LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2019 18:34

Παυλόπουλος: η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει

Το μήνυμα που στέλνει η τριμερής συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου, σύμφωνα με τον ΠτΔ.  

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΙΣΡΑΕΛ ΚΑΤΖ

Το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ, καθώς και της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ.

Όπως σημείωσε ο ΠτΔ, οι σχέσεις αυτές λειτουργούν όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο, επιτρέποντας έτσι στην Ελλάδα και στο Ισραήλ ν΄ αναδειχθούν παράγοντες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνευσης στην ταραγμένη περιοχή μας, ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία, κυρίως εξαιτίας της προκλητικής και κατά προφανή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία, η ειρήνη δέχεται άκρως επικίνδυνα πλήγματα.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει τα μέγιστα και η Τριμερής Συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ. «Συνεργασία η οποία δίχως να θίγει, ούτε κατ΄ ελάχιστο, τις σχέσεις μας με τρίτες χώρες -αφού λειτουργεί συμπληρωματικώς και όχι ανταγωνιστικώς απέναντι σε άλλα σχήματα διαλόγου και συνεργασίας- αποτελεί παράδειγμα υπεράσπισης της συνεπούς εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου. Κατ΄ εξοχήν δε του Δικαίου της Θάλασσας, κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982, το οποίο, δυστυχώς, η Τουρκία παραβιάζει με προκλητικό τρόπο. Η Τριμερής Συνεργασία μας λοιπόν στέλνει το μήνυμα προς την Τουρκία ότι η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα μένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη του στόχου της τόνωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια περίοδο εξαιρετικής φιλίας μεταξύ των δυο χωρών, γεγονός το οποίο -όπως είπε- διαπίστωσε και κατά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει κοινή διόπτευση υπέρ της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι το Ιράν και η Τουρκία αποτελούν απειλές για την περιοχή.

Ακολούθως, επισήμανε, ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στα οποία Ελλάδα και Ισραήλ συνεργάζονται εξαιρετικά, όπως είναι ο τομέας της ενέργειας, της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς επίσης και τον προηγμένων τεχνολογιών. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ουδέποτε οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ και Κύπρου δεν ήταν καλύτερες και προσέθεσε ότι «και οι τρεις γνωρίζουμε και βλέπουμε μαζί τους κινδύνους που μας απειλούν».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΙΣΡΑΕΛ ΚΑΤΖ

Τέλος, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ προβληματίζεται έντονα από την άνοδο του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για την συνεργασία της και τη στήριξή της πάνω σε αυτόν τον τομέα, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα του στο γεγονός ότι το 2021 η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία του I.H.R.A. (International Holocaust Remembrance Alliance), το οποίο είναι ο Οργανισμός για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος. 

«Άρα λοιπόν, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την Ελλάδα γι΄ αυτήν την υποστήριξη, και να ευχαριστήσω για το γεγονός ότι ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μας επισκεφθεί τον Ιανουάριο 2020, στη διάρκεια των τελετών για την απελευθέρωση του Άουσβιτς, μαζί με τη συμμετοχή της Ρωσίας» υπογράμμισε ο κ. Κατζ, σημειώνοντας ότι και η μητέρα του ήταν από τους απελευθερωθέντες κατά τη διάρκεια της απελευθερώσεως του Άουσβιτς.

Απαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «για εμάς, τους Έλληνες, και για μένα προσωπικά, είναι μεγάλη τιμή αλλά ταυτοχρόνως και η εκπλήρωση ενός Ιερού Χρέους, το ότι τιμούμε στην Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση τα τραγικά θύματα του Ολοκαυτώματος». Και προσέθεσε ότι αισθάνθηκε πραγματική συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη, κατά τα εγκαίνια του -ανακαινισμένου πλέον- Εβραϊκού Μουσείου της πόλης.

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ξέρουμε τι σημαίνει η Θεσσαλονίκη, σε ό,τι αφορά τους φρικτούς διωγμούς των συμπατριωτών μας Εβραίων. Αλλά αισθανόμαστε πραγματική τιμή εμείς, οι Έλληνες, και από το γεγονός ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Κατόπιν τούτου, και μέσω του μουσείου θέλουμε να εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι στα θύματα του Ολοκαυτώματος».

Ευχαριστώντας τον κ. Παυλόπουλο, ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ υπογράμμισε ότι γνωρίζει για την πρόσφατη επίσκεψη του ΠτΔ στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζει για το Μουσείο το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και σημείωσε ότι μερικοί προσπαθούν να αρνηθούν το Ολοκαύτωμα.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι δύο χώρες εργάζονται για το καλό της Μεσογείου και για το καλό της περιοχής: «Έχουμε πολλά κοινά σημεία και πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα λάμψει και θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο διηνεκές»...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρόγραμμα “Ελευθερία”: ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ’ οίκονΣήμερα 06:41 | Ειδήσεις

Σύντομα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το σχέδιο. Έχουν διασφαλιστεί εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού ανέφερε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μεσανατολικό: Ρουκέτες από τον Λίβανο στο ΙσραήλΣήμερα 06:18 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός είπε πως ανταπέδωσε με βομβαρδισμούς του πυροβολικού προς τον Λίβανο. 

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: πολυεπίπεδη έρευνα για τον εντοπισμό των δραστώνΧθες 12:41 | Ειδήσεις

Με οδηγό την περιγραφή των δολοφόνων από τον 33χρονο σύζυγο της Καρολάιν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους ταυτοποιήσουν. Ο πιλότος μίλησε για δύο ψηλούς άνδρες και έναν μικρόσωμο.

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη ηλικιωμένος που αυνανιζόταν έξω από σχολείοΧθες 19:16 | Ειδήσεις

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόγραμμα “Ελευθερία”: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον 06:53Διεθνής Ημέρα Μουσείων: τα μουσεία της Ελλάδας γιορτάζουν06:40Μεσανατολικό: Ρουκέτες από τον Λίβανο στο Ισραήλ06:28Μεσανατολικό - Μπάιντεν: εξέφρασε την υποστήριξή του σε κατάπαυση πυρός06:15Καιρός: Ηλιοφάνεια και τοπικές μπόρες την Τρίτη06:03Τρεις λόγοι για να τρως μακαρόνια το βράδυ23:59Τομ Κρουζ: Παρολίγο να σκοτωθεί στα γυρίσματα της νέας του ταινίας!23:47Βάλε στη διατροφή σου πορτοκαλί και κίτρινα φρούτα και λαχανικά23:38Δένδιας: Η Τουρκία παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο23:29Basket League: Ο Προμηθέας “σκότωσε” το Περιστέρι23:16Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 15χρονος με ναρκωτικά23:04Εβελίνα Βαρσάμη: “Ραγίζει” καρδιές η νέα της ανάρτηση για τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη22:53Ανατροπή: “Η Covid-19 είναι αγγειακή και όχι αναπνευστική νόσος”22:40Χάρι Κέιν: Φεύγει από την Τότεναμ!22:28Κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για συνεργασία με το ISIS22:16Κεφαλονιά: Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο - Σε σχεδία εντοπίστηκε άνδρας22:03Ποντένσε: Χειρουργήθηκε και χάνει το Euro 202021:51Euro 2020 - Βέλγιο: η αποστολή του Μαρτίνεθ21:38Τροχαίο στο Λουτράκι: Νεκρός μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων (βίντεο)21:26“Τούρκος” ο Ερντογάν με Μπάιντεν για τη Γάζα: Έβαψες τα χέρια σου με αίμα21:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο