LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2020 14:39

Οι πλέον σύγχρονες τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος

Γράφουν οι ειδικοί του ΥΓΕΙΑ και του Metropolitan Hospital.

Metropolitan - MAKO

Η οστεοαρθρίτιδα είναι το πιο συχνό νόσημα του μυοσκελετικού συστήματος με κύριο σύμπτωμα τον πόνο κατά τη βάδιση ή την άνοδο και κάθοδο σκάλας ενώ σε προχωρημένο στάδιο προκαλείται και νυχτερινός πόνος. 

Η θεραπεία στα πρώιμα στάδια περιλαμβάνει χαμηλής έντασης ασκήσεις, φυσικοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Όταν η συντηρητική αγωγή στο προχωρημένο στάδιο δεν υποχωρεί τότε ακολουθεί η χειρουργική αγωγή δηλαδή η ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος.

Ολική αρθροπλαστική ισχίου

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου ήταν η επέμβαση του 20ου αιώνα αφού ο ασθενής με οστεοαρθρίτιδα αποκαθίστατο με πλήρη δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αντικαθίστανται η κεφαλή του μηριαίου και η κοτύλη με μέταλλο και πλαστικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα (τιτάνιο, κεραμικό κ.ά.)  και είναι πολύς μεγάλης διάρκειας επιβίωσης.

Σύγχρονες τεχνικές

Υπάρχουν διαφορετικές χειρουργικές μέθοδοι της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου που εφαρμόζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ΥΓΕΙΑ. Όλες οι τεχνικές προσπέλασης προσφέρουν μικρή τομή δέρματος, μικρή απώλεια αίματος καθώς και γρήγορη κινητοποίηση και αποκατάσταση.

  • Τεχνική AMIS: Πρόκειται για ελάχιστης επεμβατικότητας πρόσθια προσπέλαση η οποία δεν δημιουργεί τραυματισμό στους μυς και προσφέρει γρήγορη κινητοποίηση και άμεση αποκατάσταση.
  • Τεχνική Superpath: Πρόκειται για ελάχιστης επεμβατικότητας οπίσθια προσπέλαση η οποία προσφέρει ατραυματική τεχνική στους μυς (κανένας μυς δεν κόβεται), άμεση κινητοποίηση και τάχιστη αποκατάσταση.
  • Τεχνική Miniposterior: Με την τεχνική αυτή γίνεται οπίσθια προσπέλαση του ισχίου η οποία προσφέρει μικρή βλάβη στους μυς, μικρή αιμορραγία και γρήγορη κινητοποίηση.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί εξαιρετική θεραπευτική λύση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. Προσφέρει απαλλαγή από τον πόνο και πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ασθενούς.

Κατά τη διάρκεια της ολικής αρθροπλαστικής γίνεται προσεκτικός χειρισμός των μαλακών μορίων και κυρίως η διατήρηση των πλαγιών συνδέσμων για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Η κινητοποίηση είναι άμεση με πλήρη φόρτιση.

  • Κλασική ολική αρθροπλαστική γόνατος: Η ολική αρθροπλαστική γόνατος από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου. Υπάρχουν διαφόρων τύπων ολικές αρθροπλαστικές γόνατος ανάλογα με την οστική ή συνδεσμική βλάβη του γόνατος.
  • Πρωτόκολλο Fast track: Το πρωτόκολλο Fast Track γρήγορης αποκατάστασης αποτελεί συνολική αντιμετώπιση της επέμβασης αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος, τόσο διεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά. Χρησιμοποιεί ειδική παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη αγωγή η οποία υπό κατάλληλες προϋποθέσεις επιτρέπει άμεση – σε λίγες ώρες, κινητοποίηση και έξοδο από το νοσοκομείο ακόμα και την ημέρα του χειρουργείου.

Metropolitan - MAKO

Επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου με το Ρομποτικό Σύστημα ΜΑΚΟ*

Σε όλες τις επεμβάσεις ρομποτικής ορθοπαιδικής πραγματοποιείται ειδική τομογραφία πολύ υψηλής ανάλυσης, με απόλυτο σεβασμό στην ανατομία κάθε ατόμου και προσαρμογή της νέας άρθρωσης σύμφωνα με τις ανατομικές συνθήκες. Στις επεμβάσεις αυτές, η ακρίβεια στην προπαρασκευή των οστών και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, δίνουν ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομικότητα της άρθρωσης, που προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο. Επίσης, η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με το ΜΑΚΟ αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών, πέραν των 15 χρόνων, ενώ οι ασθενείς περπατούν το αργότερο 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Το ρομποτικό σύστημα ΜAKO χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς και εγγυάται στον ασθενή εξατομικευμένο προσχεδιασμό της επέμβασης, ελάχιστη επεμβατικότητα, λιγότερο πόνο, γρηγορότερη ανάρρωση και λιγότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο.

Μετά την επέμβαση αρθροπλαστικής, ο ασθενής λαμβάνει μια «Ταυτότητα Ασθενούς» (Μako Patient I.D.), η οποία διασφαλίζει ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε θεραπευτήριο που διαθέτει το γνήσιο ρομπο­τικό σύστημα ορθοπαιδικής χειρουργικής MAKO  του οίκου Stryker (ΗΠΑ), ότι ο ορθοπαιδικός χειρουργός που την πραγματοποίησε εκπαιδεύτηκε σε εξειδικευμένο εκ­παιδευτικό κέντρο του εξωτερικού και είναι πιστοποιημένος για τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή και εξαιρετικά προηγμένη χειρουργική τεχνική.

Στην Ελλάδα το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ υπάρχει αποκλειστικά, στο ΥΓΕΙΑ και στο Metropolitan Hospital

Δεν θα πρέπει να αμελείτε την υγεία σας λόγω της πανδημίας του Covid-19 ή να αποφεύγετε να αναζητάτε υγειονομική περίθαλψη αν τη χρειάζεστε.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group σε όλα τα Νοσοκομεία του (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, ΜΗΤΕΡΑ, Metropolitan General, ΛΗΤΩ, Creta Interclinic) λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός - Μεταλλάξεις: εκατοντάδες νέα κρούσματαΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Πόσες νέες μολύνσεις από παραλλαγές του ιού εντοπίστηκαν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, την τελευταία εβδομάδα. Ποια είναι η κυρίαρχη μετάλλαξη.

Επίθεση με βιτριόλι: Ποινική δίωξη στον ιερέα για κακούργημαΣήμερα 19:16 | Ειδήσεις

Ο 37χρονος έφτασε στο δικαστήριο χωρίς ράσα και φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι. Τι δήλωσε κατά την μεταφορά του στον ανακριτή.

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος συζυγοκτόνου στον ΑΝΤ1: τι μου είπε στη φυλακή (βίντεο)Σήμερα 18:43 | Ειδήσεις

Για “πολλά κενά” στη δικογραφία, έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου. Τι είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης για την επιμέλεια του παιδιού.

Novartis: Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης και Λοβέρδος ζητούν “να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες”Σήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ο πρώην Πρωθυπουργός και οι πέντε πρώην υπουργοί ζητούν να αποκαλυφθούν οι “προστατευόμενοι μάρτυρες” και να καταθέσουν με την ταυτότητα τους, όπως ζητεί και η Εισαγγελέας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαραθώνας: Χασισοφυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια (εικόνες)20:31“Μετάλλαξη Δέλτα” - Παυλάκης: Τα εμβόλια είναι μονόδρομος (βίντεο)20:19Κορονοϊός - ΠΟΥ: Οι μεταλλάξεις φέρνουν ετήσιο εμβολιασμό20:08Γλυκά Νερά: Από κοινού επιμέλεια του παιδιού ζητεί η οικογένεια του συζυγοκτόνου (βίντεο)19:54Βουλγαρία: 'Ερευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών 19:42Παναθηναϊκός: Ο Κάτας φεύγει, ο Πρίφτης έρχεται 19:31Επίθεση με βιτριόλι: Ποινική δίωξη στον ιερέα για κακούργημα 19:18Γλυκά Νερά - Δικηγόρος συζυγοκτόνου στον ΑΝΤ1: τι μου είπε στη φυλακή (βίντεο)19:07Επίθεση με βιτριόλι - Αθηναγόρας: στη Μονή Πετράκη θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας18:55Επίθεση στη Μονή Πετράκη - Κωτσιαντής στον ΑΝΤ1 για το παρελθόν του ιερέα (βίντεο)18:45Επίθεση με βιτριόλι – Δικηγόρος ιερέα: Το υγρό έπεσε ένα χιλιοστό από το μάτι μου18:33Ίσθμια: Θρίλερ με πτώμα σε παραλία18:21Κορονοϊός - Μεταλλάξεις: εκατοντάδες νέα κρούσματα18:10Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης 18:00Κορονοϊός: 489 νέα κρούσματα την Πέμπτη17:53Κοτόπουλο με πλιγούρι και μυρωδικά από τον Πέτρο Συρίγο17:43Ξενογιαννακοπούλου για επικουρική ασφάλιση: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα17:31Μακρόν για Τουρκία: Επανεκκίνηση του διαλόγου αφού διαλευκάνουμε τις γραμμές 17:20Φωτιά στο Μάτι: Μετάλλια σε αστυνομικούς που έσωσαν πολίτες (εικόνες)17:08Αγρίνιο: Στον εισαγγελέα ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (εικόνες)16:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο