LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΣυνδικαλιστικάΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2016 17:16

Διοικητής Νοσοκομείου Καλαμάτας προς ΠΟΕΔΗΝ: καλώς τα παιδιά κι ας άργησαν!

Τι απαντά στις καταγγελίες για την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Πώς αντιδρούν οι Διοικήσεις και των άλλων Νοσοκομείων σε ανάλογες αναφορές της Ομοσπονδίας.

Νοσοκομείο Καλαμάτας

Να αφήσει «έξω από τα παιχνίδια της το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και τους ανθρώπους του» καλεί την ΠΟΕΔΗΝ ο Διοικητής του Νοσοκομείου μετά τις καταγγελίας της Ομοσπονδίας περί «συνθηκών πολέμου στα επείγοντα».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας:  

“Και ξαφνικά χθες η ΠΟΕΔΗΝ ανακάλυψε πρόβλημα στην λειτουργία  του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Μάλιστα. Δεν εξυπηρετούνται λέει  στο δελτίο τύπου που εξέδωσε,  «οι εξωτερικοί ασθενείς  όπως επίσης και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς… Συχνές είναι οι διακομιδές λόγω ελλείψεων Ιατρών βασικών ειδικοτήτων…».

Καλώς τα παιδιά και ας άργησαν. Μόνο που από την φόρα που έχουν πάρει μπέρδεψαν λίγο τα πράγματα και αυτά που αναφέρουν ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Το παράδοξο δε είναι, ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει διαφορετική άποψη για τα ΤΕΠ και μάλιστα έχει εκφραστεί και πολύ θετικά στη Διοίκηση μετά βέβαια και τον λειτουργικό-χωροταξικό ανασχεδιασμό που έλαβε χώρα στην αρχή της χρονιάς.

Τώρα ποιοι εξωτερικοί ή νοσηλευόμενοι ασθενείς δεν εξυπηρετήθηκαν ή σε ποιες βασικές ειδικότητες ιατρών έχουμε λιγοστούς ιατρούς ή ποιες ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, μόνο μία ΠΟΕΔΗΝ θα μπορούσε να μας απαντήσει. Έλεος λοιπόν κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.  ….και πάντως  σας παρακαλούμε θερμά,  αφήστε  έξω από τα παιχνίδια σας  το Νοσοκομείο Καλαμάτας και  τους ανθρώπους του.

Διοίκηση και Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως μια γροθιά έχουν αποδείξει χρόνια τώρα,  ότι και τα πραγματικά προβλήματα  γνωρίζουμε αλλά και λύσεις σε αυτά ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ξέρουμε να δίνουμε”. 

ΚΑΤ: οι ασθενείς δεν “παρκάρονται”, νοσηλεύονται με ασφάλεια 

«Το Τμήμα Αναζωογόνησης του ΚΑΤ “σώζει ζωές” και οι βαρέως πάσχοντες “δεν κινδυνεύουν”, διότι το τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο και παρέχει εντατική παρακολούθηση και νοσηλεία» απαντά, μεταξύ άλλων στην ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του ΚΑΤ 

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Κοντοδημόπουλος αναφέρει:   

«Το Νοσοκομείο ΚΑΤ διαθέτει Τμήμα Αναζωογόνησης, στο οποίο νοσηλεύτηκαν το 2015 130 βαρέως πάσχοντες ασθενείς και το 2016 μέχρι σήμερα, 84. Οι ασθενείς στο Τμήμα Αναζωογόνησης δεν “παρκάρονται”, αλλά νοσηλεύονται με ασφάλεια και παρακολουθούνται από τους θεράποντες Ιατρούς, τους Ιατρούς της Αναζωογόνησης και τους Ιατρούς της εφημερεύουσας ΜΕΘ. Μεταφέρονται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στις ΜΕΘ του ΚΑΤ συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών. 

Είναι σαφές ότι το Τμήμα Αναζωογόνησης “σώζει ζωές” και οι βαρέως πάσχοντες “δεν κινδυνεύουν”, διότι το τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο και παρέχει εντατική παρακολούθηση και νοσηλεία. 

Σε ότι αφορά την λειτουργία των ΤΕΠ, το 2016 έχουν προέλθει περίπου 88.000 ασθενείς μέχρι σήμερα». 

Γ.Ν.Θ. : τα επείγοντα αντιμετωπίζονται με ευθύνη

Σε διάψευση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε και η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Μελπομένη Τσούγκα.  

Παραδέχεται, μεν, πως «το Γ.Ν.Θ. “Ο Άγιος Δημήτριος  και το “Γ. Γεννηματάς”  δεν  είχαν ποτέ στην ιστορία τους  οργανωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)» τονίζει, δε, ότι «η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών πραγματοποιείται με ευθύνη, με επιμελή και άριστη εκτέλεση των καθηκόντων της περίθαλψης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν απορρυθμίζεται η λειτουργία της εφημερίας» . Επίσης, ότι  «η αναμονή εξέτασης δεν υπερβαίνει το μέσο χρόνο αναμονής (2-3 ώρες).

Σημειώνει  πως «η αναφορά ότι  Διοικητικός υπάλληλος κάνει  και ιατρικές γνωματεύσεις έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ιατρικού προσωπικού, καθώς θίγεται η επαγγελματική τους ιδιότητα και η νοημοσύνη τους» και ότι «υπάρχουν μεγάλες ελλε’ιψεις νοσηλευτικού προσωπικού».

Χαρακτηρίζει «επαρκή» τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στα Επείγοντα Ιατρεία , διαψεύδει τα περί έλλειψης υλικών  και διαβεβαιώνει πως « Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει συμπεριλάβει στους στρατηγικούς της στόχους την διάρθρωση και λειτουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και η καλύτερη αντιμετώπιση των προσερχομένων ασθενών.

Γ.Ν. Γρεβενών: ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές κόντρες

"Το ύφος και ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων μόνο σε «έρευνα» και μάλιστα «μεγάλη» δεν παραπέμπουν. Ο τηλεγραφικός τρόπος γραφής σε συνδυασμό με την αδυναμία αναφοράς αριθμών ή συγκεκριμένων περιστατικών δεν συνάδουν με την έμφαση που θέλουν να προσδώσουν στο πόνημά τους.  Ο χώρος της υγείας δεν νομίζω ότι είναι ο προσφορότερος για μικροπολιτικές κόντρες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Ούτε η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος μπορεί να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων", τονίζει ο διοικητής του ΓΝ Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης.

Υπογραμμίζει ότι το Νοσοκομείο "ότι εφημερεύει κάθε μέρα, οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία βεβαίως και υπάρχουν γιατί για παράδειγμα στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι νευροχειρούργοι ούτε και ειδικευμένοι αγγειοχειρούργοι, και κατά τη γνώμη μου σωστά".

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης διερωτάται εάν "η άποψη της ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικευμένοι ιατροί και αυτών των ειδικοτήτων; Όσο για τις καθυστερήσεις στα ΤΕΠ που κοστίζουν ζωές μήπως θα μπορούσαν να γίνουν πιο συγκεκριμένοι ; εγώ δεν έχω υπ όψη μου κάποια καθυστέρηση που να κόστισε ανθρώπινη ζωή.  Για τη φύλαξη των ΤΕΠ θα ήθελαν συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης;  Πότε και ποιος κατέγραψε επεισόδια;"

Γ.Ν. Κοζάνης: Το δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ δεν συνάδει με την πραγματικότητα

«Το δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ δεν συνάδει με την πραγματικότητα και είναι φανερό ποιους σκοπούς εξυπηρετεί», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων ο διοικητής του Γ.Ν. Κοζάνης, Γιώργος Χιωτίδης.

 Επιπλέον, προσθέτει ο κ. Χιωτίδης, «δημιουργεί γενικευμένη ανασφάλεια στους πολίτες και αυτό το τελευταίο αποτελεί πραγματικό κίνδυνο διότι αποτρέπει τους πολίτες από το να προσέλθουν στο σύστημα υγείας και να δεχθούν υπηρεσίες που αποδεδειγμένα είναι ασφαλείς και από ιατρικής απόψεως πολύ ικανοποιητικές».

Τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ αμφισβήτησαν οι διοικήσεις και άλλων νοσοκομείων, παραδεχόμενες, ωστόσο, κάποιες δυσλειτουργίες, οι οποίες, όμως, όπως υποστήριξαν, δεν επηρρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των ΜΕΘ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στα Γλυκά Νερά – Καρολάιν: ομολόγησε το έγκλημα ο σύζυγος τηςΧθες 21:49 | Ειδήσεις

«Έσπασε» μετά από πολύωρη ανάκριση ο 33χρονος πιλότος. Πως οι Αρχές διαλεύκαναν την υπόθεση αξιοποιώντας τα νέα στοιχεία.

Ζάκυνθος - Ντίμης Κορφιάτης: Προφυλακίσεις για την δολοφονία της Χριστίνας ΚλουτσινιώτηΧθες 12:11 | Ειδήσεις

Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για τους συλληφθέντες. Ποιοι πήραν τον δρόμο για την φυλακή και ποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Έγκλημα στην Κατερίνη: στον εισαγγελέα ο δράστηςΧθες 11:00 | Ειδήσεις

Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά. Τι βρέθηκε στο σπίτι του.

Θεσσαλονίκη: τα παιδιά στην ζητιανιά και εκείνοι σε ταβέρνες και ταξίδια!Χθες 09:42 | Ειδήσεις

Οι ανήλικοι επαίτες που κοιμούνταν στα πεζοδρόμια και οι “μεγάλοι” που ζούσαν πλουσιοπάροχα. Πέντε συλλήψεις έκαναν οι αστυνομικοί.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή06:03Ασπαρτάμη: Είναι τελικά ασφαλής ή όχι;23:59Euro 2020: Άνετα η Ολλανδία την Αυστρία (βίντεο)23:51Μόσιαλος: Με... Sex and the City τρολάρει τους ανεμβολίαστους23:42Κειτ Μίντλετον: Ο εκφοβισμός στο σχολείο, οι αυτοτραυματισμοί και η νευρική ανορεξία23:34Tα 5 “ηχηρά” σημάδια που υποδηλώνουν έλλειψη μαγνησίου23:25Angelina Jolie: Αυτό είναι το νέο της τατουάζ και δεν φαντάζεστε τι σημαίνει!23:17Στουρνάρας: Το 30% του Next Generation EU σε δράσεις κλιματικής αλλαγής23:09Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: Μνημόνιο συνεργασίας και διεθνές συνέδριο23:00Ναβάλνι: ο Πούτιν διαρκώς ψεύδεται22:47Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 20 βασικές αλλαγές 22:35Ο πρέσβης της Σερβίας έγραψε βιβλίο για την Ελληνική Ιστορία22:23Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Καρολάιν: ομολόγησε το έγκλημα ο σύζυγος της22:10Βούλα: Συμμορία λήστευε ανήλικους 21:58ΠΟΥ: “Τέλος” το αλκοόλ για εγκύους και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία21:46Ο οίκος Dior στο Καλλιμάρμαρο: Φαντασμαγορική επίδειξη μόδας (βίντεο)21:33Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: ο άντρας της σκότωσε την Καρολάιν21:21Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης το ρυμοτομικό σχέδιο21:14Euro 2020: το Βέλγιο νίκησε με ανατροπή τη Δανία21:02Ο Χριστοδουλόπουλος ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο20:51
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο