LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2022 09:22 | Ανανέωση: 21 Μαΐου 2022 09:31

“Πρωινοί Τύποι” - Πισπιρίγκου: ο φόβος για δηλητηρίαση στην φυλακή και η απάντηση της Τσάκωνα

Τι ζήτησε η 33χρονη. Οι “δήθεν συνομιλίες” για τον θάνατο της Μαλένας. Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών, το φιαλίδιο με αίμα και η απάντηση του Γρηγόρη Λέων στον τεχνικό σύμβολο της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη.

ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ - ΠΑΤΡΑ

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές στις Φυλακές Κορυδαλλού και από το περιβάλλον της προφυλακισμένης ως παιδοκτόνου, «η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τρώει τα φαγητά από τη κουζίνα των φυλακών,παρά μόνο όταν έχει κρέας. Ζυμαρικά, όσπρια ή λαδερά φαγητά δεν τα αγγίζει. Κάποιες φορές οι φυλακισμένοι παραγγέλνουν φαγητά απ’ έξω. Η Ρούλα Πισπιρίγκου όμως το αποφεύγει καθώς φοβάται, όπως λέει, να μην την δηλητηριάσουν…».

«Το μόνο που θέλει να τρώει είναι κρέας… Έχει αδυνατίσει πολύ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η πρώτη φράση που είπε στους δικούς της, στο επισκεπτήριο της Παρασκευής, είναι “Δείτε πως έγινα. Δεν μου κάνουν τα ρούχα μου… κολυμπάω εδώ μέσα”, δείχνοντας τα ρούχα της και υποστηρίζοντας ότι έχει αδυνατίσει παρά πολύ. “Έχω χάσει πολλά κιλά, δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα”, είπε στην μητέρα της κ την αδερφή της, οι οποίες τις πήγαν τρεις τσάντες με όσα ζήτησε, δηλαδή “πολλά φαγητά και ρούχα”», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ - ΠΑΤΡΑ

Τσάκωνα: η Πισπιρίγκου μιλούσε με τις γραμματείς και λέει ότι μιλούσε μαζί μου

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους του περιβάλλοντος της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα, «η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης της Μαλένας, τα οποία βγήκαν τον Ιούλιο του 2019. Τότε μόνο τηλεφωνούσε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για να ενημερωθεί για την έκθεση της Μαλένας. Δεν μίλησε ποτέ με την κ. Τσάκωνα το 2019 και αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τις κλήσεις των κινητών τηλεφώνων».

«Αυτό που η ίδια αναφέρει ότι μιλούσε μαζί της, εννοεί πως έπαιρνε στην Υπηρεσία και μιλούσε με τις γραμματείς. Οι ιατροδικαστές, αν δεν βγάλουν πόρισμα, δεν μιλάνε με κανέναν στο τηλέφωνο. Λίγο καιρό μετά, κατά το τέλος Φεβρουαρίου, όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες με τις εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας, κάλεσε στο κινητό της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα, μέσω του τότε δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα, και μίλησε μαζί της για ελάχιστα λεπτά. Δεν μίλησε μαζί της για τίποτε άλλο, παρά την προσπάθεια να ανοίξει διάλογο», όπως τονίζεται.

Γρηγόρης Λέων - Πρωινοί Τύποι

Στην εκπομπή μίλησαν δικηγόροι, συνδικαλιστές αστυνομικοί, δημοσιογράφοι και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε όσα υποστηρίζει ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος υποστήριζε επί ημέρες πως η κεταμίνη δεν μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Λέων, «ο τεχνικός σύμβουλος έμπλεξε πολλά σπάνια σύνδρομα μαζί και θεωρίες. Αναπτύσσει μια επιστημονική θεωρία που είναι στα όρια της επιστήμης. Η μία θεωρία αναφέρεται σε κατάσταση που μπορεί να υπάρξει σε άτομα μεγάλης ηλικίας, με σοβαρές αθηρωματικές βλάβες στις καρωτίδες. Αυτές δεν μπορεί να υπάρχουν σε ένα 9χρονο παιδί, όπως η Τζωρτζίνα, άρα δεν υπάρχει η βάση για την θεωρία. Άλλο σημείο ότι στην αρχή φώναζε πως δεν σκοτώνει η κεταμίνη, όμως αργότερα παραδέχθηκε πως η κεταμίνη σκοτώνει, όταν μάλιστα σε έναν διάλογο μας του έφερα ως παράδειγμα την σφαίρα, που δεν σκοτώνει απευθείας, αλλά πλήττει ένα όργανα, προκαλεί βλάβη και αυτή οδηγεί στον θάνατο».

«Θα πρέπει οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με την υπόθεση να έχουν γνώσεις ιατροδικαστικής. Δεν μπορούμε να κάνουμε επιστημονικές ακροβασίες, αλλά να λάβουμε υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορούμε να μιλάμε θεωρητικά, θα πρέπει να έχουμε τα επιστημονικά δεδομένα, με τα οποία να μιλάμε. Αυτά είναι τα αρχεία που τηρούνται από τους γιατρούς στην διάρκεια της νοσηλείας», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Λέων.

Πάτρα - τρία παιδιά - Τζωρτζίνα - ταμπλετ - εκταφή - νεκροταφείο - τάφος

«Για την Τζωρτζίνα είχαμε πει ότι χάσαμε την ευκαιρία με την ανάσυρση του τάμπλετ, να πάρουμε τρίχες του κοριτσιού ή τον βηματοδότη. Αλλά όποια στιγμή αν αποφασιστεί να γίνει αυτό, θα συμβάλει στην έρευνα», επεσήμανε ο ιατροδικαστής, αναφορικά με το αίτημα που εκκρεμεί για εκταφή της σορού του κοριτσιού.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναφέρθηκε στο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτχίνας, που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας προ ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρέθηκε «σε ένα ψυγείο της παιδιατρικής κλινικής, μαζί με άλλα φιαλίδια και σκευάσματα που έπρεπε να διατηρούνται σε συγκεκριμένες συνθήκες, ωστόσο σε αυτό το ψυγείο κάποιοι γιατροί απέθεταν εκεί και τα τάπερ με το φαγητό που μετέφεραν από το σπίτι τους για να καταναλώσουν στην διάρκεια της βάρδιας τους, κάτι που πάντως ανεπισήμως διαψεύδεται».

Ο κ. Αναστασόπουλος, είπε πως θα είναι συνταρακτικές οι εξελίξεις που αναμένονται σχετικά με την διερεύνηση των αιτιών θανάτου των τριών κοριτσιών, ενώ όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Νίκος Τσιλιπουνιδάκης, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν οι ιατροδικαστές Τσιόλα και Τσάκωνα, οι οποίες έκαναν τις πρώτες εξετάσεις και ήταν υπεύθυνες για την σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και να δρομολογηθεί η εκταφή των σορών των κοριτσιών, ώστε οι ειδικοί να λάβουν όποια δείγματα χρειάζονται για να βοηθήσουν την έρευνα για τα αίτια θανάτου των τριών νεκρών κοριτσιών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός – Θωμαΐδης: Αύξηση έως 120% στο ιικό φορτίοΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την αύξηση του κρουσμάτων του κορονοϊού.

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Οι αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους έδρασαν με αυτοθυσίαΣήμερα 08:40 | Ειδήσεις

Για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στους Αγίους Αναργύρους, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Φωτιές - ΓΓΠΠ: “Συναγερμός” για 5 περιφέρειες την Δευτέρα (χάρτης)Χθες 16:52 | Ειδήσεις

Ποιες περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4. Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες.

Τροχαίο στα Χανιά: Νεκροί μαθήτρια και νεαρός (εικόνες)Σήμερα 07:35 | Τοπικά Νέα

Θρήνος για τη νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύματα νέους ανθρώπους. Μάχη για τη ζωή τους δίνει μία κοπέλα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Οι αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους έδρασαν με αυτοθυσία08:47Χαλκίδα - Φωτιά σε αποθήκη: τροποποιήσεις δρομολογίων στον ΟΣΕ (εικόνες)08:33National Geographic: Τρία ελληνικά νησιά στον πράσινο κατάλογο08:19Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Αύξηση έως 120% στο ιικό φορτίο08:05“Άγριες Μέλισσες”: τα τελευταία επεισόδια και το μεγάλο φινάλε (εικόνες)07:51Τροχαίο στα Χανιά: Νεκροί μαθήτρια και νεαρός (εικόνες)07:38Κούγιας για Αδαμαντίδη: Δεν υπάρχουν στη δικογραφία φωτογραφίες και βίντεο07:25Οχάιο: Η στιγμή που αστυνομικοί γαζώνουν αφροαμερικανό (βίντεο)07:11Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες06:58Κοπεγχάγη: ο απολογισμός του μακελειού σε εμπορικό κέντρο06:44Φωτιές - ΓΓΠΠ: “Συναγερμός” για 5 περιφέρειες την Δευτέρα (χάρτης)06:31Rapid test δωρεάν τη Δευτέρα σε 176 σημεία06:17Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές τη Δευτέρα06:04Η Αλεξάντρα Νταντάριο παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της! (εικόνες)23:59Φωτιά στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)23:50Χαλκίδα: Φωτιά σε αποθήκη (εικόνες)23:39Κοπεγχάγη: “Πολλοί νεκροί” από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο (εικόνες)23:26Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Μπαντέρας συνεργάζονται για τους ισπανόφωνους23:12Πόλεμος στην Ουκρανία: 16 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν φαγητό και νερό22:59Μεσογειακοί Αγώνες: “χρυσός” ο Βαζαίος στα 200 μέτρα μικτή ατομική22:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο