LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2020 14:02

Βιολογική ενίσχυση με βλαστοκύτταρα σε παθήσεις του ώμου

Γράφει ο Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ.

Νευρώνες - βλαστοκύτταρα

Ο ώμος είναι μια θαυμαστή άρθρωση! Είναι η άρθρωση με το μεγαλύτερο εύρος κίνησης στο ανθρώπινο σώμα. Δοκιμάστε να ζήσετε μια μέρα κρατώντας καθηλωμένο τον ώμο σας?. Καθημερινές κινήσεις όπως η μεταφορά αντικειμένων, το ντύσιμο, το χτένισμα, η άθληση, ακόμη και μια αγκαλιά γίνονται με δυσκολία.

Τέσσερις είναι οι μύες του ώμου: υπερακάνθιος, υπακάνθιος, ελάσσων στρογγύλος και υποπλάτιος, οι οποίοι δημιουργούν το τενόντιο πέταλο των στροφέων. Αυτοί, βοηθούν στην ανύψωση και τις στροφικές κινήσεις και ευθύνονται για τη σταθερότητά του. Λόγω της ιδιαίτερης στενότητας του χώρου στον οποίο ενεργούν έχουν την ιδιότητα να τραυματίζονται πολύ εύκολα.

Παλαιότερα, τραυματισμούς τέτοιου είδους τους ονομάζαμε περιαρθρίτιδα ο ασθενής μάθαινε να ζει με τον πόνο και τον περιορισμό της κίνησης.  Τότε, η χειρουργική αντιμετώπιση ήταν ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία λόγω των μεγάλων χειρουργικών τομών στην περιοχή και των μετεγχειρητικών συμπτωμάτων. 

Aρθροσκοπική αντιμετώπιση: επέμβαση μιας ημέρας

Σήμερα, όμως, η αποκατάσταση, αυτών των τραυματισμών γίνεται αρθροσκοπικά. Μία μέθοδος, που αντί χειρουργικών τομών, ειδική κάμερα, το αρθροσκόπιο, εισέρχεται στην άρθρωση μέσω μιας οπής διαμέτρου μόλις 3.5-4.5 χιλιοστών! Με αυτό τον τρόπο, ο χειρουργός μπορεί να εντοπίσει εύκολα τον τραυματισμό -συνήθως ρήξη του τενοντίου πετάλου- και με την εισαγωγή εργαλείων, να καθηλώσει και να συρράψει τον τένοντα ή τους τένοντες χωρίς να τραυματίσει τους υπερκείμενους υγιείς ιστούς. Η αρθροσκοπική αντιμετώπιση είναι επέμβαση της μιας ημέρας! Ο ασθενής έρχεται το πρωί στο νοσοκομείο και το βράδυ επιστρέφει στο σπίτι του, στην καθημερινότητα και την εργασία του. Χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία,  μπορεί να χρησιμοποιεί το χέρι του από την πρώτη στιγμή και να εξυπηρετείται.

Θεραπεία Βλαστοκυττάρων

Στην περίπτωση των εκτεταμένων ρήξεων του στροφικού πετάλου, η πλήρης αρθροσκοπική αποκατάσταση μπορεί να μην είναι δυνατή. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η βίο-κυτταρική αναγεννητική ιατρική "Stem Cell Therapy" ή  "Θεραπεία Βλαστοκυττάρων" δίνει τις λύσεις. Η πειραματική χρήση βλαστοκυττάρων αυξάνεται ολοένα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και παντού στον κόσμο, με συγκλονιστικό ρυθμό.

Τί είναι  η "Θεραπεία Βλαστοκυττάρων";

Η βίο-κυτταρική αναγεννητική ιατρική αναφέρεται στη χρήση βιολογικών αυξητικών παραγόντων, προϊόντων ιστού και ζωντανών βλαστικών και στρωματικών κυττάρων που προέρχονται από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο, διεγείρεται η αυτό-επούλωση και η αναγέννηση των τραυματισμένων ιστών όλων των τύπων. Στους ενήλικες, τα βλαστοκύτταρα ανευρίσκονται στο μυελό των οστών και στον λιπώδη ιστό. Στην Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ, συγκεκριμένα, προτιμούμε τη λήψη μυελού των οστών, κυρίως από το λαγόνιο οστό αλλά και από το εγγύς βραχιόνιο οστό και την εγγύς κνήμη.

Η επεξεργασία και η απομόνωση των βλαστοκυττάρων σε λειτουργική μορφή, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία χρειάζεται ακρίβεια και λεπτομέρεια. Γι΄ αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελείται από εξειδικευμένα εργαστήρια και έμπειρους βιοτεχνολόγους, οι οποίοι παρέχουν υπό άσηπτες συνθήκες, ένα άριστης ποιότητας και καθαρότητας συμπυκνωμένο διάλυμα πλούσιο σε βλαστοκύτταρα. Το διάλυμα αυτό, είτε σε υγρή μορφή είτε σε μορφή πήγματος, τοποθετείται στο στροφικό πέταλο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ή και μετά από αυτό. 

Η "Θεραπεία Βλαστοκυττάρων" είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς το υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή, παρέχοντας τα απαραίτητα βιολογικά υλικά για την ευόδωση της επούλωσης, η οποία σε συνδυασμό με την χειρουργική αποκατάσταση και τα εξατομικευμένα φυσιοθεραπευτικά πρωτόκολλα, οδηγεί στο μέγιστο δυνατό κλινικό αποτέλεσμα. 

Η Γ΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ με το έμπειρο και καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό της έχει σαν στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που σχετίζονται με τις παθήσεις των αρθρώσεων. Μέσω εξατομικευμένων θεραπειών, επαναστατικών και πρωτοπόρων μεθόδων κι ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών, επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ορθοπαιδικών παθήσεων. Η παραπάνω διαδικασία πραγματοποιείται με σοβαρότητα και επιστημονικότητα, σε ένα φιλικό περιβάλλον, πάντα με σεβασμό τόσο στο πρόβλημα όσο και στην προσωπικότητα του ασθενούς.

Δεν θα πρέπει να αμελείτε την υγεία σας λόγω της πανδημίας του Covid-19 ή να αποφεύγεται να αναζητάτε υγειονομική περίθαλψη αν τη χρειάζεστε.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group σε όλα τα Νοσοκομεία του (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, ΜΗΤΕΡΑ, Metropolitan General, ΛΗΤΩ, Creta Interclinic) λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών του.

Metropolitan - ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

*Άρθρο του Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκη, Ορθοπαιδικού Χειρουργού, Διευθυντή Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛοιμωξιολόγοι: κατάργηση sms, αγορές χωρίς ραντεβού και κυκλοφορία έως τις 00:30Σήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Η εισήγηση προς την Κυβέρνηση. Πότε αρχίζουν να ισχύουν οι αλλαγές. Τι θα γίνει με όσους θέλουν να πάνε στα νησιά. Πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Ιατροδικαστής: από ασφυξία πέθανε η 20χρονηΣήμερα 12:55 | Ειδήσεις

Με τα χέρια τους και ένα κομμάτι υφάσματος προκάλεσαν τον θάνατο της άτυχης μητέρας, δίπλα στο 11 μηνών μωρό και στον σύζυγο της

Ιερά Σύνοδος για Ανάσταση: κυρώσεις σε δύο Μητροπολίτες και σε ιερείς που δεν πειθάρχησανΣήμερα 14:58 | Ειδήσεις

"Καμπάνες" της ΔΙΣ για δύο Ιεράρχες και αρκετούς ιερείς, οι οποίο δεν ακολούθησαν τις οδηγίες της. Έευνα για παρεκλλήσι με "άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες". 

Θεσσαλονίκη: άγρια ληστεία σε βενζινάδικο (βίντεο - ντοκουμέντο)Σήμερα 12:12 | Ειδήσεις

Δείτε καρέ – καρέ την θρασύτατη ληστεία με θύμα έναν νεαρό υπάλληλο. Οι δράστες του πήραν ακόμη και τα χρήματα από τις τσέπες αφού τον χτύπησαν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ: σοκ με Λάνγκφορντ16:18Λοιμωξιολόγοι: κατάργηση sms, αγορές χωρίς ραντεβού και κυκλοφορία έως τις 00:3016:08Η “Φάρμα”στο “Πρωινό”: Μπάχαλο με τον Ντούμπη (βίντεο)15:56Σταϊκούρας: στόχος μας οι μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών15:45Lockdown: πάρτι με 22 άτομα, “διαφυγή” από νησί με σκάφος και “καμπάνες” στην εστίαση15:33Συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια από τον Πέτρο Συρίγο (βίντεο)15:21Γεννηματά: η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τους εργαζόμενους15:10Ιερά Σύνοδος για Ανάσταση: κυρώσεις σε δύο Μητροπολίτες και σε ιερείς που δεν πειθάρχησαν14:59Η Ζήνα Κουτσελίνη στο “Πρωινό”:η κουβέντα με τον Καραϊβάζ το πρωί της δολοφονίας του (βίντεο)14:46Χατζηδάκης - Εργασιακά: τι αλλάζει σε ωράρια, τηλεργασία και απολύσεις14:35Euro 2020: ο Λαπόρτ διάλεξε... Ισπανία14:23Θεσσαλονίκη: Ληστές άρπαξαν 20.000 ευρώ από ιδιοκτήτη επιχείρησης (εικόνες)14:11Η Ελένη Μενεγάκη στο “Πρωινό” για την επιστροφή στην τηλεόραση (βίντεο)14:00Ρέγκλινγκ σε Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης: Καλό το ελληνικό σχέδιο 13:49Σάκκαρη – Ρώμη: “πικρή” ήττα κι αποκλεισμός13:38“Άγριες Μέλισσες” spoiler από “Το Πρωινό”: Επανασύνδεση και πρόταση γάμου στο Διαφάνι13:26#Metoo - Πέτρος Φιλιππίδης: δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού 13:14Θεσσαλονίκη: άγρια ληστεία σε βενζινάδικο (βίντεο - ντοκουμέντο)13:05Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Ιατροδικαστής: από ασφυξία πέθανε η 20χρονη12:55Κομισιόν - Ελλάδα: Ανάπτυξη 4,1% το 2021 και 6% το 2022 12:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο