LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2021 18:20

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναλυτικά η ανανέωση οδηγιών απο το ΓΕΕΘΑ.

Στρατιώτες - στρατός

Άδειες, τελετές, προσωπικό από τα κλιμάκια διοίκησης και η συμμετοχή σε διεθνείς ασκήσεις κόβονται από τις Ένοπλες δυνάμεις μετά τη διαταγή που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ σχετικά με τα νέα μέτρα που θα λαμβάνονται από αύριο Σάββατο σε όλες τις μονάδες για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των επιπρόσθετων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Κορωνοϊού (COVID 19), το ΓΕΕΘΑ έχει λάβει επιπλέον τα ακόλουθα μέτρα.

Τα Επιτελεία κάθε κλιμακίου Διοίκησης και κατά κρίση των Αρχηγών ΓΕ θα λειτουργούν / στελεχώνονται με το κατά το δυνατόν λιγότερο απαιτούμενο προσωπικό και όχι κάτω από το 50% της υπηρετούσας δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που θα απουσιάζει με πάσης φύσης άδεια. Επισημαίνεται η με μέριμνα των Διοικητών – Διευθυντών απαρέγκλιτη τήρηση των απώτατων χρονικών ορίων εξάντλησης των δικαιούμενων αδειών, όπως αυτά καθορίζονται στις κείμενες διατάξεις.

Η λειτουργία με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό και σε ποσοστό όχι μικρότερο του 30% (αναλόγως και των λειτουργικών αναγκών) των ακόλουθων υπηρεσιών ΝΠΔΔ:

ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ – Πολεμικό Μουσείο και Παραρτήματά του – ΛΑΕΔ – ΑΟΟΑ – ΑΠΟΕΑ – ΤΑΑΘΠ – ΟΣΜΑΕΣ – ΕΘΑ – ΤΠΝ.
ΜΤΣ – ΜΤΝ – ΜΤΑ – ΤΕΘΑ – ΤΑΑ – ΤΑΜΠΥ – ΕΛΟΑΣ – ΕΛΟΑΝ – ΕΛΟΑΑ.

Στις στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες απαιτείται επαφή με το κοινό (π.χ. Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού, Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού κ.λπ.), όπου είναι εφικτό η εξυπηρέτησή του να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης, με παράλληλη διεκπεραίωση των αιτημάτων και παροχή πληροφοριών µέσω διαδικτύου.

Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού επιβατών ανά όχημα, με το σύνολο των επιβαινόντων να φέρει μάσκα.

Παράθεση γευμάτων για όλο το προσωπικό από τις Στρατιωτικές Λέσχες θα εκτελείται μόνο για κατανάλωση σε συσκευασία (πακέτο) και όχι για κατανάλωση εντός των εγκαταστάσεών τους.

Χρήση των γυμναστηρίων θα γίνεται με τους κατάλληλους περιορισμούς και για την εξυπηρέτηση μόνον συγκεκριμένου προσωπικού.

Αναστέλλονται τα ακόλουθα:

  • Αντιπροσωπείες και συμμετοχή σε σχολεία από και προς το εξωτερικό.
  • Άδειες εξωτερικού (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων και κατά κρίση των ΓΕ).
  • Συμμετοχή των ΕΔ σε Διακρατικές – Διεθνείς Ασκήσεις. Νέες δραστηριότητες θα εξετάζονται κατά περίπτωση.
  • Οι ορκωμοσίες στρατευμένων θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους και σε δύο (2) ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων.

Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

Οι τελετές πάσης φύσεως (παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, ορκωμοσίες, παράδοση αναμνηστικών, κ.τ.λ.) θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία – άγημα και χωρίς προσκεκλημένους – δεξιώσεις.

Διενέργεια συναντήσεων / συσκέψεων τηρούμενης της απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.

Συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού / εθιμοτυπικών εκδηλώσεων – επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται συμμετοχή προσωπικού, θα παρέχονται σχετικές οδηγίες.

Το ΓΕΣ θα συνεχίσει την κατασκευή ειδικών κυτίων (αντισηπτικό, μάσκες, γάντια) για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και για την κάλυψη αναγκών κατάταξης της ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις ανάγκες των ΓΕ.

Με μέριμνα των ΓΕ θα υφίστανται σε επάρκεια και σε όλες τις Μονάδες και Στρατιωτικές Υπηρεσίες μέσα πρόληψης μετάδοσης COVID-19 (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό).

Συνεχίζεται η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας στο προσωπικό που τη δικαιούται και ανήκει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τέλος επισημαίνεται ότι συνιστά ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης (τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία αγνοεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών (βίντεο)Χθες 22:08 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για τις τουρκικές προκλήσεις, το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο (βίντεο)Χθες 20:51 | Ειδήσεις

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός είχε τετ-α-τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Σπαρακτικό “αντίο” στην αδικοχαμένη Δώρα (εικόνες)Χθες 16:59 | Ειδήσεις

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΠαρασκευήςΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ. Πόσες νέες μολύνσεις και σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πες αντίο στα μαύρα στίγματα με… ντομάτα!23:59Οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν… άπιστο!23:48Κορονοϊός - Ανήλικοι αθλητές: Με self test οι προπονήσεις και οι αγώνες23:37“Άγριες Μέλισσες”: τα πρώτα επεισόδια του 3ου κύκλου (εικόνες)23:24Λαμία: νταλίκα “έσπερνε” φωτιές στον δρόμο (εικόνες)23:12Αναπτυξιακός Νόμος - Γεωργιάδης: Επιτάχυνση ένταξης για νέα επενδυτικά σχέδια22:59Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους22:47Γιάννης Αντετοκούνμπο - ESPN: Μια “ανάσα” από την κορυφή του Top-10022:33Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία αγνοεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών (βίντεο)22:20Θράκη: Νέα παρέμβαση της Τουρκίας22:09Κρήτη: Άγρια συμπλοκή με σιδηρολοστούς21:57Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η ομιλία στην Γενική Συνέλευση (βίντεο)21:44Γυναικοκτονία: 50 δολοφονίες κάθε εβδομάδα στην ΕΕ (βίντεο)21:35ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ιταλός διαιτητής στο ντέρμπι της Τούμπας21:22Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο (βίντεο)21:10“Ήλιος”: νέα επεισόδια με αδυσώπητες αποκαλύψεις (εικόνες)20:58Ίλι Καρέλι: ξεκίνησε η δίκη για τον βασανισμό του βαρυποινίτη (βίντεο)20:45“Υγεία πάνω απ΄ όλα”: πανάδες, κορεσμένα λιπαρά και αγγεία20:32Κορονοϊός: Πως θα λειτουργούν τα Πανεπιστήμια20:20Λεχαινά: “Το έσκασε” μέσα από τα χέρια των αστυνομικών20:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο