LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2021 17:36 | Ανανέωση: 12 Απριλίου 2021 18:42

Δολοφονία Καραϊβάζ: οι έρευνες, τα κλεμμένα σκούτερ και η διαδρομή των εκτελεστών

Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Πως έδρασε ο εκτελεστής του Καραΐβάζ και τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση. Στο "μικροσκόπιο" το κινητό, ο υπολογιστής και το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.

Γιώργος Καραϊβάζ

Τα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι αστυνομικοί. Οι λίστες της αστυνομίας με τα κλεμμένα σκούτερ τύπου beverly, οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή και μπορεί να περιλαμβάνουν τις συνομιλίες των δυο εκτελεστών και των τσιλιαδόρων, αν υπάρχουν, αλλά και όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκειμένου να εντοπιστούν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.

Για τους αστυνομικούς είναι σημαντικό να βρεθεί η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Πιστεύουν ότι ήταν κλεμμένη και για αυτό ερευνούν τις περισσότερες από δέκα κλεμμένες αυτού του τύπου. Θα ψάξουν και σε εταιρείες ενοικίασης, αλλά δεν το θεωρούν τόσο πιθανό. Όσο δεν βρίσκουν τη μηχανή, θα εξετάζουν και παλαιότερες δηλώσεις κλοπής, κάτι όμως που θα τους δυσκολέψει. Μέχρι τώρα, σε όσο υλικό έχουν επεξεργαστεί, δεν έχουν καταφέρει να δουν την πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών έδωσε λεπτομερή αναφορά στον υπουργό και τον αρχηγό. Στη συνάντηση αυτή ήταν οι προϊστάμενοι των βασικών υπηρεσιών της Ασφάλειας, η Δίωξη Εκβιαστών, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο υπουργός είπε στους αξιωματικούς να μην διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια από οποιαδήποτε υπηρεσία κι αν χρειάζεται.

«Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις. Ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών, ερευνά την υπόθεση και εργαζόμαστε όσο το δυνατό εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Με ειδικά τεχνολογικά μέσα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τα κινητά που εξέπεμψαν σήμα τόσο από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ τα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση αλλά και τις προηγούμενες ημέρες κι αυτό γιατί ίσως οι δράστες είχαν πάνω τους κινητά ώστε να είναι σε επικοινωνία με τους συνεργούς, αν τελικά υπήρχαν. Επίσης είναι πολύ πιθανό και τις προηγούμενες ημέρες να βρίσκονταν στην περιοχή με σκοπό είτε να παρακολουθήσουν τον δημοσιογράφο, είτε να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δολοφονία του, η οποία μπορεί να μην έγινε σε προγενέστερο χρόνο γιατί κάτι πήγε στραβά. Αρμόδιοι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι οι δράστες κινούνται διαρκώς γύρω από το σημείο της δολοφονίας, προκειμένου να μη μείνουν σταθεροί δίνοντας στόχο και γίνουν αντιληπτοί.

Καραϊβάζ - δολοφονία

Τα στελέχη της Ασφάλειας πάντως έχουν ήδη ανασυνθέσει μέσα από τα καρέ των καμερών ασφαλείας τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και να αποχωρήσουν απ’ αυτό, μετά την εκτέλεση. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει περισσότερα του ενός βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των εκτελεστών, ενώ στην έρευνα προστίθενται συνεχώς νέα.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και το αυτοκίνητό του βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Πάντως, τα στελέχη της Ασφάλειας αλλά και οι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν την πεποίθηση ότι ο φόνος ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου που υπαγορεύτηκε από το οργανωμένο έγκλημα.

Παράλληλα, οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Η σύζυγός του είπε τις πρώτες κουβέντες στους αστυνομικούς, την ημέρα της δολοφονίας, την Παρασκευή, αλλά τις επόμενες μέρες σε πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση θα κληθεί και πάλι, αυτή τη φορά προκειμένου να καταθέσει με λεπτομέρειες. Οι αστυνομικοί θέλουν να μάθουν τα πάντα για την καθημερινότητα του αστυνομικού συντάκτη, θέλουν να μάθουν εάν είχε δεχθεί την παραμικρή υπόνοια απειλής. Αναμένεται να της ζητήσουν οποιαδήποτε λεπτομέρεια, που για πολλούς θα φαινόταν ασήμαντη, αλλά στην πορεία της έρευνας μπορεί να αποδειχθεί σημαντική. 

Γιώργος Καραϊβάζ - δολοφονία

Ο Πάνος Σόμπολος, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1"Το Πρωινό" για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και και την πορεία των ερευνών. Ο "Πρύτανης" του αστυνομικού ρεπορτάζ είπε πώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου είναι ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και εκτιμά ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. Αναφερόμενος στις έρευνες που διεξάγονται, ο κ.Σόμπολος είπε ότι στο "μικροσκόπιο" των αστυνομικών Αρχών έχουν μπει βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες, αλλά και από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης.

Ο Γιώργος Ραυτογιάννης, σύμβουλος εγκληματολογικών ερευνών και βαλλιστικός ερευνητής, τόνισε στον ΑΝΤ1 αναφορικά με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν από την στιγμή της δολοφονίας και από τα βίντεο που έχουν καταγράψει κινήσεις των δραστών, σίγουρα πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές, κι αυτό προκύπτει και από το ότι αστόχησαν μόνο σε τρεις από τις 13 βολές, ενώ φαίνεται πως γνώριζαν καλά τις κινήσεις του ή είχαν άμεση ενημέρωση για τον χρόνο άφιξης του στο σπίτι του. Όπως ανέφερε η χαμηλού κυβισμού μηχανή που χρησιμοποίησαν τους ήταν χρήσιμη για να μην δώσουν «στόχο», αλλά και για να διαφύγουν ανάμεσα σε άλλα οχήματα και έτσι να «χαθούν» στην κίνηση, λόγος για τον οποίο άλλωστε επέλεξαν να κάνουν το χτύπημα τους «μέρα μεσημέρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ερευνούν το σενάριο οι δράστες να έχουν έρθει από το εξωτερικό για να εκτελέσουν “συμβόλαιο θανάτου”. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν μετά τη δολοφονία οι δράστες, που είχαν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, να άφησαν κάπου το δίκυκλο, σε κάποιο πάρκινγκ ή αποθήκη ή ακόμη και να άλλαξαν ρούχα και να έφυγαν με κάποιο άλλο μέσο, ώστε να μην κινήσουν την παραμικρή υποψία.

Για το στυγερό έγκλημα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Θέλανε τον Γιώργο νεκρό», είπε ο κ. Καλλιακμάνης, εξηγώντας πως ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο και είδε τη σκηνή του εγκλήματος. «Αυτός που πυροβόλησε τον Γιώργο, ίσως είχε πάρει την εντολή “Θα τον σκοτώσεις κι αν δεν τον σκοτώσεις δεν θα πληρωθείς», συμπλήρωσε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κι ένα τρίτο πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία.

Δολοφονια Καραιβάζ - δολοφόνοι - ΑΝΤ1

Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η καθηγήτρια της ιατρικής σχολής κ. Σταυρούλα Παπαδόδημα, οι εννέα βολίδες έπληξαν τον δημοσιογράφο σε ζωτικά σημεία του σώματός του (έξι στο στήθος, μια στο λαιμό και δυο στο κεφάλι) ήταν όλες τους θανατηφόρες. Ωστόσο όπως προέκυψε και από την αυτοψία των ειδικών, ο δολοφόνος συνέχιζε να σημαδεύει με λυσσαλέο μίσος και στο κεφάλι τον Γιώργο Καραϊβάζ για να βεβαιωθεί για το «σίγουρο αποτέλεσμα». Και οι δυο βολίδες έπληξαν τον δημοσιογράφο όχι από πίσω αλλά στα πλάγια της κεφαλής του. Στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα να δέχτηκε τουλάχιστον την δεύτερη βολή, ενώ είχε ήδη πέσει μπρούμυτα στον πεζόδρομο, όπου πρόλαβε και κινήθηκε με λίγα μόλις βήματα για να αποφύγει τον δολοφόνο του. Στο θώρακα πάντως κάποιες από τις έξι βολίδες ήταν διαμπερείς με πύλες εισόδου από μπροστά και θεωρείται βέβαιο πως ήταν οι πρώτες που δέχτηκε ο δημοσιογράφος.

«Είναι ένα οργανωμένο έγκλημα, ένα συμβόλαιο θανάτου», τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ιδιωτικός Ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι ήταν αδίστακτοι, με ιδιαίτερη εκπαίδευση, όπως φαίνεται και από τον τρόπο που εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος, ο οποίος γνώριζε καλά τον Γιώργο Καραϊβάζ, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη δολοφονία του. "Κανείς μας δεν είχε στο μυαλό του ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχεται απειλές ή κινδυνεύει από κάτι. Στα γραπτά του έχει ασχοληθεί με πολλά, αλλά και με τη διαφθορά" τόνισε. "Δολοφόνησαν τη Δημοκρατία, εκτός από τον Γιώργο. Αυτό έχει ενώσει όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

Αιχμηρός, καυστικός και με εμπειραστατωμένα στοιχεία στα ρεπορτάζ του ο Γιώργος Καραϊβάζ - ένας από τους κορυφαίους αστυνομικούς συντάκτες της χώρας είχε εστιάσει τις έρευνές του - μεταξύ άλλων - και στο αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της λεγόμενης και "Greek Mafia". Νονοί της νύχτας, άνθρωποι του υποκόσμου, βόμβες, δολοφονίες, δεκάδες πληρωμένα συμβόλαια θανάτου. Όλα συμπεριλαμβάνονται στον ανελέητο πόλεμο που έχει ξεσπάσει εδώ και χρόνια στον χώρο της νύχτας και ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, ήταν και ένα από τα ρεπορτάζ, τα οποία ερευνούσε και για τα οποία έγραφε και μιλούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Με ένα σπαρακτικό μήνυμα αποχαιρέτισε τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο την Παρασκευή, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα ΑρμουτίδουΟ Γιώργος Καραϊβάζ, η κηδεία του οποίου έγινε την Κυριακή στην Καλλίφυτο Δράμας, λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας είχε ασχοληθεί με τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της Κούλας Αρμουτίδου και του Γιάννη Τοπαλούδη.

Μάλιστα, χθες και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη με ανάρτησή του στο Facebook αποχαιρέτησε τον «αγαπητό του φίλο» και τον κάλεσε να αγκαλιάσει εκεί ψηλά την Ελένη του μόλις τη συναντήσει.  «Η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας δυστυχώς δεν έχει καμία αξία. Την αφαιρούν με τόση ευκολία, αδιαφορώντας για τα πάντα που αφήνει πίσω του και για όσους αγάπησε», ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας. 

Εξάλλου, ένα συγκινητικό αφιέρωμα ετοίμασε η εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» στον αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Καραϊβάζ. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας έμπειρος και ένας απο τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες που συνέδεσε το όνομα του με μεγάλα ρεπορτάζ και αποκαλύψεις μέσα από τον ΑΝΤ1, είχε συνεργαστεί με μεγάλες εφημερίδες,ενώ τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει την δική του ιστοσελίδα bloko.gr "Ελεύθερη έκφραση, αιχμηρή πένα, απονομή Δικαιοσύνης", αυτός ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ψήφος αποδήμων: Η νέα ρύθμιση Βορίδη

Τσίπρας: Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ

Johnson & Johnson: Στην ΕΕ τα πρώτα εμβόλια - Πότε φτάνουν στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός - Παπαευαγγέλου: μέτρα και εμβόλια για να μην έχουμε έξαρση ξανάΧθες 18:30 | Ειδήσεις

Τι είπε για τις τοπικές επιδημικές εξάρσεις, τα κρούσματα λόγω Πάσχα και τους ανεμβολίαστους, μικρότερων ηλικιών, που γεμίζουν κλινικές κια ΜΕΘ Covid .

Lockdown - Χαρδαλιάς: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα (βίντεο)Χθες 18:11 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την επιδημιολογική εικόνα, που ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για ορισμένες περιοχές.

Ζάκυνθος: Γάζωζαν τον επιχειρηματία με καλάσνικοφΧθες 13:25 | Ειδήσεις

«Οργώνεται» το νησί για να βρεθούν οι δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCarΧθες 21:00 | Ειδήσεις

Πώς μπορούν 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων να κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δέσποινα Βανδή: Δεν θα πιστέψεις πόσο δύσκολη γυμναστική κάνει23:59Πώς να διατηρήσεις ξεκούραστη την περιοχή γύρω από τα μάτια σου23:48Σάκης Τανιμανίδης - Χριστίνα Μπόμπα: Άλλαξαν σπίτι λίγο πριν γίνουν γονείς23:38Ημέρα Της Μητέρας: Ιδέες για υπέροχα δώρα23:30Πρίγκιπας William - Kate Middleton: Έγιναν youtubers... (βίντεο)23:22Σοφία Ζαχαράκη: Με κορονοϊό διαγνώστηκε η Υφυπουργός Τουρισμού23:17Κινεζικός πύραυλος θα πέσει στη Γη το Σαββατοκύριακο και κανείς δεν ξέρει σε ποια περιοχή23:08Κηφισός: Τροχαίο με έναν τραυματία22:56European Super League: Η τιμωρία της UEFA στις ομάδες για το “αντάρτικο”22:46Μεσολόγγι: Φωτιά στην Σταμνά - Καίγονται σπίτια22:34Επιδόματα ανεργίας - ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλεται η παράταση22:23Μητσοτάκης: Κρατήσαμε την ανεργία στο επίπεδο προ πανδημίας22:11Eurovision 2021: Πρόσωπο-έκπληξη θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες της Ελλάδας!21:58Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Δημοσίου: Εκτός λειτουργίας όλες πλην μίας το Σαββατοκύριακο21:45Ζουλού: Η “μάχη” της διαδοχής στο βασίλειο (βίντεο)21:33“Defender Europe 21”: Αμερικανική “απόβαση” στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)21:22Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar21:10“Ήλιος”: τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)20:59Θεσσαλονίκη: Τους έλεγαν ότι τους έπεσαν… ρούχα σε μπαλκόνια και τους ξάφριζαν20:47Έκκληση Ερντογάν να γυρίσουν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης20:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο