Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 18:33 | Ανανέωση: 20 Οκτωβρίου 2021 19:21

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

Ο πρώην Πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Γιώργος Παπανδρέου

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έφεραν τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να ανακοινώνει την υποψηφιότητα του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρεται από συνεργάτες τους, "Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσε για την απόφαση του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους".

Ακολούθησε μια λιτή αλλά σαφής δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται μια Νέα Αλλαγή και για να γίνει αυτό προϋπόθεση είναι να ξαναγίνει μεγάλη η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με στόχο μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Η δήλωση υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου είναι η εξής:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Ο κ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου ότι θα αναλάβει «ενωτική πρωτοβουλία» εν όψει των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ και θα έχει επαφές με όλους όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να θέσουν υποψηφιότητα, όπως και έγινε, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος τι θα κάνει τελικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυρτώ: Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τη θεραπεία στη Γερμανία

Λασίθι : Αυτοκίνητο εμβόλισε περιπολικό (εικόνες)

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς είναι η κατηγορούμενη στις φυλακές (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην ΕυρώπηΣήμερα 06:41 | Ειδήσεις

«Καμπανάκι» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν ήδη στον ευρωπαϊκό χώρο.

Κερατσίνι - 8χρονη: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει (βίντεο)Χθες 18:58 | Ειδήσεις

Νέες σοκαριστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει η οικογένεια της 8χρονης.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Μπάιντεν ζήτησε να αρθούν οι πατέντες των εμβολίωνΣήμερα 07:30 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουμε εμβολιάσει τον παγκόσμιο πληθυσμό».

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματοςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Άνοιξε η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου, ο οποίος πιθανότατα θα τον διαδεχθεί και στην πρωθυπουργία.

NBA: Ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς σε νέα εκτός έδρας νίκη08:37Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Θήβα: Χαστούκισαν γιατρό του Νοσοκομείου08:22Εθνική Ελλάδας – Φαντ Σχιπ: Διαζύγιο μετά από 2,5 χρόνια08:09“Έλληνες Πολίτες του Κόσμου”: Κίμων Αγγελίδης και Νίκος Σταθόπουλος (εικόνες)07:55Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Μπάιντεν ζήτησε να αρθούν οι πατέντες των εμβολίων07:42“Υγεία πάνω απ΄ όλα”: καφές, αντιβιοτικά και η κρυφή πάθηση των γυναικών07:28Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος07:15Rapid test: Δωρεάν το Σάββατο σε 34 σημεία07:01Μετάλλαξη Όμικρον – ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη06:48Καιρός: τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο06:34Ήβη Αδάμου: Παρέα με την κόρη της στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο! (εικόνες)23:59“Αναλώσιμοι 4”: Ο Άντι Γκαρσία για σουτζουκάκια στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)23:50Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Απαντάμε στα fake news με πραγματικά έργα 23:40Αρμάνι - Ολυμπιακός: “Ξέσπασαν” στο Μιλάνο οι “ερυθρόλευκοι”23:29Καιρός - Λέσβος: Πλημμύρες στη Μυτιλήνη (εικόνες)23:17Ιταλία: Ο γιος του Μπέπε Γκρίλο σε δίκη για ομαδικό βιασμό22:50Bryan Adams: Θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (εικόνες)22:37Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι τελευταίες κουβέντες 43χρονης μητέρας22:23Μπαρσελόνα - Καλάθης: Μένει εκτός για μεγάλο διάστημα 22:10Κορονοϊός – Ολλανδία: μερικό lockdown από την Κυριακή21:56