LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 17:51

“Εδώ Βρυξέλλες”...

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει χρήσιμες ειδήσεις και τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της ΕΕ.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει “βάσιμους λόγους” για να αποδεχθεί μια νέα παράταση του Brexit.

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, “βάσιμους λόγους” για την αποδοχή μιας ενδεχόμενης αναβολής της προθεσμίας για το Brexit, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Με 544 ψήφους κατά, 126 ψήφους κατά και 38 αποχές, οι ευρωβουλευτές κατά τη σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο ενέκριναν τη θέση τους για το διαζύγιο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτίθεται να υποστηρίξει την παράταση της προθεσμίας για το Brexit μόνο “αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι και ένας έγκυρος σκοπός ( αποφυγή μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, διοργάνωση γενικών εκλογών ή δημοψηφίσματος, ανάκληση του άρθρου 50 ή έγκριση μιας συμφωνίας αποχώρησης)».Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, πλην της ακροδεξιάς, επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποτρέψουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία και κρίνουν πως η υφιστάμενη συμφωνία, η οποία αποτέλεσε αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την προηγούμενη βρετανική κυβέρνηση, είναι «δίκαιη και ισορροπημένη».

Brexit

«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποσυρθεί από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αυτό θα συμβεί με πλήρη υπαιτιότητα της βρετανικής κυβέρνησης», υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται, ότι κάθε νέα συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

Brexit: « Ο κίνδυνος αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία παραμένει πολύ πραγματικός» 

«Ο κίνδυνος» αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία «παραμένει πολύ πραγματικός.... αν συμβεί αυτό θα είναι η επιλογή του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η επιλογή της ΕΕ» , προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. 

Έξι εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία του Brexit και δύο ημέρες μετά την άκαρπη συνάντηση του Γιούνκερ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ υπενθύμισε ότι «έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος» και ότι το Λονδίνο πρέπει να παρουσιάσει ρεαλιστικές προτάσεις για την αντικατάσταση τουbackstop για τα ιρλανδικά σύνορα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε επίσης, ότι στην προχθεσινή συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, ο Τζόνσον του  είπε ότι το Λονδίνο εξακολουθεί να επιθυμεί μια συμφωνία, όμως σκοπεύει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. 

AP - Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Βρυξέλλες

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν αν θα δώσουν νέα παράταση στη Βρετανία στη διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ φτάνει τα 433 δις ευρώ σε όλη την ΕΕ. Η Ελλάδα πρώτη σε επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) του σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται να φτάσει τα 433 δις ευρώ σε κινητοποίηση επενδύσεων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωναμε την Επιτροπή, από τον Σεπτέμβριο του 2019, οι συμφωνίες που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ προς τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, ανέρχονται σε 79,7 δις ευρώ σε χρηματοδότηση. Περίπου 972.000 νοφυείς επιχειρήσεις και ΜμΕ αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση. Επί του παρόντος, οι πέντε πρώτες χώρες σε κινητοποίηση επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ είναι η Ελλάδα, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Λετονία. Η ΕΤΕπ ενέκρινε 57,8 δις ευρώ για έργα υποδομής και καινοτομίας, τα οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν επιπλέον επενδύσεις ύψους 262,6 δις ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο ανήκει στον Όμιλο ΕΤΕπ, έχει εγκρίνει 21,9 δις ευρώ συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες και ταμεία για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 170,6 δισ ευρώ.

https://ec.europa.eu/commission/priorities/jobs-growth-and-investment/investment-plan-europe-juncker-plan/investment-plan-results_en

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: η μεγαλύτερη ανησυχία και η πρόθεση ψήφου στις εκλογές (βίντεο)Σήμερα 18:14 | Ειδήσεις

Όλα όσα έδειξε για την γνώμη και την πρόθεση των πολιτών η μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1.

Ελληνοτουρκικά - Φαρμακονήσι: Βίντεο ντοκουμέντο με πρόκληση από τουρκική ακταιωρόΣήμερα 19:23 | Ειδήσεις

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προβλήθηκε άλλη μια απόδειξη της έντασης που δημιουργούν και συντηρούν οι Τούρκοι. Το επεισόδιο, εικόνες του οποίου πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα “Δημοκρατία”, έγινε μια ημέρα πριν τα Φώτα.

Ανδραβίδα - Phantom: τα μηνύματα των πολιτικών για τον θάνατο του ΤσιτλακίδηΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Η συλλυπητήρια μηνύματα έστειλε ο πολιτικός κόσμος, μετά την επιβεβαίωση θανάτου και του δεύτερου πιλότου του Phantom, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Άλκης Καμπανός: σιωπηρή πορεία για τη μνήμη του (εικόνες)Σήμερα 17:04 | Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός σε μια πορεία εις μνήμην του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1: Οι πρωτιές του Ιανουαρίου 22:09Βόλος: Άνδρας “χαρίζει” το νεφρό του στη σύζυγό του21:55ΕΑΔ: Στο πειθαρχικό Δήμος λόγω μη τήρησης όρων δανειακής σύμβασης21:42Νέα Σμύρνη: Χειροπέδες στα μέλη της συμμορίας που μαχαίρωσαν τον 15χρονο21:28Αγρίνιο: Απείλησε με κατσαβίδι δημοτική υπάλληλο 21:15ΝΔ: 20 fake news για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και το Προεδρικό Διάταγμα21:02Βρήκαν χαμένη τραπεζική κάρτα... και άρχισαν τα ψώνια20:49Τσίπρας από Περιστέρι: στο δίλημμα “με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή” θα απαντήσει ο λαός20:36ΕΚΤ – επιτόκια: Αύριο οι αποφάσεις για την νέα αύξηση20:22Ελληνοτουρκικά – Φαρμακονήσι: Βίντεο ντοκουμέντο με πρόκληση από τουρκική ακταιωρό20:08Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: η μεγαλύτερη ανησυχία και η πρόθεση ψήφου στις εκλογές (βίντεο)19:55Βόλος: “Ντου” συμμορίας με καρδόνια σε σχολεία (εικόνες)19:42Άλκης Καμπανός: σιωπηρή πορεία για τη μνήμη του (εικόνες)19:28Εκλογές - Τουρκία: Νέα “βουτιά” στα ποσοστά του ΑΚΡ19:14Γεωργιάδης για Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχονται νέες μειώσεις19:01Λάρισα: Προφυλακίστηκε για τον βιασμό της συζύγου του18:47ΕΛΣΤΑΤ - Ανεργία: στο 11,6% τον Δεκέμβριο18:34ΗΠΑ: το FBI ερευνά το εξοχικό του Τζο Μπάιντεν18:20Ανδραβίδα - Phantom: τα μηνύματα των πολιτικών για τον θάνατο του Τσιτλακίδη18:06Θεοδωρικάκος - Αστυνομία: Το πόρισμα της έρευνας για τον έλεγχο στην παρέα του γιού του17:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο