LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2020 02:10

Ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία των περιπρωκτικών παθήσεων

Γράφει ο Φώτιος Αρχοντοβασίλης, MD, PHD, FISS, FEHS, Χειρουργός εξειδικευμένος στην Ορθοπρωκτική Χειρουργική, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Διευθυντής ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General.

λεκάνη - ρεκόρ - Βέλγος

Η ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας έχει συμβάλλει στη θεαματική αλλαγή της θεραπείας των περιπρωκτικών παθήσεων επιτρέποντας σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν πιο σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια, τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη του κόκκυγα.

HeLP®& LHP® ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας

Οι καινοτομικές τεχνικές, HeLP® (απολίνωση των αιμορροΐδων) και LHP® (αιμορροϊδοπλαστική) με laser υπερβαίνουν τα προβλήματα και τους περιορισμούς των προηγούμενων μεθόδων προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας:

Η μέθοδος HeLP® για την απολίνωση των αιμορροΐδων με laser πραγματοποιείται ενδοσκοπικά, εντελώς ανώδυνα, δεν απαιτεί εκτομή του ιστού και πραγματοποιεί (με φωτοπηξία) το σφράγισμα των αιμορροϊδικών αρτηριών χωρίς βελόνες και ράμματα.

Πραγματοποιείται από ειδικό laser που απορροφάται ισομερώς στο νερό και το αίμα υπό την καθοδήγηση υπερήχων που εντοπίζουν και «σφραγίζουν» τους τελικούς κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας (σε βάθος 4cm από την οδοντωτή γραμμή).

Η μέθοδος HeLP® διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ενδείκνυται για αιμορροΐδες δεύτερου βαθμού επιτυγχάνοντας την άμεση θεραπεία των επώδυνων συμπτωμάτων (υποτροπιάζουσες αιμορροϊδικές κρίσεις και αιμορραγίες).

Η μέθοδος αιμορροϊδοπλαστικής με laser LHP® είναι μία πραγματικά πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου 3ου και 4ου βαθμού (χωρίς πρόπτωση του βλεννογόνου). Πραγματοποιείται από μία μικρή οπή στη βάση του αιμορροϊδικού όζου μέσω της οποίας διέρχεται ένας ειδικός καθετήρας που εφαρμόζει ακτινικά, με ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια laser στον υποβλεννογόνιο ιστό προκαλώντας την συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου.

Τις επόμενες ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια» λειτουργικά ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση. Η αιμορροϊδοπλαστική διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, πραγματοποιείται από ειδικό laser με μεγάλη απορρόφηση στο νερό και είναι απόλυτα ασφαλής για το βλενογόνο και το σφικτήρα.

Πλεονεκτήματα των μεθόδων HeLP® και LHP® στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας

  • Mικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία χωρίς τομές ή ράμματα
  • Ελαχιστοποίηση του ρίσκου των ανοιχτών πληγών, του ενδεχόμενου μολύνσεως και του μετεγχειρητικού πόνου
  • Συρρικνώνουν (δεν κόβουν) τις αιμορροΐδες διαφυλάσσοντας απόλυτα την ανατομική δομή του πρωκτικού καναλιού
  • Διασφαλίζουν την προστασία του πρωκτοδέρματος και διατηρούν ανέπαφους το βλεννογόνο και το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.
  • Δίνουν λύση για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας όχι μόνο στα πρώιμα αλλά και στα προχωρημένα στάδια.

FiLaC®: η ασφαλέστερη θεραπεία για τα περιεδρικά συρίγγια

Η θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων αποτελεί πρόκληση όχι μόνο λόγω των σημαντικών υποτροπών μετά από επέμβασεις αλλά και λόγω του κινδύνου βλάβης του σφικτήρα και του ενδεχομένου ακράτειας.

Η θεραπεία FiLaC® (Fistula Laser Closure) είναι μια καινοτομική, ανώδυνη, αναίμακτη και απόλυτα ασφαλής μέθοδος θεραπείας των περιπρωκτικών (περιεδρικών) συριγγίων.

Μετά από τη λεπτομερή χαρτογράφηση της πάσχουσας περιοχής (συριγγώδεις πόροι) και τον καθαρισμό του συριγγίου, από την ήδη υπάρχουσα οπή εισάγεται ο ειδικός καθετήρας εκπομπής laser που με συγκεκριμένη ισχύ, μήκος κύματος και ένταση εξαχνώνει τα τοιχώματα των συριγγίων που δημιούργησε η φλεγμονή σε ελεγχόμενο βάθος, χωρίς να προκαλεί βλάβη σε παρακείμενους ιστούς. Η ελεγχόμενη φωτοθερμική διαδικασία έχει έντονη αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, επιτυγχάνει αποστείρωση της περιοχής, διέγερση του κολλαγόνου και έναρξη της παραγωγής νέου ιστού και ταχείας επούλωσης και οριστικής θεραπείας των συριγγίων. Η μέθοδος FiLaC® δεν απαιτεί τη χρήση ραμμάτων ή άλλων υλικών και διατηρεί ανέπαφους το βλεννογόνο και το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε εδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.

SiLaC®: η πλέον ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την κύστη κόκκυγα

Αξιοποιώντας την εμπειρία από την επιτυχημένη χρήση του laser για τη θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων, η θεραπεία FiLaC® εφαρμόζεται πλέον με μεγάλη επιτυχία και στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα προσφέροντας εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία.

Από το υπάρχον στόμιο εισάγεται ο ειδικός καθετήρας που εφαρμόζει ακτινοβολία laser στα εσωτερικά τοιχώματα της κύστεως προξενώντας εξάχνωση της εσωτερικής κάψας και ελεγχόμενη, άσηπτη φλεγμονή που οδηγεί στην πλήρη επούλωση και την οριστική θεραπεία της. Η συνολική διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες μετά από λίγες ώρες χωρίς να χρειάζεται επώδυνες αλλαγές με γάζες ή άλλα επιθέματα. Η μέθοδος FiLaC® αποτελεί ιδανική επιλογή για τη θεραπεία υποτροπών, μετά από οποιαδήποτε προηγούμενη θεραπεία και προσφέρει άριστο κοσμητικό αποτέλεσμα.

Metropolitan - Φώτης Αρχοντοβασίλης 

*Άρθρο του Φώτιου Αρχοντοβασίλη, MD, PHD, FISS, FEHS, Χειρουργού εξειδικευμένου στην Ορθοπρωκτική Χειρουργική, Δρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπροέδρου Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Διευθυντή ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στα Γλυκά Νερά – Καρολάιν: ομολόγησε το έγκλημα ο σύζυγος τηςΧθες 21:49 | Ειδήσεις

«Έσπασε» μετά από πολύωρη ανάκριση ο 33χρονος πιλότος. Πως οι Αρχές διαλεύκαναν την υπόθεση αξιοποιώντας τα νέα στοιχεία.

Σκυλακάκης για Σχέδιο Ανάκαμψης: 3,9 δις ευρώ τον Ιούλιο στην Ελλάδα (βίντεο)Χθες 18:33 | Ειδήσεις

Τι είπε ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, καθώς και την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Χαρδαλιάς για κορονοϊό: νέα χαλάρωση των μέτρων και άνοιγμα δραστηριοτήτων (βίντεο)Χθες 18:40 | Ειδήσεις

Ανοίγουν λούνα παρκ και παιδότοποι. Οι αλλαγές σε λιανεμπόριο. Ποια είναι η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα της χώρας που καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου.

Euro 2020: Αποθέωση για Έρικσεν στο Δανία-Βέλγιο (βίντεο)Χθες 19:17 | Ειδήσεις

Συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης από ποδοσφαιριστές και φιλάθλους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ασπαρτάμη: Είναι τελικά ασφαλής ή όχι;23:59Euro 2020: Άνετα η Ολλανδία την Αυστρία (βίντεο)23:51Μόσιαλος: Με... Sex and the City τρολάρει τους ανεμβολίαστους23:42Κειτ Μίντλετον: Ο εκφοβισμός στο σχολείο, οι αυτοτραυματισμοί και η νευρική ανορεξία23:34Tα 5 “ηχηρά” σημάδια που υποδηλώνουν έλλειψη μαγνησίου23:25Angelina Jolie: Αυτό είναι το νέο της τατουάζ και δεν φαντάζεστε τι σημαίνει!23:17Στουρνάρας: Το 30% του Next Generation EU σε δράσεις κλιματικής αλλαγής23:09Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: Μνημόνιο συνεργασίας και διεθνές συνέδριο23:00Ναβάλνι: ο Πούτιν διαρκώς ψεύδεται22:47Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 20 βασικές αλλαγές 22:35Ο πρέσβης της Σερβίας έγραψε βιβλίο για την Ελληνική Ιστορία22:23Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Καρολάιν: ομολόγησε το έγκλημα ο σύζυγος της22:10Βούλα: Συμμορία λήστευε ανήλικους 21:58ΠΟΥ: “Τέλος” το αλκοόλ για εγκύους και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία21:46Ο οίκος Dior στο Καλλιμάρμαρο: Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας (βίντεο)21:33Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: ο άντρας της σκότωσε την Καρολάιν21:21Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης το ρυμοτομικό σχέδιο21:14Euro 2020: το Βέλγιο νίκησε με ανατροπή τη Δανία21:02Ο Χριστοδουλόπουλος ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο20:51Κορονοϊός - ΕΜΑ: Τα εμβόλια προστατεύουν, προς το παρόν20:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο