LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2019 12:38

Πέτσας: “Φαρσοκωμωδία” η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με τους υδρογονάνθρακες και τα ΕΛΠΕ

Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο της σειράς "Σοβαρότης μηδέν από τον ΣΥΡΙΖΑ", τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Στέλιος Πέτσας

«Όλοι οι Έλληνες είδαν χθες μια φαρσοκωμωδία στη Βουλή, όπου άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών» και άλλοι καταψήφισαν τις συμβάσεις για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που οι ίδιοι είχαν υπογράψει!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο της σειράς "Σοβαρότης μηδέν από τον ΣΥΡΙΖΑ", καθώς είχε προηγηθεί η δήλωση του βουλευτή του και τομεάρχη Οικονομίας Ν. Παππά που χαρακτήριζε σκάνδαλο "μια διαφαινόμενη πώληση" των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), "ξεχνώντας" ότι αυτή είχε αποφασιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ήταν υπουργός!» προσθέτει ο κ. Πέτσας και συμπληρώνει: «στο τρίτο επεισόδιο, κατά δήλωση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σαρακιώτη στην εκπομπή Brainstorming του Action24, στόχος της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν "να παραμείνουν τα ΕΛΠΕ στο δημόσιο"!».

«Μαθαίνουν λοιπόν οι Έλληνες πολίτες και όλοι οι επενδυτές ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραφε συμβάσεις που δεν ήθελε ποτέ να εφαρμόσει, ενώ διενεργούσε διαγωνισμούς, όπως αυτός για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ (18.04.2018, βλέπε σχετικά που ήταν προσχηματικοί» σημειώνει ο κ. Πέτσας.

Και καταλήγει: «Επομένως, τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο κυρίως ο κ. Τσίπρας, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη για την κοροϊδία. Επίσης, αναφορικά με τα ΕΛΠΕ, οφείλουν να απαντήσουν σήμερα πότε θα επιστρέψουν στους Έλληνες φορολογούμενους όλα τα έξοδα για την πρόσληψη και αποζημίωση νομικού, στρατηγικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ για την υποτιθέμενη, όπως αποδεικνύεται, ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ».

Σκουρλέτης: απαιτείται νέος εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός λόγω των νέων δεδομένων της κλιματικής αλλαγής

Επικαλούμενος έναν συνδυασμό δυσμενών παραγόντων, όπως την πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει το Δημόσιο από τα ΕΛΠΕ, την επιδείνωση των φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή λόγω της χρήσης ορυκτών καυσίμων, αλλά και την επικινδυνότητα της διαδικασίας εξόρυξης για το περιβάλλον, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης κατέδειξε την ανάγκη για έναν νέο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που θα αφορά και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9».

Πάνος Σκουρλέτης

«Υπάρχει μία κοινή οπτική και προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα. Και για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα, είναι γεγονός ότι δύο ζητήματα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας όταν μιλάμε, σήμερα, για το θέμα των εξορύξεων. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει η ουσιαστική παράμετρος της πλήρους αποχώρησης του δημοσίου από τα ΕΛΠΕ, όπως προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση». […] «Μακάρι να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι έχουμε μια επιχείρηση η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταγάγει ρεκόρ κερδών. Μετά το 2015. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέπεσε με την αλλαγή της διοίκησης από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέει πάρα πολλά, έχουν γραφτεί πάρα πολλά και όσοι ξέρουν πράγματα από το εσωτερικό της λειτουργίας της επιχείρησης μπορούν να κατανοήσουν γιατί συνέβη αυτό. Εκεί, λοιπόν, που έχουμε το κράτος κατά 35% μέτοχο και κερδίζει από αυτή την υπόθεση, ερχόμαστε και λέμε ότι δεν τα θέλουμε αυτά και πάει να αποσυρθεί το Δημόσιο. Σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένα προβλήματα όπως η δική μας και σε μια επιχείρηση που ελέγχει και τα στρατηγικά αποθέματα. Έχει μεγάλη σημασία ποια επιχείρηση ασκεί δικαιώματα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Ο δεύτερος λόγος που κάνει πολλούς από εμάς και συνολικά τον χώρο μας να βλέπει με επιφύλαξη το θέμα, είναι ότι το τελευταίο διάστημα -δεν είναι καινούργιο αλλά νομίζω ότι γίνεται πια κατανοητό από έναν ευρύτερο κόσμο- βλέπουμε σε πόσο οριακή κατάσταση έχει φτάσει η υπόθεση της κλιματικής αλλαγής». […] «Οκτώ στους δέκα ευρωπαίους πολίτες θα βρεθούν μέσα στα επόμενα χρόνια αντιμέτωποι με ακραία κλιματικά φαινόμενα, διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους. Ίσως είμαστε στο “και 5”. Η συμβολή της χρήσης ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στο θέμα κλιματική κρίση και κλιματική αλλαγή. Άρα, εδώ τίθεται ένα ζήτημα: ως χώρα πρέπει να ξανασκεφτούμε τον εθνικό μας σχεδιασμό με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην συμβάλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην επιβάρυνση της κατάστασης»; […] «Ένα μεγάλο μέρος των συμβάσεων ήταν από το ’13 και το ’14. Από τη στιγμή που είναι δρομολογημένη μια κατάσταση δεν μπορεί να υπάρχει ασυνέχεια στην αντιμετώπισή της διότι αυτό σημαίνει και κυρώσεις. Πληρώνεις. Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι να πάμε σε έναν νέο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα σε μία εντελώς νέα βάση». […] «Ο κ. Σταθάκης ήταν ο πρώτος υπουργός ο οποίος έκανε πράξη έναν νέο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, όταν αυτό ήταν μια άγνωστη έννοια τις προηγούμενες δεκαετίες (…) αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα νέα δεδομένα που σας ανέφερα».

«Οι εξορύξεις δεν σχετίζονται μόνο με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την χρήση του ορυκτού προς εκμετάλλευση. Είναι και η ζημιά και οι κίνδυνοι που αναλαμβάνεις όταν κάνεις την έρευνα. Με αβέβαιο αποτέλεσμα. Η περίπτωση, για παράδειγμα, ενός ατυχήματος στις δικές μας θάλασσες καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει και πόσο μπορεί να αντιστρατεύεται τον τουρισμό. Παρόλο ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον. Η Ελλάδα, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε και αυτό το βήμα της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, παρόλα αυτά δεν παύει να υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα, άρα και αυτή είναι μία παράμετρος. Έχουμε την πολυτέλεια σήμερα αυτά να τα αγνοούμε και να προχωρούμε όπως πριν από 20 και 30 χρόνια»;

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑκυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground ZeroΧθες 21:23 | Ειδήσεις

Στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal.

Κορονοϊός - Βόρεια Ελλάδα: τοπικό lockdown σε τρεις περιοχέςΧθες 19:02 | Ειδήσεις

Ποιες περιφερειακές ενότητας ανέβηκαν "στο κόκκινο". Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών μέτρων σε άλλες πέντε περιφερειακές ενότητες ανά την Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Ρόδο – Φίλη Ντόρας: Ο δράστης είχε χακάρει και τον υπολογιστή τηςΧθες 20:43 | Ειδήσεις

Η Μαριέττα Διάκου, φίλη της Ντόρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον εφιάλτη που βίωνε η άτυχη γυναίκα από τον δράστη

“Άγριες Μέλισσες”: οι χαρακτήρες του γ΄ κύκλου (εικόνες)Χθες 18:16 | Ειδήσεις

Γνωρίστε τους ήρωες που θα κυριαρχήσουν στα πρώτα επεισόδια του γ΄ κύκλου της σειράς εποχής του ΑΝΤ1, μαζί με τα “μυστικά” και τα “κρυφά χαρτιά” τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΔΔΥ: Λιμουζίνες από 400 ευρώ 07:11Η CIA απομάκρυνε τον σταθμάρχη της στη Βιέννη06:58Η Μπαρτσελόνα δεν τα κατάφερε ούτε με την Κάντιθ06:44Καταλονία: Ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στην Ιταλία06:31Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: τα 165 σημεία για δωρεάν rapid test την Παρασκευή06:17Καιρός: βελτίωση με τοπικές βροχές και κρύο την Παρασκευή06:04Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι για την οδύνη που προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς00:06Μητσοτάκης: Πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια παντού23:55Χαλκιδική: ψαροντουφεκάς αγνοείται από την Πέμπτη23:46Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Η Ελλάδα σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης23:33Κύθνος: συναγερμός για ακυβέρνητο ιστιοφόρο23:20Super League: Ο Βόλος στο... “ρετιρέ”23:08Άθληση: ποιες είναι οι απαραίτητες εξετάσεις για παιδιά που αθλούνται;22:54Ιωάννα Τούνη: Η πρώτη αντίδραση για τον σάλο με τα χρήματα που παίρνει (βίντεο)22:41Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Microsoft22:30ΔΕΗ για ΔΕΔΔΗΕ: Macquarie, ο προτιμητέος επενδυτής22:17“Άγριες Μέλισσες”: οι χαρακτήρες του γ΄ κύκλου (εικόνες)22:04Ηράκλειο: Νοσηλευτής απείλησε με μαχαίρι τις ερωμένες του!21:52Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground Zero21:39Θεσσαλονίκη: άνδρας νεκρός μετά από πτώση από μπαλκόνι21:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο