LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2022 12:30 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2022 15:04

Δίκη Χρυσής Αυγής - πατέρας Φύσσα: Οργανωμένο σχέδιο η δολοφονία

Όλα όσα κατέθεσε στη δικαστική αίθουσα ο πατέρας του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα. Αρνήθηκε να απαντήσει στους συνηγόρους υπεράσπισης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, στο βήμα κλήθηκαν ο πατέρας του μουσικού και η αδερφή του. 

Ο Παναγιώτης Φύσσας, αρνήθηκε να απαντήσει στους συνηγόρους υπεράσπισης και είπε απλά κοιτώντας τους "Μας λένε συλλυπητήρια. Ποια συλλυπητήρια; Να με αφήσουν ήσυχο. Ήρθαν να υποστηρίξουν έναν δολοφόνο. Να πουν τι;».

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα κατά την κατάθεσή του κάνοντΔίκη Χρυσής Αυγής: ας λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν έμαθε ότι μαχαίρωσαν τον γιο του.

«Ο Παύλος βρέθηκε σε λάθος μέρος χωρίς να το γνωρίζει. Έπεσα να κοιμηθώ και στις 12:05 η νύφη μου με κάλεσε. Τρέχα στην Τσαλδάρη γιατί έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Παίρνω το αμάξι, ήταν γύρω στα 200 μέτρα μακριά και βλέπω στα 100 μέτρα δυο μηχανάκια και ένα της αστυνομίας που είχαν κλείσει το δρόμο. Πήγα στο σημείο, δεν είχε κίνηση, είδα τον Παύλο πεσμένο με τα μάτια ανοιχτά, στο πεζοδρόμιο δεν είδα αίματα πολλά και είπα ευτυχώς. Της λέω της Χρύσας ''τι έχει ο Παύλος;'' και λέει ''κουρασμένος είναι''. Πήγα στο αυτί του ''Παύλο! Παύλο!'' φώναξα. Ο αστυνομικός μου λέει ''σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας''. ''Τώρα καθίκι ήρθες να κανείς τη δουλειά σου; Όταν σε παρακαλάγαμε δεν ερχόσουν'' του είπε η Χρύσα.
Το ασθενοφόρο πήρε τον Παύλο και με το αμάξι ακολούθησα. Δεν ανέπτυξε ταχύτητα, δεν έβαλε σειρήνα. Κατάλαβα ότι είχε φύγει. Όταν φτάσαμε πήγα να ρωτήσω τί συμβαίνει. ''Ζει ο Παύλος;'' είπα στους τραυματιοφορείς. ''Θα σας πει ο γιατρός''. Βλέπω το παιδί, κοιτάω το γιατρό και με τα μάτια καταλαβαίνω ότι έχει φύγει. Τον ρωτάω ''φταίει που άργησε το ασθενοφόρο;' Όχι» μου λέει. ''Απέξω αν τον χτυπούσαν δεν θα κάναμε τίποτα. Το χτύπημα είναι επαγγελματικό, δεν θα κάναμε τίποτα''».

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε…

Μάρτυρας: Σούμο έκανε, τί φοβήθηκε; Έκανε επίδειξη δύναμης.

Πρόεδρος: Ότι ήταν οργανωμένο από πού προκύπτει;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο, που οι αστυνομικοί ήταν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και όχι από την πλευρά τω παιδιών. Τα παιδιά ήταν 5 και εκείνοι 40, δεν τα προστατεύσαν τα παιδιά. Και όταν η αστυνομικός λέει «ε όχι και μαχαίρια» τι σημαίνει; Ότι είχαν πει να παίξουν ξύλο μόνο…ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα με μία συνεχή αντιπαράθεση με την υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Με σπαρακτικά λόγια, μίλησε από το βήμα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη.

«Είδα τον αδελφό μου για τελευταία φορά στις 17 Σεπτεμβρίου. Είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθήκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά, μόνο που αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήμουν στο νεκροτομείο. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βγήκε για να τον δολοφονήσει. Τα έχω πολύ απλά τα πράγματα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει την μπάλα και δολοφονήθηκε στη γειτονιά του», κατέθεσε και ζήτησε από το δικαστήριο, λίγο χρόνο για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της.
«Θα μου δώσετε λίγο χρόνο γιατί κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ πέρα φεύγουμε πολύ ταραγμένοι. Εννέα χρόνια τώρα έχουμε να διαχειριστούμε τόσα…Να είμαστε εδώ να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Οι θύτες να μας κοιτάνε με μίσος, να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπό μας και να φοβόμαστε να βρούμε το δίκιο μας», τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της,

«Όπως μου είπε η κοπέλα του Παύλου, εκείνος δεν έτρεξε, έμεινε πίσω. Η Χρύσα πήγε στους αστυνομικούς λέγοντάς τους να βοηθήσουν επειδή δέχονταν επίθεση. Δεν έκανε κάτι η αστυνομία εκείνο το βράδυ. Απέφυγε. Το επόμενο που μου είπε η Χρύσα ήταν ότι είχε τον αδελφό μου στην αγκαλιά της», ανέφερε ακόμη η αδερφη του δολοφονημένου μουσικού. 

ΔΣΑ: δεύτερη προκαταρκτική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε σημερινό ψήφισμά του, αναφέρει ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για το λόγο «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

Ειδικότερα, με αφορμή το ναζιστικό χαιρετισμό του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο ΔΣΑ εξέδωσε σήμερα το επίμαχο ψήφισμα. Αναλυτικότερα, το ψήφισμα του ΔΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές δικηγόρου Αθηνών, συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το ΔΣ του ΔΣΑ αποφάσισε, τα κάτωθι:

1. Ο δικηγόρος είναι από τη φύση του λειτουργήματός του υπέρμαχος της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με καθήκον να υπερασπίζεται το Σύνταγμα, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους δημοκρατικούς θεσμούς (άρθρα 5 και 24 του Κώδικα Δικηγόρων, Προοίμιο και άρθρα 2, 5, 14 και 30 του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος).

2. Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος. Για το λόγο αυτό, ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

3. Για τη συμπεριφορά συνηγόρου υπεράσπισης στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό χαιρέτισε ναζιστικά κατά τη δικάσιμο της 28.9.2022 στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, καθώς και για το παρεμφερές περιστατικό της 7.10.2022, έχουν αναληφθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι σχετικές πρωτοβουλίες.

4. Εφόσον η σχετική πράξη τελείται κατά τη διάρκεια της δίκης, το Δικαστήριο υποχρεούται να προβεί στα όσα προβλέπονται από το ουσιαστικό και δικονομικό ποινικό δίκαιο. Για το λόγο αυτό, εστάλη ήδη επιστολή προς την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα της έδρας του A' Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με αίτημα να διερευνηθεί στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας η συγκεκριμένη συμπεριφορά».

Παράλληλα, μετά την πρόσφατη επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε σήμερα δεύτερη προκαταρκτική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, για το ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βερβεσός το περασμένο Σάββατο είχε στείλει επιστολές για το εν λόγω θέμα, τόσο στον Ζήση Κωνσταντίνου όσο και στην πρόεδρο και στην εισαγγελέα του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγή.

 Ειδήσεις σήμερα:

“Καλημέρα Ελλάδα” - Αποκλειστικό: Τούρκος πιλότος κόντεψε να συντριβεί σε αερομαχία με ελληνικά F-16 (βίντεο)

Βιασμός ανήλικης στον Κολωνό: Στον ανακριτή ο 53χρονος και ένας ακόμα

Το “Πρωινό”: Ο Γιώργος Λιάγκας καλωσορίζει τη Μαρία Κορινθίου (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο