LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Μαρτίου 2021 18:36 | Ανανέωση: 23 Μαρτίου 2021 18:54

Κόντρα Κεραμέως - ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση

Αφορμή η σύμβαση με τη CISCO και η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τι λένε άλλα κόμματα.

Τηλεκπαίδευση - μαθητής - σχολείο - lockdown

Ανέβηκαν οι τόνοι για το θέμα της τηλεκπαίδευσης μεταξύ υπουργείου Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ.

Το υπουργείο καταλογίζει "κρεσέντο λαϊκισμού" στον ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύμβαση με την CISCO

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

"Σε κρεσέντο λαϊκισμού επιδίδεται για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αδυνατώντας να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, επιδίδεται σε ακραία επικοινωνιακή λασπολογία και παραγωγή fake news, στρεφόμενος εναντίον της τηλεκπαίδευσης, μιας τεράστιας κατάκτησης που πέτυχε με κόπο η εκπαιδευτική μας κοινότητα. Η σύμβαση με τη CISCO από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιανουάριο 2021 προβλέπει «δωρεάν παραχώρηση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX» όπως ο ίδιος ο τίτλος αλλά και το άρθρο 1 της σύμβασης απερίφραστα ορίζει. Δεν πληρώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε ένα ευρώ προς τη CISCO για τις άδειες αυτές των εκπαιδευτικών.

Προφανώς δεν μπορούσε να είναι για πάντα δωρεάν η χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Kαι αυτονοήτως έπρεπε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας να αξιοποιούν ψηφιακά εργαλεία και για την τηλεκπαίδευση αλλά και για κάθε άλλη χρήση συναφή με την εκπαίδευση όπως συνεδριάσεις και τηλεδιασκέψεις. Αντί να δαπανηθούν νέα κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου, μετά τη λήξη της δωρεάν σύμβασης, αξιοποιήθηκαν υφιστάμενες άδειες, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο. Η τηλεκπαίδευση εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, συμβάσεις για το οποίο υπεγράφησαν από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 (4 και 5 Ιουλίου 2019!) και περιλαμβάνουν πληθώρα προϊόντων της εταιρείας CISCO. Η Κυβέρνηση αξιοποίησε τις συμβάσεις αυτές που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα άδειες τηλεδιασκέψεων εν γένει για το Δημόσιο. 154.000 άδειες εκπαιδευτικών με κόστος περίπου 14 ευρώ η κάθε άδεια για ένα χρόνο!

Αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εκπονώντας μελέτη εκτίμησης αντικτύπου για τα προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον, φρόντισε ούτως ώστε να μην ισχύσει απλά το γενικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας που ισχύει για όλους τους χρήστες, αλλά α) ειδικό ενισχυμένο πλαίσιο, β) χωρίς να απαιτείται καμία δημιουργία λογαριασμού από μαθητές – συνδέονται με σύνδεσμο που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός τους, γ) η σύνδεση εκπαιδευτικών να γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας (μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου) και όχι μέσω της Webex, δ) να υπάρχουν ειδικές ρήτρες που απαγορεύουν οποιαδήποτε χρήση οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων για οποιονδήποτε σκοπό άλλο από τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, π.χ. όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της σύμβασης δωρεάς, η εταιρεία «οφείλει να μην κάνει χρήση των προσωπικών δεδομένων που θα διατεθούν (π.χ. διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για προωθητικές ή άλλες εμπορικές ενέργειες» και ε) την παραμετροποιημένη λειτουργία της πλατφόρμας, π.χ. απενεργοποιημένη λειτουργία βιντεοσκόπησης και αποθήκευσης. Επί όλων αυτών εκδόθηκε η γνωμοδότηση Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 4/2020, που έκρινε την τηλεκπαίδευση ως απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης, που δεν αντίκειται στη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τόσο απεγνωσμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει πλέον που πατάει και που βρίσκεται. Όταν η παροχή ήταν δωρεάν, μας εγκαλούσε επειδή είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή. Τώρα που εντάχθηκε σε πλαίσιο αγοράς αδειών – που διαπραγματεύθηκε και επέλεξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (!) –τους ενοχλεί που το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ τον χρόνο για κάθε άδεια εκπαιδευτικού για να μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση στους μαθητές του, να συνεδριάζει με τους συναδέλφους του κ.ο.κ. Δεν ξέρουμε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πολεμάει λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση. Αν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα ήταν στο σκοτάδι όλο τον καιρό της αναστολής λειτουργίας σχολείων. Η αντιπολίτευση του ΟΧΙ σε όλα, του σκοταδισμού, των fake news και της αμάθειας".

ΝΔ: Fake news για την τηλεκπαίδευση

Υπό τον τίτλο «Fake news για την τηλεκπαίδευση» το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αντικρούει ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση και την πλατφόρμα CISCO.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης:

1. Η σύμβαση με τη CISCO που εφαρμόζεται από πέρυσι ΔΕΝ είναι δωρεάν 

Είναι δωρεάν. Από το Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιανουάριο 2021, η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας υλοποιούνταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, μέσω δωρεάν παραχώρησης αδειών τηλεδιάσκεψης Webex Meetings από την εταιρεία CISCO. Ο ίδιος ο τίτλος αλλά και το άρθρο 1 της σύμβασης απερίφραστα προβλέπει «δωρεάν παραχώρηση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX».

2. Έχουν πληρωθεί 2 εκατομμύρια ευρώ στη CISCO για τις άδειες εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση

Δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ στη CISCO για τις άδειες εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση καθότι το πλαίσιο της σύμβασης ήταν η δωρεάν παραχώρηση. Η τηλεκπαίδευση δεν θα μπορούσε όμως να είναι εσαεί δωρεάν. Όταν η δωρεά έληξε στις αρχές του έτους, τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισαν την αξιοποίηση υφιστάμενων, ανενεργών αδειών, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του δημοσίου, για κάθε χρήση τηλεδιάσκεψης, συνεδριάσεων, τηλεκπαίδευσης, μέσω του Έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Οι επιμέρους συμβάσεις της Συμφωνίας Πλαίσιο 1453 του Έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, οι οποίες εξασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, άδειες τηλεδιασκέψεων για το Δημόσιο και περιλαμβάνουν και πληθώρα προϊόντων της εταιρείας CISCO, υπεγράφησαν στις 04 και 05 Ιουλίου 2019, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το πλαίσιο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ προβλέπει τις άδειες τηλεδιάσκεψης ύψους 2.156.000 ευρώ, συνεπώς το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ για κάθε έναν από τους 154.000 εκπαιδευτικούς τον χρόνο για να μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους, να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης, να επιμορφώνονται κτλ.

3. Η Cisco μπορεί να εκμεταλλεύεται εμπορικά προσωπικά δεδομένα 1,4 εκατ. μαθητών

Δεν μπορεί. Το απαγορεύει ρητά η σύμβαση που έχει υπογραφεί στο άρθρο 2: η εταιρεία «δεν επιτρέπεται να προβεί σε οποιαδήποτε χρήση των προσωπικών δεδομένων που θα διατεθούν για την υλοποίηση της παρούσας Σύμβασης που να εκφεύγει του σκοπού αυτής(...). (...) οφείλει να μην κάνει χρήση των προσωπικών δεδομένων που θα διατεθούν, (π.χ. διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για προωθητικές ή άλλες εμπορικές ενέργειες.». Το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εκπονώντας μελέτη εκτίμησης αντικτύπου. Επιπλέον, φρόντισε ούτως ώστε να μην ισχύσει μόνο το γενικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας που ισχύει για όλους τους χρήστες, αλλά επιπλέον α) ειδικό ενισχυμένο πλαίσιο, β) χωρίς να απαιτείται καμία δημιουργία λογαριασμού από μαθητές - συνδέονται με σύνδεσμο που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός τους, γ) η σύνδεση εκπαιδευτικών να γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας (μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου) και όχι μέσω της Webex, δ) να υπάρχουν ειδικές ρήτρες που απαγορεύουν οποιαδήποτε χρήση οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων για οποιονδήποτε σκοπό άλλο από τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, και ε) την παραμετροποιημένη λειτουργία της πλατφόρμας, π.χ. απενεργοποιημένη λειτουργία βιντεοσκόπησης και αποθήκευσης. Επί όλων αυτών εκδόθηκε η Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 4/2020, που έκρινε την τηλεκπαίδευση ως απολύτως συμβατή µε τη βασική αποστολή του Κράτους για παροχή εκπαίδευσης, που δεν αντίκειται στη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το μόνο που επιβεβαιώνει το κωμικοτραγικό αφήγημα περί δήθεν αξιοποίησης ή υποκλοπής προσωπικών δεδομένων είναι ο ψηφιακός αναλφαβητισμός όσων το διακινούν και η παντελής άγνοιά τους σχετικά με τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης. Η πραγματικότητα είναι ότι τα δεδομένα στα οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραποιήσει την πραγματικότητα, είναι δεδομένα τηλεμετρίας, δηλαδή τα ανώνυμα δεδομένα που απαιτούνται για να τρέξει μια οποιαδήποτε εφαρμογή στον παγκόσμιο ιστό: Σε τι συσκευή τρέχει, με τι λειτουργικό σύστημα κ.α. Τα τεχνικά αυτά δεδομένα δεν ταυτοποιούν φυσικό πρόσωπο. Τα δεδομένα αυτά συμβάλλουν στο να διορθώνονται τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν από τη χρήση της εφαρμογής ώστε να βελτιστοποιείται η λειτουργία της.

4. Το ΥΠΑΙΘ απέκρυπτε τη σύμβαση της CISCO

Η σύμβαση της δωρεάς, όπως ο ίδιος ο τίτλος της μνημονεύει, δεν συνεπαγόταν ούτε ένα ευρώ οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο, και συνεπώς δεν προβλέπεται ανάρτηση στο ηλεκτρονικό σύστημα ΚΗΜΔΗΣ. Παρ' όλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας είχε θέσει τη σύμβαση δωρεάς στη διάθεση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων κανείς δεν προσήλθε να τη δει, και βεβαίως την είχε υποβάλει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία και την μελέτησε αναλυτικά προτού βγάλει την εγκριτική της απόφαση τον Σεπτέμβριο 2020. Τον Ιανουάριο 2021 η δωρεά έληξε, η τηλεκπαίδευση εντάχθηκε στο πρόγραμμα υφιστάμενων αδειών του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του Δημοσίου και οι σχετικές συμβάσεις αναρτήθηκαν αμέσως στο ΚΗΜΔΗΣ. Μόλις το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τις συμβάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι σχετικές εγκριτικές πράξεις και το ενισχυμένο προστατευτικό πλαίσιο προσωπικών δεδομένων το οποίο διεκδίκησε - και πέτυχε - το Υπουργείο από την εν λόγω εταιρεία. Επισυνάπτουμε την εν λόγω σύμβαση εδώ και εδώ.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την τηλεκπαίδευση

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση πολέμησε λυσσαλέα το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης από την αρχή, με διαφορετικό πρόσχημα κάθε φορά: ότι δεν υπήρχε δωρεά, ότι δεν είχε υπάρξει διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι δεν είχε εκπονηθεί μελέτη εκτίμησης αντικτύπου. Η αλήθεια όμως είναι η εξής: η δωρεά υπήρξε, η διαβούλευση με την Αρχή ήταν συνεχής, και η Έκθεση Αντικτύπου έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Όταν η παροχή ήταν δωρεάν, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούσε την Κυβέρνηση επειδή είναι δωρεάν και όχι επί πληρωμή. Τώρα που εντάχθηκε σε πλαίσιο αγοράς αδειών - που διαπραγματεύθηκε και επέλεξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (!) - ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 14 ευρώ τον χρόνο για κάθε άδεια εκπαιδευτικού για να μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση στους μαθητές του, να συνεδριάζει με τους συναδέλφους του κ.ο.κ.

6. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να επενδύσει σε ένα ισχυρό δημόσιο δίκτυο αντί να κάνει χρήση ιδιωτικής πλατφόρμας

Η δημιουργία μιας τεράστιας δημόσιας υποδομής από την αρχή, και δη όταν αυτή υπάρχει έτοιμη στον ιδιωτικό τομέα, θα ήταν μια ασύμμετρη, άσκοπη και παράλογη επένδυση για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης και εφήμερης ανάγκης. Η αξιωματική αντιπολίτευση μάχεται υπέρ μιας δημόσιας πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, λες και αυτή θα έρθει δωρεάν ή λες και θα πρέπει να μονιμοποιηθεί η τηλεκπαίδευση! Για να προσεγγίσουμε την τεχνογνωσία και τις υποδομές των παγκόσμιων υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης θα απαιτούνταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ένα τεράστιο δημόσιο κονδύλι, το οποίο είναι σαφώς προτιμητέο να το επενδύσουμε πολύ πιο στοχευμένα: π.χ. στην επένδυση του άλματος ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών που έχει συντελεστεί τον τελευταίο χρόνο, μέσω προγράμματος ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση 560.000 νέων μας με τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών

Στο θέμα επανήλθε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κοινή δήλωση των τομεαρχών Παιδείας, Ν. Φίλη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μ. Κάτση.

"Η κ. Κεραμέως, αφού επί ένα χρόνο κρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει  τις συμβάσεις της τηλεκπαίδευσης με την εταιρία Cisco, στο site του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση", σχολιάζουν και συμπερασματικά, σημειώνουν πως:

  • Τελικά η "δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης" όπως διατείνονταν ψευδώς η Υπουργός, αποδείχτηκε ότι κόστισε πάνω από 2εκ € για ένα χρόνο.
  • Με καθυστέρηση 5 μηνών η κ. Κεραμέως υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και ευτυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019 "ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2" και δεν τα στερεί από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό της Παιδείας.
  • Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ειδικά των ανηλίκων μαθητών» αναφέρουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται:  

«Για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμπαίζει τη Βουλή των Ελλήνων, τον πολιτικό κόσμο, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία. Συνεχίζει την αυταρχική και αδιαφανή πολιτική της, ασκώντας αντιεκπαιδευτική πολιτική. Ουσιαστικά αφήνει στην τύχη της την εκπαίδευση. Δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση και για να αμβλυνθούν οι τόσες και τόσες ανισότητες που πλήττουν τους μαθητές μας. Εδώ και έναν χρόνο έχει δημιουργηθεί μαθησιακό και μορφωτικό κενό στα παιδιά και στους νέους της χώρας και το Υπουργείο δεν έχει ακόμα παρουσιάσει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισής του. Λειτουργεί σαν να βαίνουν όλα καλώς.

Η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη. Απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη Βουλή, τις ανεξάρτητες αρχές, τη διαφάνεια, τον δημοκρατικό διάλογο με περισσή αλαζονεία και αυταρχισμό. Τώρα διαφάνηκε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο, για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσφατη κρίση στο “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την συνεχή προσπάθεια της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Τώρα καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση των σχετικών δημόσιων θεσμών: του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου του ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟΥ, των ασύγχρονων πλατφορμών e-me, e-class, του Ψηφιακού Σχολείου κλπ, που εγκαταλείφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και από τη σημερινή της Ν.Δ. Η κ. Κεραμέως και η Ν.Δ. είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας. Επιμένουμε σταθερά και αταλάντευτα για την εδώ και τώρα δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη “Ψηφιακής Παιδείας”, με δημόσιο θεσμικό διάλογο για να μπορέσει τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και των καιρών».

Παρέμβαση έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, καλεί "το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα τη σύμβαση που παραχωρεί τα προσωπικά δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη Cisco και την κ. Κεραμέως να σταματήσει να εμπαίζει τα κόμματα και τους πολίτες".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαρδαλιάς για lockdown: “Καμπανάκι” για 10 περιοχές της χώρας και χαλάρωση των μέτρων (βίντεο)Σήμερα 17:56 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ποιες είναι οι περιοχές για τις οποίες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σπαραγμός στην κηδεία της Καρολάιν (εικόνες)Σήμερα 16:20 | Ειδήσεις

Με το μωρό στην αγκαλιά του, ο πατέρας συνόδευσε την αδικοχαμένη σύζυγό του, στην τελευταία της κατοικία.

Νέα Σμύρνη: συλλήψεις για το μαχαίρωμα άνδρα από νεαρούςΣήμερα 14:13 | Ειδήσεις

Πόσοι ειναι συνολικά οι φερόμενοι ως δράστες, Πόσοι συνελήφθησαν απο τους αστυνομικούς. Ανήλικοι μεταξύ των κατηγορούμενων.

Βεστάγκερ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ίσως να έχει την ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2022Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Εύσημα στον Πρωθυπουργό από την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ποια θέματα συζητήθηκαν στην συνάντηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πτήσεις εσωτερικού προς νησιά: Οδηγίες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού21:44Κικίλιας: το ευχαριστώ στους λοιμωξιολόγους για την προσφορά τους21:33Παρεμπόριο: Κατασχέθηκαν χιλιάδες “μαϊμού” θήκες κινητών και tablets (εικόνες)21:21“Ήλιος”: νέα επεισόδια με δραματικές εξελίξεις (εικόνες)21:09Κορονοϊός - Μπουρλά για εμβόλιο: ίσως χρειαστεί τρίτη δόση20:58Media: Ο Θοδωρής Κυριακού για τις προκλήσεις της νέας εποχής (βίντεο)20:46Ο Παναθηναϊκός “σκούπισε” τον Ιωνικό Νικαίας20:33Κορονοϊός - Κοντοζαμάνης: Επιστροφή στην κανονικότητα για τα νοσοκομεία20:21Πρίγκιπας Χάρι: ήταν σαν να ζω σε ζωολογικό κήπο - με απογοήτευσε ο πατέρας μου20:09Αγρίνιο: Τραγωδία σε αγώνα Dragster (βίντεο)19:57Γυναικολόγος στη Ρόδο: Γυναίκες που τον κατηγορούν για βιασμό μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)19:44“Διονύσιος Σολωμός” και “Γιώργος Σεφέρης” ονομάστηκαν κήποι της Μπολόνια19:31Τουρισμός - Γκερέκου στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους τουρίστες (βίντεο)19:17Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Σημάδια αποσυμπίεσης δείχνει το ΕΣΥ (βίντεο)19:04ΙΔΙΣ – Μπακογιάννη: η Συμφωνία των Πρεσπών έλυσε ένα πρόβλημα της χώρας18:50Χαρδαλιάς για lockdown: “Καμπανάκι” για 10 περιοχές της χώρας και χαλάρωση των μέτρων (βίντεο)18:38Παπαευαγγέλου για κορονοϊό: σταθερά πτωτική η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων18:27Γλυφάδα: Είχαν πάνω τους 8 είδη ναρκωτικών και “μια περιουσία”18:14Κορονοϊός: Παπαευαγγέλου και Χαρδαλιάς για τα εμβόλια και την άρση του lockdown18:04ΣΥΡΙΖΑ για Πανελλαδικές Εξετάσεις: η κυβέρνηση εξαπατά τους μαθητές και τις οικογένειες τους17:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο