LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2023 14:32 | Ανανέωση: 21 Σεπτεμβρίου 2023 15:35

Απεργία για το Εργασιακό: Μαζική συμμετοχή και συνθήματα στις συγκεντρώσεις (εικόνες)

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας. Άνοιξαν οι δρόμοι. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις. 

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

«Σήμερα απεργούμε για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο επί της ουσίας καταργεί το 8ωρο, διαλύει τον εργασιακό χρόνο των εργαζομένων καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, καταργεί επί της ουσίας την πενθήμερη εργασία και ταυτόχρονα ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο το δικαίωμά μας στην απεργία. Είναι ένα νομοσχέδιο αντεργατικό που έρχεται ως συνέχεια του νόμου Χατζηδάκη, ένας νόμος που το συνδικαλιστικό κίνημα ζητά να καταργηθεί ... Σήμερα ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί ακόμη περισσότερο τιμωρητικές διατάξεις για το δικαίωμα στην απεργία που κατοχυρώνεται από το άρθρο 23 του Συντάγματος», ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης. Επιπλέον τόνισε: «Είμαστε εδώ μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα για να μην περάσει αυτό το νομοθέτημα και ταυτόχρονα για να διεκδικήσουμε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Σε μία περίοδο απίστευτης ακρίβειας οι εργαζόμενοι όλοι, οι μικρομαγαζάτορες, μικροεπαγγελματίες έχουν τεράστια προβλήματα, κι αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτά, τη στιγμή που η χώρα μετράει ακόμα τις πληγές της από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες, φέρνει για ψήφιση ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει απέναντί του ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας. Γι αυτό είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέχρι την κατάργησή του».

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Θεσσαλονίκη

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Σύνταγμα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτώντας, την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν από τις 10:30, στην πλατεία Συντάγματος, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική».

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους «χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας» ενώ προσθέτει ότι: «Η σημερινή απεργία είναι αφετηρία νέων, αγωνιστικών κινητοποιήσεων ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ο σχεδιασμός την κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, να ξεχάσουμε το 8ωρο και να ζούμε για να δουλεύουμε μέσα σε ευέλικτες-εργασιακές σχέσεις ομηρίας».

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Θεσσαλονίκη

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο εποχικών πυροσβεστών και πυροσβεστριών στο Σύνταγμα 

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας και οι εποχικοί πυροσβέστες ζητώντας την άμεση απορρόφησή τους χωρίς ηλικιακά κριτήρια. Οι εποχικοί/ες πυροσβέστες και πυροσβέστριες, φορώντας τις στολές τους και με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές» και «Στο πλάι σου πολίτη όταν με χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής», συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ενώ κατευθύνθηκαν και στο Υπουργείο Οικονομικών παραδίδοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Πυροσβέστες - πορεία - Αθήνα

«Είμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε τις μπεζ στολές, που 31 Οκτωβρίου δυστυχώς θα πάνε στο ταμείο ανεργίας. Οι ανάγκες της Πυροσβεστικής δεν είναι εποχικές. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες με εργασιακή εμπειρία, χρειαζόμαστε όλο τον χρόνο. Ευχαριστούμε όλες τις ομοσπονδίες όλα τα σωματεία, θέλω να τους τονίσω και να τους υπενθυμίσω να είναι περήφανοι για το Πυροσβεστικό Σώμα. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη μονιμοποίησή μας», επισήμανε μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος, ενώ παραδίδοντας ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Ψαρόπουλος τόνισε: «Ζητάμε να ισχύσει ο νόμος 3938/2011 χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες στην καθημερινή μάχη. Θέλω να τονίσω ότι η Πυροσβεστική δεν σταματάει την 31η Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική είναι για όλο τον χρόνο».

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή και παρέδωσαν ψήφισμα ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

«Είμαστε αυτοί με τα μπεζ και διεκδικούμε: Την άμεση αξιοποίηση των 2.500 εποχικών πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ), για την κάλυψη των 4.000 κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα με τον προϋπάρχοντα Ν.3938/11 και με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε ως εποχικοί πυροσβέστες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Πυροσβέστες - πορεία - Αθήνα

Κουτσούμπας: Ηχηρή απάντηση στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ

«Σήμερα δίνεται μια ηχηρή απάντηση σε όλη τη χώρα από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση, το κράτος, τη μεγαλοεργοδοσία, τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, με αιχμή το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που συζητιέται αυτές τις ώρες στη Βουλή», δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Αθήνα

«Ακόμα, δίνεται μια ηχηρή απάντηση για το μεγάλο ψέμα, την κοροϊδία με τις τριετίες που έφερε η κυβέρνηση, αλλά και για την εγκληματική πολιτική της που βουλιάζει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού μέσα στις λάσπες του "κόστους-οφέλους", σε αυτή τη λογική για να υπηρετηθούν τα κέρδη των λίγων», πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας:

«Γι' αυτό η λύση είναι μια: Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Άνοιξαν οι δρόμοι 

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς άνοιξαν οι δρόμοι γύρω απο το Σύνταγμα, που είχαν κλείσει λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Απεργία - πορεία - εργασιακό νομοσχέδιο - Αθήνα

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό αυτήν την ώρα η Αθήνα

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 & 3. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων. Το Τραμ λειτούργησε από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βόλος: Πρόβατα έφαγαν 100 κιλά χασίς και... την άκουσαν

Φθιώτιδα: Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό και τον έστειλε σε νοσοκομείο

Ωρωπός: Βρέθηκε προφυλακτικό στο στομάχι σκύλου – υποψίες ότι έπεσε θύμα βιασμού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡέντης - Επίθεση σε αστυνομικό: τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα ευρήματα (βίντεο)Χθες 18:17 | Ειδήσεις

Τα κρίσιμα λεπτά μετά τον τραυματισμό του και οι προσπάθειες των συναδέλφων του να τον κρατήσουν στη ζω, αποτυπώνονται σε ανατριχιαστικούς διαλόγους.

Αράχωβα - Όλιβερ: Νέο βίντεο που έρχεται στο “φως” ίσως να οδηγήσει στον δράστηΧθες 21:41 | Ειδήσεις

Από που είναι το συγκεκριμένο βίντεο και ποιες ύποπτες κινήσεις έχει καταγράψει. Τι εξετάζουν οι Αρχές.

Ερντογάν για ΟΗΕ: Το ΣΑ έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του ΙσραήλΧθες 19:10 | Ειδήσεις

Νέοι μύδροι Ερντογάν κατά ΟΗΕ και ΗΠΑ μετά το αμερικανικό βέτο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σύνθεση της νέας Κεντρικής Οργανωτικής ΕπιτροπήςΧθες 16:56 | Ειδήσεις

Στην ΚΟΕΣ που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην πορεία προς το Συνέδριο μετέχουν 29 άτομα. Ποια είναι αυτά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Πωλείται το φόρεμα που φορούσε στα Όσκαρ (εικόνες)23:59Copernicus: Το 2023 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στην ιστορία23:48Συρία: Νεκρά παιδιά από βομβαρδισμό στην επαρχία Ιντλίμπ23:35Αράχωβα - Όλιβερ: Νέο βίντεο που έρχεται στο “φως” ίσως να οδηγήσει στον δράστη 23:21Γάζα - IDF: Η Χαμάς καταρρέει23:06ΑΕΚ - Μαρούσι: Ο Κουζμίνσκας λύτρωσε στην εκπνοή την Ένωση (εικόνες)22:52Βρετανία: έλατο με... ενοίκιο για πιο οικολογικά Χριστούγεννα22:37Γερμανία: Αύξηση μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους των ομοσπονδιακών κρατιδίων 22:22Νετανιάχου: Ο δίκαιος πόλεμος για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί22:08Αργεντινή: Διαιτητής μαχαίρωσε ποδοσφαιριστή την ώρα του αγώνα (βίντεο)21:53Θεσσαλονίκη - Μενεμένη: Θρίλερ με νεκρό άνδρα δίπλα από στάση λεωφορείου21:39Γάζα: Στους 17700 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την επιχείρηση του Ισραήλ21:24Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή21:08“Παγιδευμένοι”: Τα νέα επεισόδια είναι καθηλωτικά (βίντεο)20:53ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν 51 συνδικαλιστές - “Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα”20:38Καρκίνος του πνεύμονα: “Μοριακό μονοπάτι” γεννά ελπίδες για την αντιμετώπιση του20:24Ηράκλειο: εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο - Πεταμένα οστά σε κοινή θέα (εικόνες)20:10Ευρωπαϊκό Κολύμβησης: Χάλκινο μετάλλιο και ρεκόρ για τη Ντουντουνάκη19:55Ερντογάν για ΟΗΕ: Το ΣΑ έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ19:41Απόλλων Πατρών - Λαύριο: “τέλος” το αρνητικό σερί για τους Αχαιούς19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο