LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2023 10:26

Κυκλάδες: Τα οκτώ νησιά που “ψηφίζουν” οι Σουηδοί για τις διακοπές τους

Ψήφος εμπιστοσύνης στις Κυκλάδες... και από τους Σουηδούς.

Ελλάδα - Λίστα BuzzFeed - τοπία - Μήλος

Τις Κυκλάδες προτείνει σε χιλιάδες Σουηδούς ταξιδιώτες για το φετινό καλοκαίρι, το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond στο πλαίσιο του δυναμικού προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας https://www.vagabond.se/partner/oluffa-i-grekland-8-oar-du-inte-far-missa.

Το σημαντικότερο ταξιδιωτικό μέσο της Σουηδίας εξηγεί πως «σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι Κυκλάδες προέκυψαν όταν ο Ποσειδώνας μετέτρεψε μερικές νύμφες από τη γύρω περιοχή σε νησιά. Από τα 220 νησιά του Αρχιπελάγους- προτείνονται οκτώ που δεν πρέπει να χάσετε». Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Νάξος που είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, με ψηλά βουνά, καταπράσινες κοιλάδες, κατάφυτα φαράγγια και εκπληκτικές φυσικές γωνιές. Ακολουθεί η Άνδρος που διαθέτει μεγάλη ναυτική παράδοση και τοπίο που δεν μοιάζει με τα άλλα νησιά και με οροσειρές που ενώνονται με πλατιές πεδιάδες, ρυάκια και πλούσια βλάστηση. Ακολουθούν η λαμπερή Μύκονος, το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας και η διαχρονική Σαντορίνη που είναι ο απόλυτος γαμήλιος προορισμός. Στην 5η θέση τα Κουφονήσια συγκινούν τους λάτρεις του εξωτισμού και των θρύλων καθώς έλαβαν την ονομασία αυτή επειδή θεωρούνταν από τους πειρατές «κούφια νησια» λόγω των σπηλαίων. Η Σύρος φημίζεται για τις νόστιμες λιχουδιές της όπως τη χαλβαδόπιτα και το λουκούμι και η Μήλος γοητεύει με τους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα χρώματα της. Την έκπληξη στη λίστα κάνει η Ιος με τα 32 χλμ αμμώδους ακτογραμμής. Οι χρυσαφένιες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγικό μέρος όπου γυριστηκαν μέρη της ταινίας "The Big Blue".

Την εικόνα για την ερχόμενη σεζόν και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μεταφέρουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωποι των προορισμών της λίστας:

«Τα μηνύματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι θετικά. Εμπλουτίζουμε το αφήγημα μας με πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Ios Festival και στηρίζουμε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Η Ίος κάθε χρόνο εξελίσσεται και εμφανίζεται διαφορετική, γεγονός που την καθιστά ελκυστική σε Ελληνες και διεθνείς επισκέπτες, αλλά και πολλούς repeaters», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

«Σημαντική επισκεψιμότητα αναμένεται να έχει η Νάξος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα το βλέμμα μας είναι σταθερά στραμμένο σε διεθνείς αγορές που φέτος μπορεί κάνουν τη διαφορά στο νησί της Αριάδνης και τις Μικρές Κυκλάδες όπως η Ιταλία, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Σκανδιναβία", τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Η Ανδρος εμφανίζει αξιόλογες ταξιδιωτικές ροές στα εορταστικά τριήμερα του 2023. Μέλημα μας παραμένει η Ελληνική αγορά, συνδυαστικά με τη διεθνή προβολή του προορισμού που φέτος έχει "πρωταγωνιστήσει" σε λίστες διεθνών ΜΜΕ όπως του CNBC, του Euronews και του Wanderlust Marriage έπειτα από συντονισμένες δράσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νίκος Σεργιανόπουλος: Η δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Βέλγιο: Σε νοσοκομείο ο Πρωθυπουργός μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Τσαρούχης: Έργο του πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαOHE - Μητσοτάκης για Τουρκία: Λύση στην ΑΟΖ μέσω του διεθνούς ΔικαίουΣήμερα 06:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός κατά την προσφώνηση του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις σχέσεις και τις διαφορές με την Άγκυρα, το Μεταναστευτικό, αλλά και την Κλιματική Αλλαγή.

Κασσελάκης: το λάθος για τα Κατεχόμενα, η επίθεση Αχτσιόγλου και η “επανόρθωση” (βίντεο)Σήμερα 06:38 | Ειδήσεις

Σάλο προκάλεσαν οι αναφορές του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί “κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού”. Το καυστικό σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου και η ανάρτηση Κασσελάκη τα ξημερώματα.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και στην ΘεσσαλίαΣήμερα 14:42 | Ειδήσεις

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Πού και πότε θα "χτυπήσουν" τα ισχυρά φαινόμενα. Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,

Λούτσα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των ΤούρκωνΣήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το μακελειό των 6 Τούρκων στη Λούτσα. Πού και πώς εντοπίστηκε το όπλο. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λιγνάδης: Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς 15:26Βόλος: Mήνυση Μπέου κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση του Παγασητικού15:13“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Πρεμιέρα για την Μπέττυ Μπαγγίρα και την παρέα της (εικόνες)14:59Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και στην Θεσσαλία 14:44Βουλή: Κατατέθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός14:29Ανδρουλάκης: Με το εργασιακό νομοσχέδιο πέφουν οι μάσκες14:16“Τρέχουμε ενάντια στον Παιδικό Καρκίνο” το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (βίντεο)14:02Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: Δεκάδες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα (εικόνες)13:49Άνδρας έπεσε σε φρεάτιο ανελκυστήρα 13:35Φθιώτιδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση πατέρα και γιου 13:22easy 97.2: Τα Σαββατόβραδά μας γίνονται… EASY PARTY MIX!13:09Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλα12:55Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)12:42Λούτσα: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των Τούρκων12:29Θεσσαλονίκη - ΑΤΜ: Ποιοι βρίσκονται πίσω από διαρρήξεις με λεία 145000 ευρώ!12:16Pricefox: Τι να προσέξεις στο στεγαστικό σου δάνειο12:02Λάρισα: Αγιασμός στα σχολεία με ακαθαρσίες και λάσπες (εικόνες)11:49F1 - Grand Prix Ιαπωνίας: Δείτε το live στο ANT1+ (εικόνες)11:35Βαθμολογία UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά τις νίκες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ11:22Τυνησία: Οι γελοιογραφίες του πρωθυπουργού και η σύλληψη του Ομράν 11:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο