισμοί και η νευρική ανορεξίαΧθες 14:36 | Ειδήσεις

"Ίσως - η Κέιτ- αισθάνθηκε σαν ψάρι έξω από το νερό, ή δυστυχώς όχι στο σωστό μέρος".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Παντελής Καναράκης στο “Πρωινό”… απολαυστικός όπως πάντα (βίντεο)14:53Κορονοϊός - Επιτροπή Βιοηθικής για υποχρεωτικό εμβολιασμό: το πόρισμα και οι συστάσεις14:40Dior στο Καλλιμάρμαρο: η επίδειξη, οι δημιουργίες και η προβολή της Ελλάδας (βίντεο)14:29Γλυκά Νερά: η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξέσπασε για την Καρολάιν (εικόνες)14:17Σχέδιο Ανάκαμψης: 108 επενδύσεις έως το 202614:04“Λόγχη”: εντυπωσιακή η ναυτική άσκηση δυτικά της Κρήτης (εικόνες)13:51Πελώνη για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: στη δημοσιότητα η σύσταση της Επιτροπής13:39Γλυκά Νερά – Μπαλάσκας: Βλάκας ο Μπάμπης, θα μπορούσε να γλιτώσει με 5-6 χρόνια φυλακή13:27Ευρωκλινική Αθηνών: ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Μονάδα Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών13:15Προφιτερόλ από τον Πέτρο Συριγο13:04Ασπρόπυργος: Οι εκρήξεις στο βυτιοφόρο από απόσταση “αναπνοής” (βίντεο)12:52Κορονοϊός - Μητσοτάκης από Ιωάννινα: 7,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα 12:41Ασπρόπυργος: το 112 έστειλε μήνυμα για πιθανή έκρηξη από την φωτιά12:29Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: έρχονται οι καλύτερες ημέρες του Ιουνίου (βίντεο)12:16Ασπρόπυργος: Φωτιά σε βυτιοφόρο σήμανε συναγερμό12:04Γλυκά Νερά: “καταπέλτης” η δίωξη για τον δολοφόνο της Καρολάιν 11:52Copa America: Η Βραζιλία “διέλυσε” το Περού11:40Προανακριτική για Παππά: Νέα στοιχεία κατέθεσε ο Καλογρίτσας11:29Μειωμένος ΦΠΑ: Μονιμοποίηση για τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου11:17Friends Reunion: Το βίντεο του παρουσιαστή από τα παρασκήνια11:05
00:00:21"ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ": Το τρέιλερ της ταινίας22-03-2019 07:44 
00:21:33 
Η Νάταλι Θάνου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:54
00:07:56 
Ο Γ. Μαυρίδης ζητά τη γνώμη του κοινού για να κατέβει υποψήφιος22-03-2019 10:45
00:42:23 
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:11 
Ο Δημ. Μακρυνιώτης ετοιμάζει τα πιο νόστιμα αφράτα εκλέρ22-03-2019 12:34
00:24:45 
Ο Μιχ. Ιατρόπουλος στο "The 2Night Show"22-03-2019 06:51
00:17:02 
Μακαρόνια στο φούρνο με μανιτάρια από τον Βασ. Καλλίδη22-03-2019 12:05
00:01:29 
Η Met Opera παρουσιάζει την επική «Βαλκυρία» του Βάγκνερ 21-03-2019 20:47
00:08:07 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Πρωινό22-03-2019 11:04
00:10:56 
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη20-03-2019 12:56
00:11:33 
Η Νατάσα Μποφίλιου αποκαλύπτεται στο “Πρωινό”20-03-2019 12:25
00:12:15 
Κάρρυ λαχανικών με μπασμάτι από τον Βασίλη Καλλίδη20-03-2019 11:54
00:08:22 
Η Λάουρα Νάργες, ο Μιχάλης Μουρούτσος και η αιτία του χωρισμού20-03-2019 11:18
00:02:12 
“Άναψε φωτιές” η Κόνυ Μεταξά με την φωτογράφιση της20-03-2019 11:12
00:04:40 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος τραγουδάει μαζί με την κόρη του επί σκηνής και...“λιώνει”!19-03-2019 11:38
00:09:57 
Γιώργος Αγγελόπουλος: Είμαι αυτοδίδακτος ακόμα και στα... κορίτσια!19-03-2019 11:44
00:00:31 
Η Μπάρμπαρα Πάλβιν είναι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret18-03-2019 12:13
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο