LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:01 | Ανανέωση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 10:16

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Συνελήφθη λιμενικός

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακινητών. Ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ατόμων.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ποινικές διώξεις για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για παραλαβή από τα σημεία εισόδου και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από περισσότερα άτομα που ενεργούν από κοινού και εκ κερδοσκοπίας, για διευκόλυνση μεταφοράς κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εκ κερδοσκοπίας και εξ επαγγέλματος, για εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εκ κερδοσκοπίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές, άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, το βράδυ της Τρίτης σε 3 συλληφθέντες, δύο αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, λιμενικό που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος ενός υπηκόου Παλαιστίνης, ηλικίας 38 ετών, ενός υπηκόου Αλβανίας ηλικίας 27 ετών, ενός 38χρονου λιμενικού κι ενός ακόμη υπηκόου Παλαιστίνης, που φέρεται ως αρχηγός, αλλά και κατά άγνωστου αριθμού ατόμων οι οποίοι καταρτίζουν στην Αθήνα πλαστά έγγραφα.

τουρκικη ακταιωρος - λέμβος - μετανάστες - Μυτιλήνη

Οι τρεις πρώτοι έχουν συλληφθεί και θα απολογηθούν την Παρασκευή, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, ενώ ο τέταρτος αναζητείταιΕιδικότερα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εξακριβώθηκε η δράση πολυμελούς και ιεραρχικώς διαρθρωμένης εγκληματικής οργάνωσης και ταυτοποιήθηκε η πλειοψηφία των μελών της.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος ως αρχηγός φέρεται να συνεννοείται με τα άλλα μέλη της οργάνωσης, όταν αποβιβάζονται μετανάστες από την Τουρκία σε απομακρυσμένες παραλίες της Ρόδου, προκειμένου να μεταβούν αυτοκίνητα για την παραλαβή τους και στην συνέχεια για την μεταφορά τους σε καταλύματα στο κέντρο της Ρόδου.

Κατόπιν, σε συνεννόηση με τα μέλη προμηθεύει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τους μετανάστες προκειμένου με την χρήση αυτών να ταξιδέψουν σε διαφόρους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το βασικό μέλος, ο πρώτος κατηγορούμενος, σε συνεννόηση με τον αρχηγό φροντίζει, στην εύρεση προσωρινών καταλυμάτων. Κατόπιν μεταβαίνει στην Αθήνα και παραλαμβάνει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στην συνέχεια παραδίδει στους μετανάστες. Εκτός της αμοιβής του για την εύρεση καταλύματος εισπράττει από τον αρχηγό το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ για κάθε μετανάστη που καταφέρνει να ταξιδέψει. Ακόμη εισπράττει χρήματα και τα παραδίδει και σε άλλα μέλη της οργάνωσης. Στον τρίτο κατηγορούμενο αποδίδεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ότι χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της δουλειάς του, ως λιμενικός, συνοδεύει – παρακολουθεί διακριτικά την μεταφορά των μεταναστών από τις παραλίες στα καταλύματα και φροντίζει για την αποφυγή των ελέγχων από τις αρχές. Για κάθε μετανάστη φέρεται να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ο Αλβανός φέρεται ως ο οδηγός οχήματος στην μεταφορά των μεταναστών. Τα υπόλοιπα μέλη φροντίζουν για την έκδοση των πλαστών εγγράφων καθώς και για όλες τις άλλες εκκρεμότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

Λέσβος - πρόσφυγες - μετανάστες

Την 20ή Σεπτεμβρίου 2021 το βράδυ οι αστυνομικοί μετέβησαν στον αερολιμένα Ρόδου “Διαγόρας” καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ετοιμάζεται να αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα. Εντοπίστηκε και προσήχθη και από την προανάκριση φέρεται να εξακριβώθηκε ότι έλαβε σε δύο δόσεις μία πριν 7 μέρες και μία την 20ή Σεπτεμβρίου 2021 το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ από τον αρχηγό για την διευθέτηση των πληρωμών των τελευταίων ημερών. Από το ανωτέρω ποσό έλαβε ως προμήθεια το χρηματικά ποσό των 300 ευρώ και παρέδωσε στον λιμενικό το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ ως αμοιβή, 150 ευρώ για την μεταφορά στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και 300 ευρώ για την μεταφορά στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 και με τα υπόλοιπα πλήρωσε τα καταλύματα, όπου διέμειναν οι μετανάστες.

Στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς, σε πανσιόν που βρίσκεται στην Μεσαιωνική Πόλη καθώς και σε δωμάτια στην οδό Μάρκου Μαλιαράκη, όπου και εγκαταστάθηκαν ορισμένοι εκ των 45 μεταναστών που αφίχθησαν τις τελευταίες μέρες στο νησί.

19 μετανάστες που εντοπίστηκαν, σχεδόν στο σύνολο τους ανέφεραν ότι πλήρωσαν περίπου 3.000 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν από την Τουρκία στην ΕλλάδαΑκόμη μια υπήκοος Σομαλίας, μια υπήκοος Συρίας κι ένας υπήκοος Συρίας παρέδωσαν πλαστά έγγραφα (αιτήσεις ασύλου και άδεια διαμονής ισπανικών αρχών) τα οποία τους προμήθευσε η εγκληματική οργάνωση τις τελευταίες μέρες.

Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορούμενων που θα υποβληθούν σε έλεγχο. Απολογούμενοι οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες περιγράφοντας λεπτομερώς τον τρόπο δράσης τους, ενώ ο λιμενικός αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο λιμενικός διατείνεται ότι εκκρεμούσε παλαιότερα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώτου ότι τον είδε και τον προσήγαγε, ενώ διέδιδε μάλιστα ότι τον είχε χτυπήσει στο πόδι. Το Παλαιστίνιος, όπως είπε, τον αναζητούσε επίμονα και παρουσία ενός συναδέλφου του προθυμοποιήθηκε να συνεργαστεί με το λιμενικό ως πληροφοριοδότης με αντάλλαγμα το παλαιστινιακό του διαβατήριο, που νόμιζε ότι είχαν εκείνοι.

Ο πρώτος πράγματι παρείχε πληροφορίες για αφίξεις λέμβων με μετανάστες από ένα κύκλωμα που δρούσε σε κατάλυμα της Ρόδου και με τις πληροφορίες που έδωσε απετράπησαν εκατοντάδες αφίξεις μεταναστών. Για τις πληροφορίες που έδινε ενήμεροι ήταν και οι προϊστάμενοι του, όπως είπε.

Τα ραντεβού μαζί του γίνονταν μέσω της εφαρμογής WhatsApp, ενώ όπως λέει παρόντες ήταν κι άλλοι συνάδελφοι του. Τονίζει ότι θα υποβάλει μήνυση εις βάρος του και θεωρεί ότι τον ενέπλεξε με την κατάθεση του για λόγους εκδίκησης. Αρνείται ότι έλαβε χρήματα ή ότι έδωσε ποτέ πληροφορίες. Το αντίθετο μάλιστα, ελάμβανε πληροφορίες που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία του.

 Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Αρνιακός: Φθινοπωρινή “παρένθεση” με βροχές και καταιγίδες (βίντεο) 

Αρνητές κορονοϊού - Δημητρακόπουλος: θεσμική ντροπή οι προσαγωγές εκπαιδευτικών (βίντεο)

Μακρακώμη - Σχολικό Λεωφορείο: Τι είπε η μητέρα των παιδιών στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤουρκία - Λιβύη: “Μπλόκο” στην συμφωνία από την λιβυκή ΒουλήΣήμερα 17:47 | Ειδήσεις

Ανακοίνωση κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου εξέδωσε το κοινοβούλιο της Λιβύης. Το μήνυμα Τσαβούσογλου σε Ελλάδα και Γαλλία.

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Σκότωσε πρώτα το παιδί για να την τιμωρήσειΣήμερα 07:04 | Τοπικά Νέα

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς των δύο θυμάτων του αυτόχειρα στην Καβάλα μιλά στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και συγκλονίζει.

Κόρινθος: βίασε και προσπάθησε να πυρπολήσει την πρώην σύζυγό τουΣήμερα 12:17 | Ειδήσεις

Ένα ανατριχιαστικό συνέβη στην Κόρινθο. Τι κατήγγειλε η γυναίκα για τον εφιάλτη που βίωσε.

Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με φορτηγόΣήμερα 13:50 | Τοπικά Νέα

Τραγικό τέλος είχε ο νεαρός οδηγός που συγκρούστηκε με φορτηγό σε επαρχιακό δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - Λιβύη: “Μπλόκο” στην συμφωνία από την λιβυκή Βουλή 17:58Μεταμόρφωση: Κλειστή η Τατοΐου προς Εθνική Οδό - Οι εναλλακτικές διαδρομές17:44“The 2Night Show” την Δευτέρα με Μαριάννα Τουμασάτου και Διονύση Μακρή (εικόνες)17:31Κούγιας: ο Κόκοτας, ο Βοσκόπουλος και το... μουστάκι! (εικόνες)17:18ΔΕΗ: διευκολύνσεις για οφειλές έως 3000 ευρώ17:04“Παγιδευμένοι”: Άννα και Θοδωρής παίζουν το τελευταίο τους χαρτί (εικόνες)16:51Θεοδωρικάκος: Ακόμα 700 αστυνομικοί στην Αττική16:37“Εκτός υπηρεσίας”: Υπεράνω υποψίας ο κλέφτης λειψάνων (εικόνες)16:24Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου εξαιτίας... μεθυσμένου επιβάτη16:09Διπλή δολοφονία στην Μακρινίτσα: Αγωγή αποζημίωσης για τα νεκρά αδέλφια15:56Τουρκία - Λιβύη: Υπογραφή συμφωνίας για τους υδρογονάνθρακες 15:42“Rouk Zouk”: Πρώτο στην τηλεθέαση τον Σεπτέμβριο15:29ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουρουμπλής επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα15:16Σταμάτης Κόκοτας: Αλλαγή ημέρας για την κηδεία του15:04Πέθανε η Βάνα Κορομβόκη14:51Ινδονησία: Θρήνος και οργή για την τραγωδία σε γήπεδο (εικόνες)14:37Βουλή: Αγιασμός για τη νέα Κοινοβουλευτική Σύνοδο - Το μήνυμα του Ιερώνυμου (εικόνες)14:24Κοτόπουλο ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)14:10Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με φορτηγό13:57Οικονόμου για ελληνοτουρκικά: είμαστε θετικοί σε συνάντηση με τον Ερντογάν13:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο