LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2021 13:29

Συνταγή για κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι από τον Πέτρο Συρίγο

Ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό” μοιράστηκε τα "μυστικά" που θα απογειώσουν τη γεύση.

Συνταγή: Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι - Το Πρωινό

Κοτόπουλο με θυμάρι, σάλτσα μουστάρδας εφτιαξε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" ο Πέτρος Συρίγος!

Δες βήμα - βήμα την συνταγή που θα λατρέψεις...

Συστατικά για το κοτόπουλο με θυμάρι και μουστάρδα

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 3 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.τ.γ κιτρινόριζα (Κουρκουμά)
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 800 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ γιαούρτι σακούλας
  • 30 γρ φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το ρύζι:
  • 500 γρ ρύζι κίτρινο
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 100 γρ σταφίδα σουλτανίνα

Η συνταγή για το κοτόπουλο με θυμάρι, μουστάρδα και μέλι

  • Στον πάγκο εργασίας και σε μια πιατέλα βάζουμε τα κομμένα μπούτια και τα Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
  • Σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου (κομμένα στα δυο) και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για αλλά 3 λεπτά.
  • Στην συνεχεία προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
  • Μετά ρίχνουμε το νερό με το κύβο κοτόπουλου.
  • Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί περίπου 40 λεπτά και αμέσως μετά βάζουμε τον κουρκουμά διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπαλάκι βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
  • Παίρνουμε λίγο ζουμί από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με το μείγμα γιαουρτιού ώστε να πάρει θερμοκρασία.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
  • Το σερβίρουμε με δυο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.

Για το ρύζι:

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σταφίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με ½ κούπα νερό.
  • Προσθέτουμε το προβρασμένο ρύζι.
  • Ανακατεύουμε και όταν τραβήξει τα υγρά του είναι έτοιμο.
  • Τέλος αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε βούτυρο.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλλος” - Αγνοούμενοι στο Άγιον Όρος: Και ελικόπτερο στην έρευνα

Δένδιας - Μπλίνκεν: με “βαριά” ατζέντα η πρώτη συνάντηση

Επίδομα θέρμανσης: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κορονοϊός - Βελόπουλος: Απέτυχε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης 09:39Δολοφονία στην Γλυφάδα: σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του09:25Τουρισμός - Θεσσαλονίκη: Προβολή και προώθηση στην αγορά της Κίνας09:12Κορονοϊός - Μακρή: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα08:59Κορονοϊός - Γαλλία: Γεμίζουν οι ΜΕΘ – Ενεργοποιείται σχέδιο έκτακτης ανάγκης08:45Εξαγωγές: Νέα μεγάλη άνοδος τον Οκτώβριο 08:31Καπετάνιος συνελήφθη μεθυσμένος08:18Κορωπί: Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ με ομηρία 08:05Κορονοϊός - Λινού: Το εμβόλιο στα παιδιά είναι ασφαλέστερο 07:51Χριστίνα Μπόμπα: οι δίδυμες έχουν το “σημάδι του πελαργού”07:38Αμαλιάδα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο αμάξι του07:24Κορονοϊός: Ποιες περιοχές είναι στο “βαθύ κόκκινο”07:11Καλιφόρνια: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για την μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού06:57ΕΛΑΣ: Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε πόλεις 06:44Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 189 σημεία06:30Ο Κομήτης Λέοναρντ πλησιάζει τη Γη - Πότε θα είναι ορατός στον ουρανό 06:17Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη06:03Champions League: Η Μπάγερν έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Europa League00:00Nick Cannon: Πέθανε ο 5 μηνών γιος του (βίντεο)23:53ΠΑΟΚ: Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών23:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο