LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2019 09:18

Γεννηματά στον ΑΝΤ1: ο φόβος είναι ό,τι κι αν ψηφίσουν οι πολίτες… να βγει η δεξιά

"Παράθυρο" για μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, που εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία και την Κεντροαριστερά.

Φώφη Γεννηματά - Καλημέρα Ελλάδα

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, είναι κάθε μέρα πιο δυνατό , αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα», είπε η Φώφη Γεννηματά καλημερίζοντας τον Γιώργο Παπαδάκη και τους τηλεθεατές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Επιτιθέμενη στον Αλέξη Τσίπρα και όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «Προοδευτική Συμμαχία, με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές, όσο και αν θέλεις να το κάνεις, δεν γίνεται. Είναι ένας ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς αυτό που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας».

Βάζοντας στο στόχαστρο της τον Πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «οι επιπτώσεις της πολιτικής του έχουν οδηγήσει στην μιζέρια και την φτώχεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Εξαντλήθηκε η μεσαία τάξη. Προσπαθεί να μας πείσει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όμως έχει φτιάξει ένα σπίτι χωρίς θεμέλια, σε σεισμογενή περιοχή και λέει στον κόσμο μπες μέσα, ενώ ξέρει ότι σύντομα θα υπάρχουν ξανά θύματα».

«Η κρίση δεν ξεκίνησε επειδή ήρθαν τα μνημόνια στον τόπο, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και πως δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που μας έφεραν ως εδώ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων και του ΠΑΟΚ και της ΝΔ.

Προσέθεσε ό,τι «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, όσον με αφορά «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», αλλά δεν μπορεί αν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλίμονο αν ο λαός πει ότι δεν θα μου δώσει λύση η πολιτική και ο πολιτικός, διότι ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και αυτό είναι που πρέπει να ανακοπεί».

«Ο φόβος είναι ότι κι αν ψηφίσουν οι πολίτες, να βγει η δεξιά»

«Δυστυχώς για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός. Οι πολίτες πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα και έδωσαν μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αρκετοί τώρα γυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ, θα το δείτε στις εκλογές, θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών», είπε η κ. Γεννηματά.

Όπως επεσήμανε, «ο φόβος είναι ότι κι αν ψηφίζουν οι πολίτες, να βγει η δεξιά, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική, πήρε 13 δις από την υπερφορολόγηση και επέστρεψε 2 δις στους πολίτες. Έχει πολλές ομοιότητες η πολιτική Τσίπρα με την πολιτική της δεξιάς, σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις πρακτικές, μάλιστα χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας ακόμη και τους ίδιους ανθρώπους».

Παράλληλα, επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πολιτικές και τις εξαγγελίες του, αναφέροντας μάλιστα ότι την κατηγορούν άλλοι ότι επιτίθεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι ότι επιτίθεται με την ίδια ένταση και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η επικεφαλής είπε «εμείς είμαστε μια δύναμη συνεννόησης, έχουμε συνδεθεί με την εθνική συμφιλίωση και επειδή δεν έχουμε ακόμη βγει στο ξέφωτο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και σχέδιο με ελληνική βάση αυτήν την φορά, όχι τοξικότητα-δηλητήριο και διχασμό, για να βαδίσουμε με σταθερά βήματα για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες».

Για τα δάνεια των κομμάτων, η κ. Γεννηματά σημείωσε «εγώ ερωτώ γιατί εξαιρείται από τον έλεγχο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος ζήτησε να αντιμετωπιστεί όχι βάσει του ποσοστού του, αλλά βάσει της δυναμικής του κόμματος του», συμπληρώνοντας ότι «ελέγχονται ακόμη και εποχές για τις οποίες έχουν εξοφληθεί τα δάνεια. Εγώ του λέω να υπάρξει έλεγχος για όλους και για όλα».

Για τις εκλογές και την «επόμενη ημέρα»

«Ξέρω ότι μας φοβούνται, διότι ξέρουν τον ρόλο που μπορούμε να παίξουμε σήμερα για τον τόπο. Είμαστε ένα σοβαρό κόμμα, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, έχουμε σοβαρές προτάσεις. Χρωστάμε απαντήσεις και πραγματική βεβαιότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που ακόμη στέκονται όρθιες», είπε η Φώφη Γεννηματά

Σχολιάζοντας όσα είπε το βράδυ της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο Πρωθυπουργός, για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «”στυμμένη λεμονόκουπα”, τους χρησιμοποιεί για όσο θέλει… αυτή είναι η τακτική του κ. Τσίπρα, αυτό κάνει και προχωράει με αυτόν τον πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά. Η μόνη γέφυρα που ταιριάζει στο προφίλ του κ. Τσίπρα είναι η Γέφυρα των Στεναγμών, διότι βλέπει την ήττα που έρχεται», προσθέτοντας «Αν δεν φοβάται τις εκλογές, καθώς θα της κερδίσει,  όπως λέει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, στις 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές και μετά θα έχει αρκετό καιρό… για να ξεκουραστεί!».

«Η συζήτηση της “επόμενης ημέρας” θα γίνει την “επόμενη ημέρα”, διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τι θα πει ο λαός με την ψήφο του. Η ετυμηγορία του λαού είναι που θα καθορίσει πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν θα γυρίσουμε ποτέ σελίδα, όσο έχουμε δύο μονομάχους που κονταροχτυπιούνται για την καρέκλα παραμονής στην εξουσία. Εμείς θα μιλήσουμε με όλους για να υπάρξει αξιόπιστη και ισχυρή Κυβέρνηση στον τόπο, διότι μόνο μια τέτοια θα μπορεί να διαπραγματευτεί αλλαγή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές η Κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα μετεκλογικής συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ.

‘Όπως επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός θα μας βάλει στην θέση μας και θα πει ποιοι πρέπει να συνεργαστούν για το καλό του τόπου. Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα ασκήσει μια συντηρητική πολιτική που ασκεί σήμερα ο κ. Τσίπρας ούτε τις συντηρητικές πολιτικές που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την δύναμη για να βγούμε από την κρίση».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΗΕ – Μητσοτάκης: απόψε η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Γενική ΣυνέλευσηΣήμερα 07:51 | Ειδήσεις

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα με τη πρωθυπουργική δραστηριότητα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Λέκκας για το μπαράζ σεισμών στη Θήβα: είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο (βίντεο)Σήμερα 08:28 | Τοπικά Νέα

Τι είπε ο καθηγητής σεισμολογίας στον ΑΝΤ1, για τους 85 σεισμούς που σημειώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην περιοχή.

Γυναικοκτονία στη Ρόδο – φίλη Ντόρας: Ο δράστης την καταπίεζε αφόρηταΣήμερα 07:30 | Ειδήσεις

Δεν την άφηνε ούτε να βγει στο μπαλκόνι να καπνίσει και ένα βράδυ την κλείδωσε έξω από το σπίτι γιατί θεώρησε ότι είχε αργήσει, ανέφερε σε μαρτυρία στον ΑΝΤ1, φίλη του θύματος.

“Άγριες Μέλισσες”: οι χαρακτήρες του γ΄ κύκλου (εικόνες)Χθες 18:16 | Ειδήσεις

Γνωρίστε τους ήρωες που θα κυριαρχήσουν στα πρώτα επεισόδια του γ΄ κύκλου της σειράς εποχής του ΑΝΤ1, μαζί με τα “μυστικά” και τα “κρυφά χαρτιά” τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμερική: Βρέθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές ανθρώπων 10:16ΔΕΗ: Επενδυτικό μπαράζ 8,4 δις ευρώ10:02Φωτιά σε θερμοκήπιο στο Ναύπλιο (εικόνες)09:49Δένδιας: Η τουρκική προκλητικότατα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Αιγύπτιο ομόλογο του09:34Κληρονομιές: Πως θα φορολογούνται από την 1η Οκτωβρίου09:20Ρόμα – Μουρίνιο: Ο Πορτογάλος τεχνικός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο09:06Γυναικοκτονία στη Ρόδο - Μπέης: Είχε βγάλει όπλο και σημάδευε την πρώην σύντροφό του (βίντεο)08:52Λέκκας για το μπαράζ σεισμών στη Θήβα: είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο (βίντεο)08:37Φωτιά στην Κάρπαθο: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα08:23ΟΗΕ – Μητσοτάκης: απόψε η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση08:08Κατάληψη σε σχολείο στο Γαλάτσι: Ο Δήμαρχος έσπασε το λουκέτο και άνοιξε την πόρτα07:54Γυναικοκτονία στη Ρόδο – φίλη Ντόρας: Ο δράστης την καταπίεζε αφόρητα07:41Γερμανία – Εκλογές: ντέρμπι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις07:25ΟΔΔΥ: Λιμουζίνες από 400 ευρώ 07:11Η CIA απομάκρυνε τον σταθμάρχη της στη Βιέννη06:58Η Μπαρτσελόνα δεν τα κατάφερε ούτε με την Κάντιθ06:44Καταλονία: Ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στην Ιταλία06:31Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: τα 165 σημεία για δωρεάν rapid test την Παρασκευή06:17Καιρός: βελτίωση με τοπικές βροχές και κρύο την Παρασκευή06:04Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι για την οδύνη που προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς00:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο