LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:51

Βόλος: Mήνυση Μπέου κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση του Παγασητικού

Τι είπε ο Δήμαρχος  Βόλου για την υδροδότηση, τη Κάρλα, τον Παγασητικό και τον καθαρισμό της πόλη

ΒΟΛΟΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για την περιβαλλοντική ρύπανση που δέχεται ο Παγασητικός μέσα από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα νερά της λίμνης και του Πηνειού στον θαλάσσιο κόλπο.

Ο κ. Μπέος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά τη θεομηνία και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν η πρωτεύουσα και η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και σημείωσε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης: «Το νερό στις Αλυκές είναι μη πόσιμο. Αυτά είναι τα υπεύθυνα λόγια ενός δημάρχου. Η εντολή είναι να λαμβάνονται κάθε τρεις μέρες δείγματα και να κάνουμε ελέγχους. Η μόνη αλήθεια είναι η δική μας και του αρμόδιου υπουργείου. Προστατεύουμε τον κόσμο και λέμε την αλήθεια κι όχι κάποιοι να θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση. Μαζεύτηκαν εννέα γιατροί κι ένας χασοδίκης και λέγανε ψέματα στον κόσμο για το νερό. Ντροπή κάποιοι να χαίρονται με τη δυστυχία της πόλης».

Επίσης, ο δήμαρχος Βόλου, αναφερόμενος για το τι συμβαίνει με τη λίμνη Κάρλα, τόνισε: «Τα εδάφη της Μαγνησίας δεν μπορούν να δεχτούν σταγόνα νερού και αλίμονο αν ξαναβρέξει. Πήγα στην Κάρλα κι εκεί έχει δημιουργηθεί μια λίμνη έξω από την Κάρλα με διπλάσιο όγκο νερού και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί και τρία χρόνια να κάνει να φύγει το νερό και το νερό έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα κι έχει τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας. Εδώ υπάρχει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Σήμερα το πρωί, κι ενώ είχα πάει στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία, σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Ζητώ να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Τα λύματα, περίπου 700.000 κυβικά την ημέρα, αυτά τα λύματα έχουν ροή προς τον Παγασητικό. Τα δείγματα που λήφθηκαν από το λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές έδειξαν ότι οι δείκτες τους είναι πολύ υψηλοί σε κωλοβακτηρίδια κι εντερόκοκκους. Μεγάλο μικροβιακό φορτίο. Έχω στείλει από την προηγούμενη εβδομάδα εξώδικα κι επιστολές στα αρμόδια υπουργεία, περιφέρεια, διεύθυνση υγιεινής αν δεν πάρουν άμεσα μέτρα τότε είναι ένοχοι. Τώρα πρέπει να κλείσει το θυρόφραγμα στη λίμνη Κάρλα να σταματήσει η μόλυνση του Παγασητικού. Θα ζητήσω από τους πολίτες εγώ θα αναλάβω τα έξοδα και ψάχνω δικηγορικό γραφείο για να προσφύγουν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και να ζητήσουν αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ όσων έχουν πληγεί τα συμφέροντά τους. Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχει προωθηθεί το ζήτημα και να είναι μαζική αγωγή. Δική μου επιλογή να παίρνω τη μάνικα και να πλένω τους δρόμους και να στείλω ένα μήνυμα σε ασυνείδητους πολίτες,οι οποίοι πόσο θα τους πειράξει αν μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους για να πλυθούν οι δρόμοι; Δεν υπάρχει περίπτωση ο Βόλος τα Χριστούγεννα να μη λάμψει».

Τέλος, ο κ. Μπέος έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας για την ανασυγκρότηση της πόλης επισημαίνοντας: «Εμείς ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα πιο φαντασμαγορικά Χριστούγεννα που είδε η πόλη. Να γυρίσουν οι τουρίστες στην πόλη. Θα πάρετε την απάντηση του κόσμου στις 8 Οκτωβρίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλα

Φθιώτιδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση πατέρα και γιου

Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: Δεκάδες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡέντης: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστηΣήμερα 18:07 | Ειδήσεις

Κατηγορητήριο «καταπέλτης» για τον 18χρονο. Τι περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε.

Ρεύμα: Πώς θα κινηθούν οι τιμές το 2024 και οι τέσσερις κατηγορίες τιμολογίωνΣήμερα 08:10 | Ειδήσεις

Το μέσο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά την επόμενη χρονιά και τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα νέα "έγχρωμα" τιμολόγια.

Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν γυναίκα μέσα στην αυλή τηςΣήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Πώς οι σκύλοι βρέθηκαν σ' αυτή την άγρια κατάσταση και γιατί η άτυχη γυναίκα οδηγήθηκε στον ακαριαίο θάνατο.

Αράχωβα – Όλιβερ: Η μαρτυρία “κλειδί” και οι έρευνες για τα βίντεοΣήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του χάσκι που συγκλόνισε την Αράχωβα και το πανελλήνιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαγνησία - πλημμυροπαθείς: Διαρρήκτες “ρημάζουν” τα έρημα σπίτια (εικόνες)18:49Φθιώτιδα - Τροχαίο: Οδηγός “σήκωσε στον αέρα” διερχόμενο ΙΧ (εικόνες)18:35Ρέντης: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη18:20“Παγιδευμένοι”: Τα νέα επεισόδια είναι καθηλωτικά (βίντεο)18:06Λέσβος: Πέθανε σε τροχαίο μπροστά στα μάτια του γιου της17:53“Καλάθι Χριστουγέννων” και “Αϊ Βασίλη”: Πότε κάνουν πρεμιέρα17:39Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν γυναίκα μέσα στην αυλή της17:24Λαβρόφ: Η επίθεση της Χαμάς δεν δικαιολογεί τη συνολική τιμωρία των Παλαιστινίων17:10Κορονοϊός: 180 σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα16:55Μέση Ανατολή: Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Πούτιν16:41Ηράκλειο: Μαθήτρια έπαθε αλλεργικό σοκ και ανακοπή σε σχολική εκδρομή16:26Σεισμός στο Περού16:11Καιρός: Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα15:57Κως: Ιταλικό Αλιευτικό “κόλλησε” στα αβαθή15:43Ρόδος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι του νησιού15:28Θεσσαλία - Ανδρουλάκης: Επτά χρόνια η φύση προειδοποιούσε, οι κυβερνήσεις αδιαφορούσαν (εικόνες)15:13Μοσάντ: Αποτροπή επίθεσης σε κυπριακό έδαφος14:58Γάζα - ΠΟΥ: Οι επιπτώσεις του πολέμου στο σύστημα Υγείας είναι καταστροφικές14:44Ρέντης – Η κατάθεση του δράστη: Γνώριζαν ότι θα επιτεθούν σε αστυνομικούς14:30Αλεξανδρούπολη - Καραμανλής: Στη Θράκη κρίνεται η αντοχή του Ελληνισμού (εικόνες)14:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο