LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2021 16:21

“Καποδίστριας” του Γιάννη Σμαραγδή: Συμμετοχή της Ρωσίας στην ταινία

Τι λέει ο σπουδαίος σκηνοθέτης για την συμβολή της Ρωσίας στην ταινία για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Πριν ακόμα γυριστεί η ταινία “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” άρχισε να λειτουργεί σαν γεφυροποιός ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ρωσία. Ο διάσημος σκηνοθέτης  Γιάννης Σμαραγδής, ξεπερνώντας πολλαπλές δυσκολίες και αγκυλώσεις που προέκυψαν από λανθασμένες κινήσεις προηγούμενων καταστάσεων στη χώρα μας, πήρε μεγάλη χαρά που έβαλε σε κίνηση τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει η Ρωσία στην μεγάλη συμπαραγωγή Ελλάδας, Ρωσίας, Ελβετίας για την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

 Ο Γιάννης Σμαραγδής ταξίδεψε στη Μόσχα και βρέθηκε με τον Ρώσο συμπαραγωγό του στο ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού σε προκαθορισμένη συνεδρία και όπως λέει και ο ίδιος μπήκε το κλειδί για να ξεκλειδωθεί η δημιουργία της ταινίας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Σ’ αυτό συνέτειναν καθοριστικά από τη μεριά της Ρωσίας ο ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν Μιχαήλ Σβιτκόι (πρόσφατα βραβεύτηκε ως εξέχων φιλέλληνας στη πρεσβεία μας στη Μόσχα) καθώς και η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Από τη μεριά της Ελλάδος καθοριστική ήταν η στήριξη για αυτή τη συνεργασία της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη που με πίστη και επιμονή ευοδώθηκε αυτή η συνάντηση που ήταν καθοριστική για την δημιουργία της ταινίας. Επίσης, εκτός των άλλων συνέτεινε και ο Πρέσβης επί Τιμή κύριος Ηλίας Κλής υπεύθυνος από τη μεριά της Ελλάδος για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα-Ρωσία: Ιστορία 2021”.

Μάλιστα το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ θα εκχωρήσει αφιλοκερδώς το ωριαίο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σμαραγδής με τίτλο ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ που μπορεί να λειτουργήσει και ως προπομπός της διεθνούς ταινίας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ που προετοιμάζεται. Ο σκηνοθέτης, μάλιστα, αποφάσισε με δικά του έξοδα να υποτιτλίσει το ντοκιμαντέρ στη ρωσική γλώσσα.

Έχοντας πλέον Ρώσο και Ελβετίδα συμπαραγωγό η ταινία ξεκινάει για να συγκεντρώσει τα αναγκαία κεφάλαια που απαιτούνται ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η συμφιλιωτική ταινία που θα είναι η τελεία στις εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση και που μόνο καλό θα κάνει στην Ελλάδα, στη Ρωσία, στις μεταξύ μας σχέσεις και στους λαούς μας.

Γιάννης Σμαραγδής - Δημήτρης Κωστούρος - Κωνσταντίνος Δέδες

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής έχει αποδείξει ότι είναι ένας αγωνιστής που πάντα έβρισκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες και αυτό δε θα ήταν εφικτό αν δεν είχε δίπλα του τον άγγελό του, όπως ονομάζει τη σύζυγό του Ελένη, και γι’ αυτό έκανε την παρακάτω δήλωση: «Οι δικές της θυσίες είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που πραγματοποιήθηκε τόσο ο EL GRECO όσο και Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ και ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Και οι θυσίες της συζύγου μου δεν ήταν μόνο ηθικές αλλά και κυρίως υλικές, οικονομικές.

Για την ταινία EL GRECO πούλησε τα γραφεία της εταιρείας, για την ταινία Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρέη, πούλησε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία για να εξοφληθούν. Για την ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ υπάρχουν ακόμη χρέη αφού δεν έχει πάρει ούτε 1€ από την διανομή. Η γυναίκα μου κατόρθωσε, κόντρα στο ρεύμα, να γίνουν αυτές οι ταινίες με την περιουσία της που όμως πλέον στέρεψε».

Επίσης, ο σκηνοθέτης δήλωσε για τις δόλιες φατρίες που δρουν στον καλλιτεχνικό χώρο και ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις πως: «αυτοί που με έχουν στοχοποιήσει και με πολεμούν λυσσωδώς ας γνωρίζουν ότι αυτή τη φορά δεν θα πολεμήσουν τον σκηνοθέτη αλλά τον Καποδίστρια, τον επίσης στοχοποιημένο και σπουδαίο Έλληνα κυβερνήτη, και ότι στη χώρα αυτή δεν είναι οι φατρίες επικυρίαρχες. Υπάρχουν καλοί Έλληνες και καλοί πατριώτες που δίνουν τον τόνο για το τι είναι χρήσιμο για το έθνος και τι επιβλαβές. Και γι’ αυτό θυμίζω αυτό που είπε ο Καποδίστριας «Είστε 25 όλοι κι όλοι!… Μια δράκα εικοσιπέντε άνθρωποι, που εμποδίζετε αυτή τη χώρα να γίνει κράτος δικαίου! Και δεν είστε μόνο εχθροί του έθνους με αυτά που κάνετε, είστε εχθροί και του εαυτού σας. Εικοσιπέντε, ναι, εικοσιπέντε είστε οι φθορείς του έθνους». Είπε, επίσης, «ότι ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης». Αυτό να μην το ξεχνάμε. Οι φατρίες στον τόπο μας από 25 να έχουν γίνει περίπου 300, αλλά το Έθνος βαδίζει όρθιο, υπερήφανο και δημιουργικό προς το πεπρωμένο του».

Πρόθεση του δημοφιλούς σκηνοθέτη είναι να αναδείξει τόσο την μεγάλη και άγνωστη στην πραγματικότητα προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά κυρίως να αναδείξει και να βάλει σε κίνηση τον χρωματισμό της ψυχής αυτού του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Και ως εκ τούτου ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επιμένει να λέει ότι “αλίμονο στους λαούς που δεν αγαπούν τους καλύτερούς τους” και ο Καποδίστριας ήταν και είναι o ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ μας…

Πηγή: timed.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κότσιρας στο “Πρωινό”: δυσκολεύτηκα οικονομικά, δεν είχαμε την αντιμετώπιση που μας άξιζε (βίντεο)

Υποβρύχιο -Ινδονησία: Viral το τραγούδι του πληρώματος λίγο πριν πεθάνουν (βίντεο)

Κυπριακό: ξεκινάει η Άτυπη Πενταμερής υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός: Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown Μύκονος και ΊοςΣήμερα 18:34 | Ειδήσεις

Καμπανάκι για 8 νησιά της χώρας. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χατζηδάκης για συντάξεις: βελτιώνεται ο χρόνος χορήγησής τους (βίντεο)Σήμερα 20:52 | Ειδήσεις

Τι είπε για το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας, τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την "προβληματική περίπτωση" του ΕΦΚΑ.

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΠέμπτηςΣήμερα 17:15 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι περιοχές στις οποίες εντοπίστηκαν, το τελευταίο 24ωρο, φορείς του νέου ιού. Τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Θεσσαλονίκη: φωτιά σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες (εικόνες)Σήμερα 20:29 | Ειδήσεις

Εκτός από τη φωτιά, στο σημείο συγκρούστηκαν δύο ΙΧ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης για συντάξεις: βελτιώνεται ο χρόνος χορήγησής τους (βίντεο)21:11Μαγιορκίνης – κορονοϊός: αναγκαία η αύξηση των εμβολιασμών στις νέους20:58Η αδιάκοπη παρουσία της Wagner Group στο πλαίσιο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής20:44Θεσσαλονίκη: φωτιά σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες (εικόνες)20:31Βαθύ: κλείνει οριστικά το ΚΥΤ20:18Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροδιακινητή (εικόνες)20:05Λίνα Μενδώνη: Αυτοψία σε μνημεία της Τήνου19:52Nέο ιστορικό για το 10ετές ομόλογο19:39Κορονοϊος - μετάλλαξη Δέλτα: 1339 νέα κρούσματα στην Ελλάδα19:26Πειραιάς: η πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου μετά την πανδημία19:13Μαξίμου: Γραφικότητες Τσίπρα η κήρυξη αργίας τη Δευτέρα λόγω καύσωνα19:01Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Προσφυγή στο ΣτΕ από πανεπιστημιακούς και φοιτητές18:48Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown Μύκονος και Ίος18:35Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης18:22Κορονοϊός: 2696 νέα κρούσματα στην Ελλάδα18:11Χαρδαλιάς – Παπαευαγγέλου: η ενημέρωση για τα μέτρα και τη μετάλλαξη Δέλτα (βίντεο)17:59Ολυμπιακοί Αγώνες: οι ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής17:45“Ήλιος”: Ο Δημήτρης Μοθωναίος στη σειρά του ΑΝΤ1 σε ρόλο έκπληξη (εικόνες)17:31Καύσωνας – ΓΓΠΠ: συστάσεις προς τους πολίτες17:17Καβάλα: έκρυψε κοκαΐνη σε κρουασάν (εικόνες)17:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο