LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2024 08:38

ΕΚΑΒ be S.A.F.E.: Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης 2024

Εκπαιδευτική δράση, για 11η συνεχή χρονιά, με σύνθημα: ΕΚΑΒ be S.A.F.E. - Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!

ΕΚΑΒ be S.A.F.E. - Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στο πλαίσιο του ρόλου του ως δημόσιου φορέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, διοργανώνει από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2024 και για 11η συνεχή χρονιά, την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με το κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E. - Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση, η οποία έχει θεσμοθετηθεί επίσημα ως ένδειξη τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών καθώς και στην παροχή βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών, που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές για την υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών σε κρίσιμες στιγμές.

Από τις 12 έως και τις 19 Δεκέμβριου 2024, οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, θα υλοποιήσουν ομιλίες και σεμινάρια πρώτων βοηθειών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την παροχή άμεσης βοήθειας μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ενισχύοντας την πιθανότητα επιβίωσης του ασθενούς ειδικά σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης ΕΚΑΒ be S.A.F.E. υλοποιείται από το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, με την υποστήριξη τοπικών και περιφερειακών φορέων σε περιοχές της χώρας μας, με στόχο την ευρύτερη ενεργή συμμετοχή και την ενίσχυση της κουλτούρας της πρόληψης, της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες και της αλληλεγγύης στην κοινωνία.

 Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της 11ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης ΕΚΑΒ be S.A.F.E., ανά περιοχές της Ελλάδας:

Ειδήσεις σήμερα:

Ειρήνη Μουρτζούκου στο “Πρωινό”: Ξέρω που... “πονάει” η μητέρα μου - Ο πατέρας των παιδιών μου είναι ο... (βίντεο)

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ προτείνει ο Τραμπ

Βουλή – αστυνομικός: ”Βλέπαμε τα παιδιά με μελανιές και σπασμένα χέρια”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα τουΣήμερα 17:35 | Ειδήσεις

Μέχρι πότε θα παραμείνει το σκήνωμα του στην Μητρόπολη Αθηνών, πριν αναχωρήσει για Αλβανία. Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Δεν επετεύχθη πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορίαΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Απαιτείτο συνταγματική πλειοψηφία 200 βουλευτών, ενώ ο υποψήφιος τον οποίο πρότεινε η ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας έλαβε 160 ψήγους.

Ισραήλ: Η στιγμή που οι 4 όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειες τους έπειτα από 477 ημέρες (βίντεο)Σήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι 4 Ισραηλινές όμηροι πέρασαν σε ισραηλινό έδαφος και επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι απελευθέρωσε 200 Παλαιστίνιους κρατούμενους

TikTok και παιδιά: Ο ελληνικός νόμος για τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων και η μήνυση στις ΗΠΑΧθες 16:39 | Ειδήσεις

Η έρευνα του Αnt1news.gr εντόπισε μία “τρύπα” στο άνοιγμα ελληνικών λογαριασμών στο TikTok. Παρότι έπρεπε να υπάρξει γονική συναίνεση, 14χρονος έφτιαξε προφίλ δίνοντας τα πραγματικά στοιχεία του, χωρίς η πλατφόρμα να ζητήσει έγκριση γονέα, κάτι για το οποίο το TikTok έχει μηνυθεί στις ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
TikTok και παιδιά: Ο ελληνικός νόμος για τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων και η μήνυση στις ΗΠΑ17:53Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του17:39Ισραήλ: Η στιγμή που οι 4 όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειες τους έπειτα από 477 ημέρες (βίντεο)17:26Αγρότες: Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ σε Πέλλα και Κιλκίς17:12Ζελένσκι: Ο Πούτιν προσπαθεί να χειραγωγήσει τον Τραμπ16:59Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν 200 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι16:45Australian Open: Η Κις κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην Σαμπαλένκα16:32Ραφήνα: Έκανε συστηματικά διαρρήξεις και αυτοκίνητα για μήνες16:18Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:05Το “τελευταίο αντίο” στον Ανδρέα Σταματιάδη (εικόνες)15:51Σεισμός στην Ηλεία - Κοντά στη Ζαχάρω το επίκεντρο15:37Δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο - Οικογένεια θύματος: Ο 39χρονος προσπαθεί να αλλοιώσει στοιχεία15:24Φωτιές στην Καλιφόρνια: Επίσκεψη Τραμπ στις πληγείσες περιοχές (εικόνες)15:11Ισραήλ: Ποιες είναι οι τέσσερις όμηροι που απελευθερώθηκαν 14:58Χαλάνδρι: Συνελήφθη 18χρονος για διαρρήξεις καταστημάτων14:44Πούτιν για Τραμπ: Αν δεν του είχαν κλέψει τη νίκη το 2020, ίσως δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία14:31Μύκονος: Σύλληψη ανηλίκων και 19χρονου για όπλα και παραβάσεις του ΚΟΚ 14:17Ναύπακτος: Νεκρή 26χρονη με επιπλοκές μετά από βαριατρικό χειρουργείο14:03Τραμπ: Η κυβέρνηση μετονόμασε τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής 13:50Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Το τεράστιο έργο του και η μεγάλη απώλεια για την Χριστιανοσύνη και την Εκκλησία13:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο