LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2021 20:55

Πατούλης - Κικίλιας: Νοσοκομείο στην ανατολική Αττική ζήτησε ο Περιφερειάρχης

Τι είπε για την χρηματοδότηση κατασκευής στον Υπ. Υγείας. Τι συζήτησαν για τις προσλήψεις, τις δομές υγείας και το ΕΣΥ.

Πατούλης - Κικίλιας

Οι βασικοί άξονες των δράσεων που σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής, στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπ. Υγείας Β. Κικίλια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Υγείας. Στη συνάντηση μετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης. 

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ανέπτυξε στον Υπουργό Yγείας το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με εξοπλισμό, νέα κτίρια, κλινικές και τμήματα, τη δημιουργία νέων κέντρων Υγείας, αστικού τύπου στα πρότυπα του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, την ενίσχυση των δομών πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ηλικιωμένους ή και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Επίσης στο σχέδιο του ΠΕΠ Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνoνται και δράσεις που σχετίζονται με την προστασία της ψυχικής υγείας, αλλά και τις εξαρτήσεις.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια μέσω του στόχου πολιτικής 4 του νέου ΕΣΠΑ, θα συνδράμει στο πλαίσιο και στο βαθμό που της αναλογεί στη χρηματοδότηση των σχετικών έργων καθώς και στην υλοποίησή τους όπου αυτό συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας.

 Πατούλης - Κικίλιας

Παράλληλα στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον κ. Κικίλια την πρόοδο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο κέντρο υγείας Κερατσινίου το οποίο έχει ολοκληρωθεί, καθώς επίσης και στους εξοπλισμούς των Μονάδων Υγείας, οι οποίοι χρηματοδοτούνται είτε από πόρους της περιφέρειας είτε από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης στην ανάγκη δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ένα πάγιο αίτημα πολιτών και των τοπικών αρχών της περιοχής όπως τόνισε, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου έχει τη βούληση να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και να βοηθήσει στην ωρίμανσή του με την υλοποίηση μελετών και την χρηματοδότησή τους.

Τέλος ο Περιφερειάρχης εστίασε στη σημασία ενίσχυσης των πολιτικών πρόληψης, κάνοντας αναφορά στο ρόλο των ΚΕΠ υγείας προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως υπογράμμισε αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τις σχετικές  δράσεις του Υπουργείου Υγείας.

Πατούλης - Κικίλιας

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας και ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμαναν τα εξής:

B. ΚΙΚΙΛΙΑΣ-Υπ. ΥΓΕΙΑΣ: "Είχα τη χαρά σήμερα να υποδεχτώ στο Υπουργείο Υγείας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και φίλο μου, Γιώργο Πατούλη για να συζητήσουμε το νέο ΠΕΠ Αττικής που έχει να κάνει με τα θέματα της Υγείας. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου, οι Υγειονομικές Περιφέρειες, οι δομές Υγείας σε όλα τα επίπεδα - τα Νοσοκομεία, οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας- έχουν δουλέψει και έχουν συλλέξει ανά Μονάδα Υγείας τις ανάγκες τις οποίες υπάρχουν και που θα επεξεργαστεί και η Περιφέρεια. Θέλουμε να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι με βάση τα πλάνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής και με βάση τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην τεράστια υγειονομική κρίση της πανδημίας, με «αιχμή του δόρατος» την Πρόληψη και τις πολιτικές της Δημόσιας Υγείας. Φυσικά η ισχύς είναι εν τη ενώσει και η συνεργασία είναι δεδομένη".    

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:  "Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον Υπ. Υγείας και φίλο Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να του παρουσιάσω το σχεδιασμό της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής, του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής 2021-27. Στόχος μας να δρομολογήσουμε τη χρηματοδότηση  σειράς δράσεων, έργων και υποδομών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργού συγκεκριμένα. Ήδη οι υπηρεσίες μας εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο και νομίζω ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές, προκειμένου στο μέλλον το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να εκσυγχρονιστεί. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας είναι οι στρατηγικές για την ενίσχυση της πρόληψης, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της νοσοκομειακής περίθαλψης, για να έχουμε αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οραματίζονται και θέλουν οι πολίτες. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, ευχαριστώ πολύ  τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία. Προχωράμε". 

Ειδήσεις σήμερα: 

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι οι 13 κατηγορούμενοι

Γλυκά Νερά: τα “ύποπτα δρομολόγια για ναρκωτικά” και η απάντηση του συζυγοκτόνου στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Παναγία Σουμελά: τουρκικό σόου για την ανακαίνιση της Μονής (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Πρωινοί Τύποι” - Αντιεμβολιαστές: ντοκουμέντο για οικονομική εξαπάτηση πολιτώνΣήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος και τα επιχειρήματα ενός άνδρα να πείσει έναν αντιεμβολιαστή να δώσει χρήματα, δήθεν για να μην τον “πιάνουν” τα μέτρα και οι ποινές.

Θεοδωρικάκος για αντιεμβολιαστές: έρευνα σε ιστοσελίδες και ομάδες υποκινητώνΣήμερα 09:48 | Ειδήσεις

Εντολή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπιστούν οι διαχειριστές σελίδων που «συντηρούν» το κίνημα αντιεμβολιαστών μετά το ντοκουμέντο του ΑΝΤ1.

Σαμαράς: η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι - Άσκηση βέτο για την ΑμμόχωστοΣήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Αιχμές για την πολιτική διεύρυνσης προς το κέντρο που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για την προσέγγιση διαλόγου με την Τουρκία, άφησε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Γονική παροχή: η κατάργηση του φόρου και το όφελος ανά περίπτωσηΣήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Εντός της προσεχούς εβδομάδος αναμένεται να ψηφιστεί η ρύθμιση. Παραδείγματα για το όφελος των φορολογούμενων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός στα Γρεβενά15:15Κροατία: παιδοκτόνος σκότωσε ανήλικα 4 έως 7 ετών15:02Σαπεκοένσε: σύλληψη ύποπτης για την τραγωδία14:48Αγρίνιο: Νεκρός από ανατροπή τρακτέρ (εικόνες)14:36Κοκαΐνη: εγκέφαλος και μέλη σπείρας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.14:22Ηλιούπολη: Ο αστυνομικός είχε και δεύτερη αιχμάλωτη14:09Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας: Ταχύτερη ανάκαμψη - Πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις13:56MyHealth app - Ιατρικές βεβαιώσεις: Πάνω από 300 πολίτες συνδέθηκαν την πρώτη μέρα13:42ΕΟΤ: Το πρώτο animated video για παιδιά 13:29Σαμαράς: η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι - Άσκηση βέτο για την Αμμόχωστο13:16Κορονοϊός – Σχολεία: Πόσο σημαντικά είναι τα τακτικά προληπτικά τεστ 13:02ΑΠΘ: Κορονοπάρτι με συνωστισμό, μουσική και αλκοόλ12:49Ο Πελέ παίζει χαρτιά με την κόρη του στο νοσοκομείο (εικόνες)12:35Το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας πηγαίνει στις Ροβιές12:22Γονική παροχή: η κατάργηση του φόρου και το όφελος ανά περίπτωση12:09“Ήλιος”: νέα επεισόδια με αδυσώπητες αποκαλύψεις (εικόνες)11:55Μπακογιάνης για Ιμάμογλου: δεν θα κάνουμε δώρο στον Ερντογάν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις11:42Σαρηγιάννης - κορονοϊός: δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά!11:28Κάρυστος: Φωτιά σε ιστιοφόρο11:14Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Η μητέρα της Τοπαλούδη ξεσπά 11:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο