LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2019 12:57 | Ανανέωση: 24 Ιουλίου 2019 12:55

Άρση ασυλίας για τον Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πότε θα λάβει την τελική απόφαση η Ολομέλεια. Αποχώρησε με αιχμές από τη συνεδρίαση ο Τζανακόπουλος. Τι απαντά ο Πρόεδρος της Βουλής. Η δήλωση Πολάκη.

Παύλος Πολάκης

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην τακτική Δικαιοσύνη για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ και την ανάρτησή του κατά του πρώην προέδρου των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή, τάχθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Στις 31 Ιουλίου καλείται να λάβει την τελική απόφαση η Ολομέλεια της Βουλής.

Οκτώ βουλευτές της συμπολίτευσης, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του τέως υπουργού, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, να εξεταστούν και οι δύο υποθέσεις με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Άλλωστε, κι ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται τελέστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.  Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «συνεδρίαση παρωδία» και κατήγγειλε πολιτική σκοπιμότητα. 

Βουλευτές της συμπολίτευσης επεσήμαναν ωστόσο, πως το εισαγγελικό αίτημα με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του επικαλείται το άρθρο 62 περί βουλευτικής ασυλίας.

Μεθόδευση της προηγούμενης πλειοψηφίας στον ποινικό κώδικα κατήγγειλε ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, καθώς τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται ο κ. Πολάκης μετατράπηκαν σε πλημμέλημα από κακούργημα.

«Να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού», ζήτησε ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ.

Απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί διάθεσης ρεμβασισμού εκ μέρους της ΝΔ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε πως η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. «Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να "προστατεύσει" κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά», επεσήμανε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ και τους εκπροσώπους της «ότι παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Παράλληλα, δήλωσε: «Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκώμενου, κ. Πουλή αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με την γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις. 

Μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη.  Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη. Για τους λόγους αυτούς αρνήθηκα να ψηφίσω σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο.  Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής» 

Ωστόσο, «πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ  και ο κ. Πολάκης έλεγαν ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τώρα προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από τον νόμο, λες και το να μαγνητοφωνείς είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού. Τελικά, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, οι τούμπες συνεχίζονται.»

Πολάκης: Πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού εκ μέρους της ΝΔ

Ως την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού εκ μέρους της ΝΔ χαρακτηρίζει την εισήγηση της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και υποστηρίζει πως υπήρξε πρωτοφανής συνταγματική εκτροπή. 

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Πολάκη: 

"Μέσα από μια προαποφασισμένη , όπως αποδείχθηκε διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ.

Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή ως υπουργός αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της ειναι ο κ. Πουλής που με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση. Πιάσαμε τον κλέφτη και με κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα. Ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά.

Δεν δέχθηκαν αυτό που πρότεινα και που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσου του κ. Τζανακόπουλου, όπως έχει ακολουθηθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν όντως πρέπει να αρθεί η ασυλία μου, που είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις και να τα ακούσει ο ελληνικός λαός. Δεν πειράζει, έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα περί πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προχθές στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Εγώ στην Ολομέλεια της Βουλής που θα έρθει η άρση της ασυλίας θα πως και θα καταθέσω μια σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα οποία αποκάλυψα, διότι αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν, εκεί θα τα πούμε όλα

Είναι πρωτοφανής η συνταγματική εκτροπή η οποία συμβαίνει τώρα. Για να το καταλάβει ο λαός θα το πω ως εξής: Δεν θέλουν, όπως έκαναν στο παρελθόν, γιατί είναι δειλοί, δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο, όπως έστησαν για πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν, αλλά να πούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση ειανι θέμα ήθους και ύφους, είναι του πως χαρακτηρίζεις τον κλέφτη δηλαδή, κι ότι πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολιτης, ο οποίος χρησιμοποιεί άσχημες εκφράσεις.

Αυτό πάνε να κάνουνε τώρα. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις τις οποίες αποκαλύψαμε στο παρελθόν και οι οποίες είναι στη Δικαιοσύνη και κάποιες έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει".


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καύσωνας: Σπίτι δροσερό με 5 φυσικούς τρόπους 23:59Μίλτος Τεντόγλου: Αυτή είναι η σύντροφος του Έλληνα Ολυμπιονίκη (εικόνες)23:46Ολυμπιακοί Αγώνες - Ιακωβίδης: Επέστρεψε στην Αθήνα (εικόνες)23:33Χριστίνα Μπόμπα: Δείχνει το σώμα της έξι εβδομάδες μετά την γέννα23:21Μαίρη Συνατσάκη - Ίαν Στρατής: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού23:08Ηράκλειο: Εντοπίστηκε η ανήλικη τουρίστρια22:54Εύβοια: Μαχαίρωσαν τοπικό σύμβουλο και του πήραν το αυτοκίνητο22:41Ιταλία: Επίθεση χάκερς σε υπολογιστές εμβολιαστικού κέντρου22:27Πέτρος Φιλιππίδης: Στον ίδιο θάλαμο με τον Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης22:14Κιλκίς: Σκότωσε σκύλο στην πλατεία του χωριού22:00Εμβολιασμός - Μακρόν: Με selfie βίντεο σε tik tok και Instagram απαντά στα fake news21:47Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σε 143 σημεία της Ελλάδας 21:33Στέφανος Ντούσκος: Τα Ιωάννινα “γκρέμισαν τα τείχη” για τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη (εικόνες)21:21Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκε το χωριό Μαριτσά21:07Φωτιά στο Λογγίτσι: “Μάχη” για να τεθεί υπό έλεγχο (εικόνες)20:55Τουρκία: Οι Έλληνες κλείνουν σχολεία της “τουρκικής μειονότητας” στην Θράκη 20:41Αντετοκούνμπο: Στα Σεπόλια με το τρόπαιο του NBA την Τρίτη 20:29Φωτιά στην Ρόδο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πεταλούδες και Καλλιθέα 20:14Αιγάλεω: Ποινική δίωξη στον 18χρονο για τις επιθέσεις σε γυναίκες20:00Καύσωνας: Σε ποια περιοχή έδειξε 46,3 βαθμούς η θερμοκρασία19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο